Риболовът бил майсторлък, дрън-дрън!

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Риболовът бил майсторлък, дрън-дрън!

Мнение от GODzillata »

Отдавна ме озари мисълта, че всъщност да хващаш риби не е майсторлък, а всичко опира до късмет - да си на точното място, където има риби и да си в точното време - когато се хранят.

По-оня ден кибичих на Ново село, вечерта към 22 часа дрънна звънчето, изкарах тази мряна (2кг.):
Изображение
...и къде е майсторлъка?! Минала риба, хапнала, хванала се...и дете в първи клас би я изкарало.

Оня ден привечер отидохме с жената и детето да се повозим с лодката по Дунава, бях взел спининга за всеки случай.
Спряхме на един остров, с първото хвърляне - хоп костур! После щука....и пак щука! Нямах апарат, та ги снимах на мивката преди "операция".
Изображение
...и к'во? Имало активен хищник - хванал се.
Едната е 45 см., а другата 40 - това го казвам заради рибофилите. :wink:
Имам цял куфар с воблери, блесни и т.н., а досега всички хищници съм ги хванал САМО с един и същи воблер...даже не знам и к'ва марка е.

Вчера сутринта захраних с царевичак в очакване на няк'ви шарани и амури:
Изображение

През това време жена ми, която за първи път в живота си хваща спининг...:
Изображение

...беше хванала три щуки!!!
Изображение
Изображение
"Майсторлък" или късмет на начинаещия? :roll:
Ако Кърцата беше пуснал репортаж с тези 3 щуки, щеше да има "Браво, Кърца, майстор си, про си, евалата, баце!" и прочие възгласи. :mrgreen:

Писалката беше пусната обратно:
Изображение

Жената си тръгна да чисти рибите, а аз останах сам с това водно конче:
Изображение

По едно време се появи Марио с неговата лодка:
Изображение
...и пробвахме сефте тролинг по реката...както си бръмчахме, на въдицата на Марио се хвана един распер, но за съжаление, точно тогава ми паднаха батериите на фотото, та не можах да го документирам.
Та къде е "майсторлъка" и тук? :roll:

В заключение - мога да ида на зарибен язовир и да напълня един багажник с риба - това прави ли ме "майстор"?! :roll:
Мога да стоя една седмица без удар на Дунава - това прави ли ме слаб риболовец? :roll:

Та така, драги ми Смехурко, всичко е КЪСМЕТ! :wink:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Re: Риболовът бил майсторлък, дрън-дрън!

Мнение от Nikola Polizovski »

Ххехехе,бат Кире :mrgreen: :mrgreen: интересна стория :drinkers: :drinkers:
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от simo72 »

:lol: :lol: :lol: Кирооо , голям ТИГЪР си , признах те !!! :lol: :lol: :lol:
:drinkers: :drinkers: :drinkers:
Върл Shimano фен!
Станимир Христов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Станимир Христов »

Абе има ли риба ще хванеш няма кво да си говорим .... В нашите водоеми в БГ просто няма риба, или е много малко за това на 10 бабушки се радваме като на.....

Аз гледам какво става при мен (в Лондон) ... празно няма ... когато и да отида на каквато и стръв да хвърля + захранка валат не се остава. В БГ ако ида на диво кисна като ненормален за 2 бабушки и 2 шаранчета по педя . Според мен обаче си има и "майсторлък" до някаква степен, който повече се свежда до някой основни принципи: Например аз ако дам въдицата на гаджето и тя не знае кога и как да засече, как да борави с аванс и т.н ще скъса повече пъти и успеваемостта и да извади рибата според мен ще е по-малка , от колкото ако аз ловя същите риби защото знам някой основни принципи нали така ?
Последно промяна от Станимир Христов на Нед Авг 29, 2010 1:42 pm, променено общо 1 път.
Изображение
Изображение Изображение
Който иска намира начин... който не иска намира причина!!!
Ribko
фен клуб-скобар

Мнение от Ribko »

Прав си Кире, прав си, всичко си е до късмет..... евала за улова !! :drinkers: :smt023
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

Кире , браво ! Иначе си прав и не чак толкова ...
Сега .. изброените от теб неща са така , но ... Майсторлъка е в това да идеш , да не иска да кълве , и тогава да им хванеш цаката ;) Тогава е най-сладък риболова ;)
То на забранено и платено всеки може ! ;)
И не е казано ,че трябва да си майстор риболовец. Може да си фен аматьор и пак да си правиш кефа .. Това дали те адмирират във форума е без значение. Прави си кефа и да не ти пука , кой е майстор и кой не е... Кърцата пускаше хубави репортажи , пробва нови монтажи и тн - за което аз лично му четях с удоволствие темите. Само не ми допадат някой от тях свързани с забранения през нощта риболов .. но всеки сам си преценява ;)

Айде , пускай още репортажи от Дунава ! ;)
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Станимир Христов написа:...аз ако дам въдицата на гаджето и тя не знае кога и как да засече, как да борави с аванс и т.н ще скъса повече пъти и успеваемостта и да извади рибата според мен ще е по-малка , от колкото ако аз ловя същите риби защото знам някой основни принципи нали така ?
Както казах, жена ми за първи път хваща въдица...няма си понятие от аванс и т.н., просто мята и вади щуки. :lol:
Снощи аз, въпреки опита си и знаенето на "основни" неща, хванах само 1 щука. :oops:
Следващия път ще експериментирам и ще дам на щерка си (7г.) да пробва...бас държа, че ако има късмет - ще хване. :D
stefan_ginev
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stefan_ginev »

Успяла е да извади рибата защото е била малка ами ако беше голям екземпляр,след като си няма представа от аванси и т.н как мислиш щеше да се справи? :shock:
Аватар
emo vasilev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от emo vasilev »

Па може и прав да си Кико , всичко си е късмет ! :D

Иначе гледам тръгва някакъв риболов по Дунава , може да ти дойда на гости ! :D
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Киро,ако не падне сега,то накарай жената да пусне едно тото за джакпота,то и там няма майсторлък.....само късмет........и да почерпиш за съвета! :D
валатът не най-лошото нещо на света
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

GODzillata написа:Отдавна ме озари мисълта, че всъщност е майсторлък, да си на точното място, където има риби и да си в точното време - когато се хранят.
Здрасти. Според мен така звучи по-правилно,защото ти това си направил. :!: :wink: Не вярвам някой,който не е заклет рибар да ходи цяла седмица на реката без да хване нищо и да го ядат комарите . :roll: ПП. В крайна сметка излета си е излет,така че... поздрави и :drinkers: .
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
bisqo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bisqo »

Късмет си е всичко и ви давам пресен пример от вчера. Отиваме на язовира, захранваме, монтажи уж перфектни, скъпите въдици и захранки и нищо. Имаше едни момчета от предната вечер, нищо и при тях. По едно време казвам на единия, тъкмо прехвърляше една от въдиците си, дай да сложиш една моя кука с топче (което преди това аз бях сменил и почти беше изсъхнало на масата) той каза ок. дипнах му го и заметна. след няма и час удар, уви неотразен(откачи се) но и рибата не беше особено голяма. хвърля отново със същото топче и изведнъж жесток рън- шаран 7кг. Всичко е късмет, както се казва "моита риба никои неможе да я хване".
Изображение
Незнанието не е извинение.
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от ribolovcho »

за всичко съм съгласен,освен за едно,дете в 1 клас не мое да извади 2 кг мряна :),иначе си цар,
Изображение
Най добрите са тук
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

danev69 написа:...Не вярвам някой,който не е заклет рибар да ходи цяла седмица на реката без да хване нищо и да го ядат комарите . :roll: ПП. В крайна сметка излета си е излет,така че... поздрави и :drinkers: .
Има едни заклети рибари, които от 1 месец са на Дунава, а досега са хванали само един амур...и може би хемороиди от стоене. :lol:

Има и един друг заклет рибар от форума ни (kirovd), който още от първия ден е хванал няколко амура, на втория ден пак няколко, на третия пак няколко, а след това цяла седмица - нищо.

Има друг заклет рибар с 30 годишен стаж като такъв и много уловени риби, който преди две седмици на няколко пъти изпусна при ваденето рибите.

Една риба, която е писано да е твоя, така се закача, че просто няма откачане к'вото и да правиш!
Преди години, на първия си риболов, изкарах амур 15 кг., като тогава хептен си нямах понятие от риболов - оставях въдицата на стойката, а амурът развиваше, за да взема кепа, той идва, аз не мога да го гребна, пак бяга, пак го докарвам, удрям с ликота, не улувам, пак развива, пак го докарвам, абе....беше пълна пародия, погледнато сега през призмата на човек с опит.

Друг случай - аз и човек с опит сме на остров. Няма удари за деня. Човекът си тръгва и на негово място идва един приятел с детска въдица с развалена макара, кука 4-5 нули, на която сложи 6-7 зърна царевица и метна...няма и час след това и му удари амур 10 кг., който си беше негов отвсякъде....ваденето беше смях в залата, чак от петия път успях да го изкарам с ликота.

Друг случай - Иво Маринов от форума - отива с готини въдици, захранки, монтажи, стръв и т.н., захранва, прилага тактики и к'во ли не - резултат никакъв. До него идва старец с една очукана пръчка, хвърля я на пружина и след 20 минути вади шаран и си тръгва.

Подобни случаи всички сте имали и сте се нагледали, нали?
Както се казва - роди ме мамо с късмет, па ме хвърли на смет. ;)
Аватар
Румбата
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Румбата »

:D Еех , Кире , все с мерак ги правиш ,тези репортажи ! Благодаря за което , ти ме отнасяш далече - на Дунава !

Сега - ти заеби тези приказки ,че риболова не е майсторлък ! То , като има много риба и и се яде и баба може ! Ето , аз практикувам предимно /само/ спининг , и се е случвало да се прибирам и с двете крайности - и без нищо ,и с добър улов и много върнати ! Номера е да я накараш тази риба да и се дояде , или да намериш това дето и се яде ! Иначе за късмета си прав , и аз много пъти съм казвал -"На човек на х.я можеш да седнеш, на късмета - никога !!! " Та така , за късмета на начинаещия рибар не ми се говори , за скъпите и евтините такъми също ,пък за каръщина и кадемлийство - хептем ! На калпава ракета - космоса и е крив , така и на мен като не ми върви ! :drinkers:
Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”