Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com
Форум
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
КЕФАЛОВИ ( илария, платерина, кефал ) - 2010
Модератори: emo vasilev, alekst
- ivalpetkov
- разбира нещата

Re: КЕФАЛОВИ ( илария, платерина, кефал ) - 2010
днес сутринта на моста-7 платерини,12 барбуна,23 попчета и 6 атерини
такъма беше попчешки само че стръвтааа...
-блатен черъв понеже нямах скариди.другата въдица с тапите за кефал я изкарах и оставих на сухо щото имаше вятър и тоягата 15 пъти ми пада на главата
докат си скубех платеринки се случваше следното-1 вадя а 5 гонят до горе. изкарах и две наведнъж обаче ми свърши черъва и се наложи да си тръгвам.... 
Днес сутринта на дружба 5 дребни платерини,вреше от чернокоп(дребен),граца и много пасажи илария горе които нямаха апетит.Колеги дръпнаха по 1-2 риби на плаваща бомбарда,това е за днес
.
Зарганолог
Аз трябваше в ''зарганаски" ама закачих една иларийка на вълнолома и станах за тука
Вчера на Кранево - чернокопи, колкото кутре (ужасно нахални да ги .....) и днес на вълнолома
една читава илария и три-четири кофи вятър.Днес се сетих защо преди време спрях да ходя на пристанището.НЯМА ТАКАВА МИЗЕРИЯ!!!.На Кранево чистя полвин буна с една до две торби
на вълнолома и пет-шест торби няма да ми стигнат....
Вчера на Кранево - чернокопи, колкото кутре (ужасно нахални да ги .....) и днес на вълнолома
една читава илария и три-четири кофи вятър.Днес се сетих защо преди време спрях да ходя на пристанището.НЯМА ТАКАВА МИЗЕРИЯ!!!.На Кранево чистя полвин буна с една до две торби
на вълнолома и пет-шест торби няма да ми стигнат....
ivalpetkov написа:може да е смешен въпросът ми ама някой да е пробвал пружина или фидер за кефалови-дали може да е ефективен метод![]()
върти ми се нещо из главата да им забъркам нещо за хранилка ама незнам.....
Колега Петков. Пружина за кефал става.Пружината ти трябва да е така че все едно ловиш шаран.
Селския повод за кефал и платерина се прави от хляб.Забравих му името на колегата от сайта но
беше се върнал от един излет със много риба и беше обяснил как се прави. И ги хвана именно на хляб.
Аз лично съм зимал филий хляб,Заобграждал съм ги с куки.(нещо като комбайн), хвърлям в пасажа и съм вадил стабилни бройки илария.
Хората от корабчето не можеха да повярват на очите си
-
косьо72
- научил се да хвърля

Здравейте
Вчера на Кранево 3 буна риболова тръгна добре с две платерини една след друга но после вятърът го направи невъзможен и се отказах.Направо не можех да заметна бомбардата,а в морето имаше много и различни видове дребни рибки.
Вчера на Кранево 3 буна риболова тръгна добре с две платерини една след друга но после вятърът го направи невъзможен и се отказах.Направо не можех да заметна бомбардата,а в морето имаше много и различни видове дребни рибки.
ЖЕЛАЯ ВИ БЕЗСМЪРТИЕ
Вчера до обяд водата на боллата беше 12 градуса
и съответно никой не хващаше нищо... Слязох до Бялата лагуна и набързо направих 7 добри иларии. Имаше много дребен и ужасно дразнещ чернокоп, който здраво ми ядеше черъва...
- kopoy_92
- ще става разбирач

- Обратна връзка:
Тези риби са от сутринта до обяд ,освен риба хванах и настинка - то много студ , много вятър .
Мястото е Езерото - ДО рибарското селище след Военното поделение .

- kkiryazov
- разбира нещата

- Обратна връзка:
Браво на тебе. Представил си се отличноkopoy_92 написа:Тези риби са от сутринта до обяд ,освен риба хванах и настинка - то много студ , много вятър .
-
grizmin
- ще става разбирач

БРАВО колега ,а на Дъно ли,на Плувка ли,на Бомбарда ли, или е тайна
БЛАГОДАРЯ предварително.
БЛАГОДАРЯ предварително.
Какво му трябва на човек-1000 долара на месец,коричка черен хляб за черния хайвер,
и малко дизел за яхтата. Всичко останало е компромис.
и малко дизел за яхтата. Всичко останало е компромис.
- kopoy_92
- ще става разбирач

- Обратна връзка:
На дъно колега то на друго не става много вятър имаше , с по големички куки и на едната слагам 3 червея (много хубави червеи вадя от там пресни ,тлъсти ) . Такъма ми е малко по друг - първата кука с 20см. повод и е на 15см. под оловото ,а втората на 50см с 10-15см.повод и 3-та кука няма .grizmin написа:БРАВО колега ,а на Дъно ли,на Плувка ли,на Бомбарда ли, или е тайна![]()
- kopoy_92
- ще става разбирач

- Обратна връзка:
Това са от днес пак на същото място .

Къде по точно ходиш за риба на едно мостче ли ? защото аз днеска ходих но имаше само малки илариики! ;/ 
-
Мънцата
А ти къде ходи колега?Zlatkoo написа:Къде по точно ходиш за риба на едно мостче ли ? защото аз днеска ходих но имаше само малки илариики! ;/
А това е от мен,мястото е дружба,такъмите плаваща бомбарда,стръф морски червей,от 10:00 до 16:00

- КИРО
- и господ не е толокова добър

- Обратна връзка:
Много сте добре даже. 
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА