Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Яз. Жребчево
Модератор: sapuna
Яз. Жребчево
май Жребчево е любим на много хора за бяла риба, та да вземем да обсъдим как вървят нещата
, аз лично бях на устието преди 4 дни, много вятър , бяла риба май нямаше още никаква (хвърлях не сам гледал само), нивото много ниско, изглежда тая година пролетния риболов ще е по-различен от предните възможно е да не върви от брега ма ще видим, . Миналата година на силиконки бе най-дащно, на жива рибка почри бяхме капо, за влачене не мога да кажа не съм влачил.
а как е по-дълбокото с лодка някой да е ходил скоро ?

а как е по-дълбокото с лодка някой да е ходил скоро ?
-
- кандидат преподавател
На Жребчево най голям успех съм имал август и септември на тролинг със воблери на Рапала Хъски джърк 12см.Основно ударите ми са били покрай скалите под Межденик и след Дарданелите по посока на втичалото,ако нивото на водата пада чувствително несъм имал удари по цяла седмица,но задържи ли се 2-3 дена нивото за ден може да се извадят по 6-7 бели риби и то много добри.
-
- кандидат преподавател
Pekoрда там ми е 6,5кг.В последните 4-5 години популацията наистина е намаляла чуствително което се дължи на преграждането на дарданелите с мрежи от местните бракониери,това го правят всяка година по време на забраната.afgany написа:в какъв диапазон риби си хващал така, моя рекорд е 2.2кг, от брега на силиконка на пролет като се събере на устието, имш ли някакви впечатления за намаляване на големината и популацията ?
бях написъл доста ама се изтри докато го качвах,
май не му е било писано, та сега по-накратко
Бяла риба МНОГО, само на силиконки, да не кажа 100% мъжки в диапазона кило и малко нагоре. Аз извадих 9 в размер (4 пуснати) най-голямата 1.5 кг. Изтървани и празни удари имаше много. Нашата бригада (5 души) хвана над 30 риби в размер най-голямата 2.8кг която така и не разбрах дали беше женска или мъжка. Иначе колеги рибари МНОГО, само на силиконки и много от тях хващаха. Аз маломерки не извадих ама с 10-15см туистер нямаше и как, иначе хората си прибираха маломерни сулки най нагло. Абе 10те дена преди забраната си беше сеч на бяла риба. Аз като пристигнах на 5ти април разправяха че вече не давала !!! което се оказа не точно така. Не само че даваше ами и сега започваше. Добре че се хващаха само мъжки че и женските щяха да бъдат посечени. Казвам посечени защото това да пуснеш бяла риба обратно почти не се виждаше. А на рибка не даваше както се и очакваше, май само маломерки се вадеха, ние нямахме и удар даже.
Снимки ще гледам да кача до края на седмицата, щото не съм ги правил аз и трябва да ми ги пратят, гарантирам 100% за всичко написано.
Troli ти тая женска навътре ли я хвана? Аз не съм съвсем сигурен ама женските май още не бяха дошли масово, миналата година хващахме женски чак след средата на април.
А за мирните риби те тепърва тръгваха силно, последния ден даже изтърмъчих една платика над половин кило с туистера. По-добре е че забраната влезе по-рано че ще се запази малко рибата. Само дано се запази и от мрежарите. За 5 дена ни една проверка не направиха тия горски от Сливен, тия май са най-големите бракониери.

Бяла риба МНОГО, само на силиконки, да не кажа 100% мъжки в диапазона кило и малко нагоре. Аз извадих 9 в размер (4 пуснати) най-голямата 1.5 кг. Изтървани и празни удари имаше много. Нашата бригада (5 души) хвана над 30 риби в размер най-голямата 2.8кг която така и не разбрах дали беше женска или мъжка. Иначе колеги рибари МНОГО, само на силиконки и много от тях хващаха. Аз маломерки не извадих ама с 10-15см туистер нямаше и как, иначе хората си прибираха маломерни сулки най нагло. Абе 10те дена преди забраната си беше сеч на бяла риба. Аз като пристигнах на 5ти април разправяха че вече не давала !!! което се оказа не точно така. Не само че даваше ами и сега започваше. Добре че се хващаха само мъжки че и женските щяха да бъдат посечени. Казвам посечени защото това да пуснеш бяла риба обратно почти не се виждаше. А на рибка не даваше както се и очакваше, май само маломерки се вадеха, ние нямахме и удар даже.
Снимки ще гледам да кача до края на седмицата, щото не съм ги правил аз и трябва да ми ги пратят, гарантирам 100% за всичко написано.
Troli ти тая женска навътре ли я хвана? Аз не съм съвсем сигурен ама женските май още не бяха дошли масово, миналата година хващахме женски чак след средата на април.
А за мирните риби те тепърва тръгваха силно, последния ден даже изтърмъчих една платика над половин кило с туистера. По-добре е че забраната влезе по-рано че ще се запази малко рибата. Само дано се запази и от мрежарите. За 5 дена ни една проверка не направиха тия горски от Сливен, тия май са най-големите бракониери.
Хванах,женската точно на входа на Дарданелите,от дълбокото към плиткото.В коремът и имаше четири рибока 7-10см.,а воблера се оказа пети,последен!Женските изглежда са се оттеглили след хвърлянето на хайвера и за това сте ловили мъжкарите около гнездата!Истина е,че силикона е по-резултатен от воблера,тази година! 

троли, на мен ми се стори на снимката ти че е още с хайвер или се лъжа? мъжките се хващаха до половин метър под повърхността че да не кажа и до самата повърхност и то при дълбочини от порядака на 2-3 метра. Те ако си пазеха гнездата какво ще правят на повърхността ? Другата вероятност според мен е да са си хвърлили хайвера женските а тия дето сме ги хващали да са останали без хайвер който да пазят, иначе как да си го обясня това им поведение, да ходят да гонят рибки ?
а силикона според мен винаги е бил по-резултатен, особено на пролет, аз не знам що не влачите силиконки и навътре, може да има успех
а рибките бяха наистина борбени, особено надвечер
а силикона според мен винаги е бил по-резултатен, особено на пролет, аз не знам що не влачите силиконки и навътре, може да има успех

-
- кандидат преподавател
Афгани,виж в галерията!В тези торбички е бил хайвера!След хвърлянето на хайвера,бялата полудява от глад и се храни доста интензивно.Мъжките имат същите торбички пълни със сперма и тогава тъбусите са им празни.Кажи твоите риби в какво състояние са били и ще разберем,кога и защо се хранят.От анализа зависи,колко успешен ще е нашия улов.
Поборников,и аз мисля като теб!За сега! 

Най-едрата, която хванахме 2.8кг е била с такива празни торбички и с рибки в корема, най-вероятно женска ама те като са празни не знам как се разбира пола ?! Някои от мъжките се спермеха още като ги вадехме и бяха черни а други като им стиснеш корема излизаше по малко , абе различно, аз мойте ги хвърлих в фризера и още не съм ги чистил даже
а съм съгласен че на по-големи примамки се хващат по-големи риби или по скоро не се хващат маломерни риби, аз ги лових единствено на един над 10см червено-бял силикон (особено ефективен на свечеряване) маломерни не съм хванал ама му нахапаха упашката, а 1кг бяла го лапаше целия без проблем. Те просто не се продават по-големи свестни силиконки иначе и на тях ще хвърлям

а съм съгласен че на по-големи примамки се хващат по-големи риби или по скоро не се хващат маломерни риби, аз ги лових единствено на един над 10см червено-бял силикон (особено ефективен на свечеряване) маломерни не съм хванал ама му нахапаха упашката, а 1кг бяла го лапаше целия без проблем. Те просто не се продават по-големи свестни силиконки иначе и на тях ще хвърлям
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Повече инфо тук http://www.caspianenvironment.org/biodb ... a/main.htmРазмножаване: Полово. Тип икрометания полициклическо (невинаги ежегодно). Сулката се причислява към групата на фитофилните риби, хвърлящи хайвер на растения, в гнезда на дълбочина от 30 до 200 см.
-
- кандидат преподавател