Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спинингисти, каква е за Вас 2010
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Спинингисти, каква е за Вас 2010
И аз немога да се оплача като начинаещ , годината започна добре от към щука ,макар повечето да бяха писалки върнати в локвата, направих сефтето и на 3 бр по кг иначе като равносметка към 20 щуки от тях само 3 те бяха читави
костур 10 бр и много уклей на булдо
от към загуби до сега 5 блесни мепс и 2 хорнета

от към загуби до сега 5 блесни мепс и 2 хорнета

-
- вече хвърля и на тежко
И да продължа да се оплаквам. Тъкмо времето стана постоянно и направих операция на менискуса и 1 месец в бокса(още съм) и като се оправя - втора за скъсаната предна кръстна връзка и сигурно още 1 месец покой. К'во прайм - топлим вода и разхлаждаме. По-каръшка година не съм имал, понеже друго няма какво да правя и по цял ден играя на руската рибалка, но от това не ми минава.
-
- вече хвърля и на тежко
Ккво да кажа много лоша 2010 за мен .Много излети и много валати.месец май едно сомче само около 10/15 кг и това до сега.по принцип нямах време но сега пак излизам на борсатаи пак ще ходя.наслука на всички
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Определено много тегав сезон ...
Но .. каквото повикало - такова са обадило !

Аз тоя уикенд си забравих блесните и с единствената на Копринка за 15 мин 2 щуки, и скъсах блесна , след това 2 дена ядене и пиене 

- danev69
- сериозен играч
Здравейте,колеги. Напоследък ходя почти всеки ден след работа да въртя на реката/става въпрос за Марица/. Въртя основно за сом,ама дръжки сома не ще да се закачи. В началото на сезона поне малки закачах,а сега нищо.
Взех да се радвам,като направя излет без да скъсам и посея някой воблер.
Ходих няколко пъти за щука по местата на които лових зимата,ама то станало като джунгла и пак валат.
Въобще,ама хич не съм доволен от тая година досега,дано скоро нещо се промени.
На слука на всички.

човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
Не знам какво става тази година но по куца не съм имал. Обихолил съм всички дащни за мен места по Струма и Искъра но такъв карък не помня. На излет по една хубава риба няколко маломерки и толкоз. Нещо сбъркано има този сезон и клена дава пас. Ако някой има обяснение да каже.
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз лично нямам обяснение .. там където минали година сме ги спуквали сега или ги няма или нещат въобще да взимат на изкуствени примамки. Един познат се похвали ,че на стръв си взимали добре. На няколко пъти кленове "връщаха" водорасли. Може тази година да показва нехищническия си нрав и да папка водорасли
Дано като захладнее да тръгне не лов за риПки 

-
- ще става разбирач
Успешна,надявам се да стане все по-успешна.

Има нещо гнило, но какво е аз лично не знам. Относно водораслите това не е нещо нетипично. Често ми се е случвало особено в топлите дни лятото и единствената разлика е че когато клена "връща" водорасли трябва да водиш примамката максимално близо до дъното и с бавна проводка. Тука във форума има много спецове та се надявах те да се искажат по въпроса.
-
- научил се да хвърля
За мен започна перфектно, 7 пъстърви 20-30 см, след това малко бели риби по над 1 кг и после почна да става все по зле, последно няколко кефалчета, а тази седмица направо трагедия , по 2-3 часа въртене и дори един удар няма, незнам на какво се дължи, сега започнаха малко валежи, надявам се да има ефект.
П.П. Немога да разбера защо немога да качвам никакви снимки.
П.П. Немога да разбера защо немога да качвам никакви снимки.
-
- вече хвърля и на тежко
Стига с оплакването!!! Последните 2-3 седмици направих най-страхотните си спининг излети. На Вита при Божурица поставих рекорди на воблер - и малки и големи кленчоци. Тези излети бяха много поучителни и много неща научих за риболова на клен. Изключително помогна закупения от мен гащаризон. Преди това влизах с едни високи ботуши до чатала, но сега стигах до всяко възможно място в реката - леговищата на едрия клен. Хванах и няколко щучки, изобщо съм много доволен и вече съм спокоен за следващата операция която ще бъде на 30.09 и след това няма да мога поне месец да ходя. Моля се поне новмврииските кленчета да ме чакат. Въпрос: до кога е възможен щукарския риболов с воблер и блесна?
-
- ще става разбирач
Non stop,изключая размножителният период.rmstanev написа:... Въпрос: до кога е възможен щукарския риболов с воблер и блесна?
-
- научил се да хвърля
и кво ви пречи дъжда? вече и дрвехи продават подходящи
-
- новобранец
- Обратна връзка:
За първа година съм на спининг и досега- имам около 50 излета-нищо.
Определено калпава година за мен.
Определено калпава година за мен.