Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от лодка
naRiba.com

Форум

За лодка
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
За лодка
Заяждат ли се за капитанско право ако си влязъл с малка надувна лодка
с моторче в морето.От приятел(вътрешен човек)разбрах,че въпреки закона никой не те закача ако не си много навътре разбирасе и си с една две пръчки за удоволствие

с моторче в морето.От приятел(вътрешен човек)разбрах,че въпреки закона никой не те закача ако не си много навътре разбирасе и си с една две пръчки за удоволствие

-
- новобранец
- Обратна връзка:
- Краси 7650
- вече хвърля и на тежко
http://www.balkanboats.com/
дано ти помогне
и един въпрос - за капитанско право няма ли значение размера на лодката - 4.20 м - под този размер нали няма регистрация
дано ти помогне

и един въпрос - за капитанско право няма ли значение размера на лодката - 4.20 м - под този размер нали няма регистрация

Красимир от Балчик
От тази година има нови нормативни актове. Новото е, че всякакви лодки и кораби могат да не се регистрират , но нямат право да извършват стопанска дейност и могат да се движат само в зоната на охраняеми плажове. Това може да означава примерно 100-200 метра от брега. Всички които искат да влизат по навътре би трябвало да се регистрират. Друг въпрос е доколко това ще се следи и санкционира, или като те спре гранична полиция ще иска точно акт да ти напише. Опита ми показва че те са не по малко корумпирани от КАТ .
Стария правилник беше до 800 метра за нерегистрирани лодки. Никаде не се казва каква е лодката, метри, платна, двигатели , надувни, дървени и т.н. Спирали са ме на 4км. от брега в забранена за плаване зона и съм се разминавал само с предупреждение. Други колеги са отнасяли актове. Какво ще е тази година ще видим, но докато тралещите кораби си тралят безнаказано ще е много гадно да се занимават с нас - малките любителски лодки.
Стария правилник беше до 800 метра за нерегистрирани лодки. Никаде не се казва каква е лодката, метри, платна, двигатели , надувни, дървени и т.н. Спирали са ме на 4км. от брега в забранена за плаване зона и съм се разминавал само с предупреждение. Други колеги са отнасяли актове. Какво ще е тази година ще видим, но докато тралещите кораби си тралят безнаказано ще е много гадно да се занимават с нас - малките любителски лодки.
- Краси 7650
- вече хвърля и на тежко
И още едно ?-е. Аз имам един дългичък списък с минимално оборудване-сп. кръгове, сигн. ракети,аптечки и т.н.,което се изисква.
А до този момент имам само една котва, и то само с 15 м въже.
Биха ли ми направили проблем.Освен туи лодката е 5-6 метра дървена
нерегистрирана,няма даже бяла сигнална светлина.
А до този момент имам само една котва, и то само с 15 м въже.
Биха ли ми направили проблем.Освен туи лодката е 5-6 метра дървена
нерегистрирана,няма даже бяла сигнална светлина.