Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Блесни
Модератор: sestrata
- каридата
- учете се от него
Re: Блесни
благодаря за компетентния отговор.
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''

Здраввейте колеги, реших и аз да покажа една щукарска блесна, която за мен е фаворит за улов на такава риба. Въпреки, че за мен е по важно мястото на спинингуване от колкото примамкта. Ето и една снимка.

Блесната е на Zebco, като грамаж е около 10 гр., листата и са с фосфорни лепенки и е доста атрактивна. Някъде из форума бях чел, че тези двулистовите блесни имитират две преследващи се рибки и според мен доста добре действат. Не съм специалист в спининга и не съм пробвал повечето от съществуващите примамки, но тази блесна мога да кажа, че наистина работи.
Ето тази си я взех преди два дни и очаквам добри резултати от нея. Наслука на всички.

Блесната е на Zebco, като грамаж е около 10 гр., листата и са с фосфорни лепенки и е доста атрактивна. Някъде из форума бях чел, че тези двулистовите блесни имитират две преследващи се рибки и според мен доста добре действат. Не съм специалист в спининга и не съм пробвал повечето от съществуващите примамки, но тази блесна мога да кажа, че наистина работи.
Ето тази си я взех преди два дни и очаквам добри резултати от нея. Наслука на всички.
Последно промяна от nas на Пон Авг 04, 2008 9:42 pm, променено общо 1 път.
- zapalen_92
- разбира нещата
Ей те много добри бе колега.Тази първата с какви лепенки викаш че е с тези дето като се сложат близо до лапмпата или на слънце и после на тъмно светят много добре едно такова зелено жълто
Такива лепенки ли са?

Да колега точно така свети в тъмното, фосфор. 

- zapalen_92
- разбира нещата
Значи ще я търсиш по тъмно а?nas написа:Да колега точно така свети в тъмното, фосфор.

- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Делчо,изкефи ме,бате!Не очаквах от тебе такова нещо!

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
-
- вече хвърля и на тежко
Здравейте колеги, понеже не стига време да преглеждам всички теми случайно зърнах тази и ще ви предложа моите решения, а те са ловили, ловат сега и ще ловят в бъдеще. Впрочем, ще ви посъветвам да се вслушате в съветите на Речният човек. Както той споделя. Научил се е за кратко време, на базата на много практика , мисъл и средства.
Ето и моите предложения, това имаме в елека

Примамките са само една малка част от смисленият риболов. Те обаче се и това, което ме кара да се вникна в смисъла, поради който ги използвам. Поздрави.
П. с. ако искате ги направете големи и си ги гледайте........
Ето и моите предложения, това имаме в елека
Примамките са само една малка част от смисленият риболов. Те обаче се и това, което ме кара да се вникна в смисъла, поради който ги използвам. Поздрави.

П. с. ако искате ги направете големи и си ги гледайте........

http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... 500&page=1 на мен тази ми е най-успешната блесна за сега с нея съм ловил щуки , кленове и кустури.
-
- научил се да хвърля
Bai Ves, нещо са ти много малки снимките и нищо не се вижда.

-
- новобранец
здравейте закупих си тази блесна какви видове риба мога да хвана с нея 

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Направило ми е впечатление че тази имитация на Рублекс Селта има малък проблем със завъртането . Той се решава обаче елементарно ! Значи при самото приводняване на блесната правиш едно рязко късо придърпване с върха за да я развъртиш добре и оттам натам водиш малко по-бързо от обикновенно и тъй 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
Тъкмо и аз се чудех как да си реша проблема със посочената блесна. Благодаря много!!!Павел Иванов написа:Направило ми е впечатление че тази имитация на Рублекс Селта има малък проблем със завъртането . Той се решава обаче елементарно ! Значи при самото приводняване на блесната правиш едно рязко късо придърпване с върха за да я развъртиш добре и оттам натам водиш малко по-бързо от обикновенно и тъй

I am needed on the nature, as well she of me ! Just keep her...
-
- новобранец

Аз действам на MEPPS AGLIA N°=3
-
- кандидат преподавател
Моля да ме извините,че вдигам от моргата една стара тема,но няма да спамя.Искам да питам знаещите някой ползвал ли е досега блесни или клатушки FLADEN.Натъкнах се на добро снабдяване с артикули от тази марка,май наистина е оригиналдъ шведска.Цени-повече от народни.Чисто наслуки закупих две блеснички -едната Fladen Wiggo 3g,златиста с розова ивица в единия край на листото,другата-Fladen Sonic 7, черна,с тъмночервени отблясъци.Въпроса е в това дали някой е работил с такива и какво им е поведението в различните води?
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Е чак пък "оригиналдъ шведска"
То по принцип и ТСМ са "оригиналдъ немски" ама ... Ако ги взимаш на цена максимум до два лева ( каквато е реалната такава на посочените от теб модели ) как да е ама ако е за повече по-добре не . То инак и в тоя ценови диапазон по-добре Моска де
Повечето им модели се развъртат трудничко , нямат добро лагероване , тройките им са ... Абе както казах по-добре Моска . Инак както всяка изкуствена примамка си ловят .

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов