Къде да отидем до Пловдив?

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
ribata.92
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Къде да отидем до Пловдив?

Мнение от ribata.92 »

В информация за водоемите съм дал инфо за Белозем :) .Сносен гьол,мисля пак да го посетя.Може после да кача и някоя снимка....
ezop71
новобранец
новобранец

Мнение от ezop71 »

петък събота и неделя бях на язовир Широка поляна ако си маистор или ако си като мен ентосиаст там има всичко само да можеш да си хванеш.С един приател (Ванката) за един ден на втората стена след КЦМто хванахме към 60 червеноперки.Успех и на теб
dandancho
новобранец
новобранец

Мнение от dandancho »

На 10.08.10г ходихме след работа за времето от 17.30 до 20.30 на язовир в с. Труд / собственика е Петър Карчев и се намира след този с видеокамерите/. Резултата е 3 шарана в диапазона от 1,5 кг до 2 кг на царевица. Каракудата не я броя-просто случихме и време и късмет и студена бира.
saiclabs
новобранец
новобранец

Мнение от saiclabs »

dandancho написа:На 10.08.10г ходихме след работа за времето от 17.30 до 20.30 на язовир в с. Труд / собственика е Петър Карчев и се намира след този с видеокамерите/. Резултата е 3 шарана в диапазона от 1,5 кг до 2 кг на царевица. Каракудата не я броя-просто случихме и време и късмет и студена бира.
Можеш ли да кажеш как точно се стига до водоема от Пловдив, както и цените - такса, килограма шаран? Някой има ли впечатления от рибарника преди с. Маноле? Благодаря.
dandancho
новобранец
новобранец

Мнение от dandancho »

На язовирчето в с.Труд за което става дума на поста ми по горе се стига като се завива на отбивката в дясно срещу прелеза/ на изхода на селото/. От там само направо до малко мостче и сметище, а от там има табели оказващи посоката.
bobotnik
новобранец
новобранец

Мнение от bobotnik »

Здравейте колеги! Нов съм във форума и общо взето отскоро съм запален риболовец, но реших и аз да споделя моите излети. По принцип съм от Батак и ми е много мъчно като си спомням едно време какви шарани излизаха там на язовира,но така е навсякъде за съжаление заради гадните бракониери и заради лакомията да си вземеш повече риба отколкото можеш да изядеш. Аз съм на принципа - хванеш ли бракониер - бой, ама бой.
Та за излетите около Пловдив:
1. Чичо Гошо след Куртово - уникален тип - ако мкоже ще ти продаде и тревата, аз лично съм подканян да си купувам освен рибата, яйца, ябълки, праскови абе всичко квото има на ачик. Но най-истинското е като се развика "КИФТЕТАТАААА"
Иначе дава водоемчето, приемливо е , но на мен ми върви само на пружина там, а друго си е на плувката да ти удари шарко, но там е много рядко явление, поне при мен. С две думи - добре е там , само че през седмицата, нямам нерви за блъсканицата събота и неделя.
2. Онзи ден за първи път ходих на с.Дрангово, след едно филмче по "Хоби"ТВ (явно спонсорирано), хваща се по отбивката от селото за към Карлово, и на 1км след селото има табела отдясно, но после видяхме с колегата че и отляво има подобен водоем:
- на този с табелата условията са: 13лв такса , мисля че 3бр.тояги и каквото си хванеш. Като питахме каква риба държи гьола пазача почна: шаран,амур, сом, щука............ да ама ние хванахме само 3кг каракуджак, нищо друго ни на дъно , ни на пружина, ни на косъм ни на плувка. Друго за там не мога да кажа все още, но ще се замисля преди да ида пак там.
- на другия говворихме с един колега какви са условията(навсякъде по него има табели "риболова забранен") и той ни обясни че таксата е 10лв и рибата се плаща - безобразие, и за цял ден беше хванал едно шаранче 1.5кг.
Понеже са доста водоемите по които съм бродил, ще продължа да споделям ама после , че сега няма време.
Чао засега и УСПЕХИ в спорта
КЕФА ЦЕНА НЯМА
etgeorgiev
новобранец
новобранец

Мнение от etgeorgiev »

На платените водоеми едните лъжат, а другите мамят.
Пускат такса според както им е кеф, било на пръчка било на човек. Отделно на кг риба ако хванеш. Всички казват, че риба има бол само, че май си живеят с идеята, че като са зарибили гьола с 500-600 кг материал преди 5г нещо е останало. Това са лъжците.
Измамниците може да се каже, че си стопанисват водоемите, но постоянно хранят рибата. Няма делник няма уикенд, иначе на табелите пише спортен риболов. За какъв спорт става въпрос, като рибата е сита от сутрин до вечер. Може да се каже,че опира до майсторлък, но едва ли някой може да се занимава с разучаване поведението на рибата през различните сезони и ползването на стръв и захранки на платен водоем. Повечето от нас отиваме да си направим кефа сред природата и да се преборим с някой шарко или нещо друго и в края на уикенда да седнеш на масата с чаша бира или вино и риба в чинията. Като я хранят постоянно това е мноооооого трудна работа. В крайна сметка пак ти обират парите.
Последно ходих платено на рибарника м/у с. Пролом и Домлян. Стопанисва го бай Иван. Колкото пъти да отида винаги ми казва къде да отида, че да хвана риба, ама в крайна сметка имам само 2 шарана по 2кг и то за поне 12 посещения. Иначе таксите си вървят 4лв на посещение и толкова на кг уловена риба без каракуда, тя е безплатно 100-200 гр парчето.
Трябва да отбележа, че в рибарника наистина има култови екземпляри див шаран, но е почти невъзможно да се хванат ако отидеш когато ти хареса и ако не си подготвен както тррябва.
Последно промяна от etgeorgiev на Чет Сеп 02, 2010 10:10 pm, променено общо 1 път.
Не, че няма риба. Просто рибата е омесена с повечко вода.
bisqo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bisqo »

bobotnik написа: 2. Онзи ден за първи път ходих на с.Дрангово, след едно филмче по "Хоби"ТВ (явно спонсорирано), хваща се по отбивката от селото за към Карлово, и на 1км след селото има табела отдясно, но после видяхме с колегата че и отляво има подобен водоем:
- на този с табелата условията са: 13лв такса , мисля че 3бр.тояги и каквото си хванеш. Като питахме каква риба държи гьола пазача почна: шаран,амур, сом, щука............ да ама ние хванахме само 3кг каракуджак, нищо друго ни на дъно , ни на пружина, ни на косъм ни на плувка. Друго за там не мога да кажа все още, но ще се замисля преди да ида пак там.
- на другия говворихме с един колега какви са условията(навсякъде по него има табели "риболова забранен") и той ни обясни че таксата е 10лв и рибата се плаща - безобразие, и за цял ден беше хванал едно шаранче 1.5кг.
Понеже са доста водоемите по които съм бродил, ще продължа да споделям ама после , че сега няма време.
Чао засега и УСПЕХИ в спорта
Да те питам от което става ясно, че филма"явно е спонсориран" ? После да те питам при чичо Гошо кви са условията? 2кинта на пръчка и пак си плащаш рибата(масово явление по БГ язовирите), само дето при него на дали ще имаш възможността да извадиш шаран над 10кг а повярвай не един и два са вадени на този язовир, за шарани по 6-7-8кг няма да говоря. А това, че някой си бил хванал едно шаранче 1,5кг мога само да кажа, че или толкова може или няма инфо за язовира. При бай Слави(този с 13лв такса) си се иска хранене и.... още нещо(всеки си има малки тайни).
Изображение
Незнанието не е извинение.
rumenfire
новобранец
новобранец

река дунав 07.09.2010

Мнение от rumenfire »

rumenfire
новобранец
новобранец

Три амура едновременно....

Мнение от rumenfire »

Аватар
tsvetkoff
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tsvetkoff »

Няма ли кой да го забърше тоя ............
bisqo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bisqo »

Споделете някое язовирче на което може да се направи що годе добър шарански риболов?
Изображение
chanio
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chanio »

Платени-за Руен и Чоба се сетих венага.Биващи локви с доста шаран.
bisqo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bisqo »

На Чоба какви са условията и как е пътя?
Изображение
chanio
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chanio »

5лв такса,рибата и тя се плаща,на цена 4-5лв кг...нещо,от тоя род беше.Пътя е добър,само около 500м черен,но добре отъпкан.
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”