Морски и речен, екшън и емоции

Модератори: bobopeli, sapuna

amatev1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Морски и речен, екшън и емоции

Мнение от amatev1 »

Здравейте колеги ! Пиша ви от Несебър. Тук направих няколко добри риболова, един речен и два морски. С братовчед ми – IvanIvanov хванахме една щука, 20-на сафрида и доста платерини и иларии.

Ден първи:
Станах рано решен да опитам изкушението да ловиш кефалови риби. За стръв бях приготвил блатни червеи и цаца. Мястото за риболов – пристанището в Стария град. Започнах на цаца, но до 9 часа нямах никакво кълване. Риболовът потръгна около 10 часа с пълна сила. Цъках средни иларии с надеждата да уловя и едра платерина. Схемата беше следната: захранвах с шепи смачкана цаца, куката ми беше номер 7, плувката 4 грама с класическо утежнение. Основното влакно е 0.18, а под вирбела бях си вързал 20 см повод 0.16. Дълбочината е около 4-4.5 м. Изведнъж спря да кълве на цаца и беше време да опитам и блатните червеи. Буквално гол след гол, дръпнах 5-6 иларии за 30 минути. По-късно дойде и братовчедът. Още с първото хвърляне плувката потъна рязко надолу. Засече и по всичко личеше, че това е достойна платерина. Десет минути ожесточена борба и на сушата се показа 47 см платерина, точно 900 грама. Тя наистина се бори докрай, но за щастие бе победена. Това беше и за цялата сутрин. Имаше и още 2 дребни иларии, които пуснахме. Прилагам снимките на платерината и целия улов.
Вечерта решихме да отидем за сафрид. Въпреки силния вятър не се спряхме и към 21:00 бяхме на фара в Стария град. С първото хвърляне братовчед ми засече нещо едро, оказа се „хаймана”, 200 гр, 23 см. Добро парче. За 5 минути, още 2 сафрида и тъкмо си казахме – почнахме ги, и спря. Винаги става така, сякаш съдбата ти се присмива. За още 2 часа престой само още 3 дребни сафридчета – граци. Ето и снимките.

Изображение
Изображение
Изображение

Ден втори:
Ден втори беше ден за щуки. Случи ми се нещо мнооого странно. Няма да споменавам къде съм ловил, на повечето колеги е ясно защо. Отново с братовчед ми, бяхме на мястото. Докато си вървяхме си вързах блесната без повод. Той ме предупреди, че трябва да сложа повод, но аз упорствах, че съм видял от един филм на „Риби и такъми”, където уловиха 5 кг щука без метален повод и човека обясни, че нямало много смисъл от повода, защото няма как да се прегризе плетено влакно. А моето беше PowerPro 0.20 и си викам – „Щом хващат такава голяма щука без повод, значи и моят няма да се скъса. Та хвърлям си аз на кърваво-червена мепс 4-ка. И около брега хубав удар, засичам, щуката скочи един път и дотам. Замина си с блесната…. Не знам дали беше едра, но се опъна добре ииии замина. Както се казва – съдба. Още един час мятахме Мепс Аглия, Мепс Лусокс, а аз упорствах с една Мепс Комет 5-ца. Отново имах удар и откачена риба, точно до брега. На следващото хвърляне пък заковах една щука, пак до брега. Това потвърди, че щуките се движат и хранят около брега . Този път изкарах рибата, около кило и половина, но борбата и беше доста умряла. Братовчеда нищо не улови. Снимката.

Изображение

Вечерта бяхме за сафрид. Хванахме двайсетина средни, 5 попчета и два чернокопа. Иларии и платерини изобщо нямаше. А само преди ден на същото място ги вадеха една след друга. Снимки за съжаление нямам, но днес отново ще ходим за сафрид и ще има и снимки. Очаквайте продължение …….
"Преплувах залива с труд, хванах пръта и както си бях до гърди напънах, рибата подръпна, аз въодушевен напънах още малко и праааас, Гарболиното на две."
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Re: Морски и речен, екшън и емоции

Мнение от Nikola Polizovski »

Супер колега,страхотни риби :wink:
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

Браво!!! Хванали сте доста риба и най-важното - съвършенно различни риболови.Чудесно е че сте успели да ги съчетаете.И аз ходя почти всяка година в Несебър, но все не остава време за риболов и само гледам, но съвсем не винаги има такава слука.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Супер разказ и добри риби :smt023
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
Petar Nedev
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Petar Nedev »

и аз на блесната не слагам метален повод. Никога не ми е прегризвала кордата. блесна Мепс # 3 или 4 и вирбелче става около 15 см. тя лапа отзад и просто не виждам как може да я налапа цялата. Пък и имам наблюдения че ударите са поне 2-но повече без повод. в момента на Копринка излизат щукички по 7-800 грама. редко и по големи. само на блесна, излизат яко обаче :)) хващат се спокойно по 8-9 без да сменяш мястото.
Аватар
gogobogo
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от gogobogo »

Браво колега за морските риби и за щуката на това много изтърмъчено и трудно място.Радващото е че популацията и се завръща
Изображение
КЕФА ЦЕНА НЯМА.
Аватар
MANYAKA
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MANYAKA »

:smt023 :smt023 :smt023 :smt023 :smt023 :smt023
Изображение
Изображение
Айде, наслука и да не ви пука !
Ribko
фен клуб-скобар

Мнение от Ribko »

chirusa_bg написа:Супер разказ и добри риби :smt023
:smt023 :drinkers:
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от simo72 »

Супер от всякъде !
Върл Shimano фен!
Аватар
ignatov78
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ignatov78 »

Наистина е имало хубави емоции!
Bachev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Bachev »

6 :smt023
Аватар
irfan
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от irfan »

браво супер си е :smt023 :smt023 :smt023
риболовът е прекрасно хоби
amatev1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от amatev1 »

Казана дума, хвърлен камък ! Ето го и продължението.
Това е уловът ни от 18:00 до 20:00. Стръвта беше цаца, ловихме ги и на чепаре. Рибата кълве, но дребосъкът бута цацата и тя пада, а на скарида незнайно защо кълве колебливо. На чепарето повечето се закачат за врата и хрилете. Илариите и те са на цаца. Същия ден бяхме и за щука, за съжаление останахме капо.
Изображение
На другия ден риболовът беше много шарен. За няколко часа имахме 5 вида риби. Попчета, Сафрид, Чернокоп, Илария, Платерина. Очаквах платерината да преобладава, но за съжаление чернокопът я измести. Ловеше се на почти всичко, дори на бял червей ! Най-много бройки имахме на чепарето, със зелено ламе, а другото беше с кафява перушина. Имах няколко скъсани куки и разбира се опасано чепаре. Попчетата са на бял червей и плувка. Ваденето им е голям кеф ! Иларията и платерината са на блатен и цаца, сафридът на чепаре, цаца и скарида.
Изображение
"Преплувах залива с труд, хванах пръта и както си бях до гърди напънах, рибата подръпна, аз въодушевен напънах още малко и праааас, Гарболиното на две."
gazilot
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от gazilot »

Добра работа колега, къде точно ловите на чепаре на кея?
"Само две неща са безкрайни – Вселената и човешката глупост"
А. Айнщайн
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”