Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

риболов на шаран с протеинови топчета
Модератор: sapuna
-
- и господ не е толокова добър
Re: риболов на шаран с протеинови топчета
Само остава проблема, кога ще можем да си позволим да храним и ловим с качествени топчета

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- разбира нещата
Който не може върти като мен,също като загубен 

Re:
здрасти за дунаеа дали ще стане на топчета знаеш ли и ако моге да ми кажеш рецептичката за топченцата предварително благодаряwww.***.com написа:Дали е подхранвано или НЕ няма никакво значение. За 2-3 дни рибите свикват в повечето случаи. Аз както знаете ловя изключително на топчета. ГОВОРЯ ЗА ТОПЧЕТА СОБСТВЕНО ПРОИЗВОДСТВО. На купешки топчета НИКОГА не съм хващал риба. Сега се връщам от 4 дневен излит и мога да кажа само, че от 7 кълванета 6 бяха на топчета. Извадихме с моя приятел 6 от рибите. Най-малката бе 5кг, а най-голямата 10.
По темата ще систематизирам теми от шаранския форум и ще ги пусна като линкове тук за тези които се интересуват.
- achocarp
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Илийка, имаше едни производители в България и правеха невероятен микс, с тези топчета съм печелил не едно и две състезания, но типично по -нашенски се наакаха. Себестойноста излизаше с всички добавки не повече от 7-8лева за кило и тогава лично аз научих три гьола на вярната стръв, но сега се чудя от къде какви топчита да взема. Та смятам, че проблема не е само в цената, щото някои път синтенцията- скъпото излиза по-евтино не работи...snegk написа:Само остава проблема, кога ще можем да си позволим да храним и ловим с качествени топчета![]()

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Все още имам приятел,който ми търкаля на подобни цени кадърни бойли,от кадърни миксове!Научихме си ги на ЦК да ги хапват и сега си нямаме грижи!Много момчета разписаха грандиозни успехи,благодарение точно там и на тях!
За приятели и сериозни пичове давам координатите му на лични!
За приятели и сериозни пичове давам координатите му на лични!

- Vlado_852
- разбира нещата
Колеги дайте някоя рецепта за топчета от кюспе. Четох някъде за тях, но къде ли беше това...
?

-
- новобранец
Аз имам един човал кюспе.Ще ми е интересно да видя някаква рецептаVlado_852 написа:Колеги дайте някоя рецепта за топчета от кюспе. Четох някъде за тях, но къде ли беше това...?

колеги утре ми е първият риболов на косъм
ходил съм 100 000 пъти на дънен риболов ама понеже съм супер аматьор съм използвал най обикновен монтаж ,и това лято прочетох няколко статии за риболов на косъм и се запалих много,нали все пак трябва да сме в крак с модата ,разгледох много видове монтажи и направих два три и утре ще се пробва вече.мисълта ми беше че купих протениови топчета scopex ,да ми кажете вашето мнение за тоя род топчета ,по принцип за кой сезон са най удачни и примерно за зима пролет от кой вид е най добре да се лови-благодаря предварително!

-
- разбира нещата
Има 1000 рецепти колега-ти защо смяташ,че ще станат някви топчета от смес,която се разтваря за минути във водата.maikal3333 написа:Аз имам един човал кюспе.Ще ми е интересно да видя някаква рецептаVlado_852 написа:Колеги дайте някоя рецепта за топчета от кюспе. Четох някъде за тях, но къде ли беше това...?

- nikodim1978
- новобранец
Аз съм на 15.16.17 на Цонево и ще пробвам.Благодаря за рецептите
Аз ги правих по следният начин: Сварява се качамак и докато е горещ се добавя кюспе колкото поеме като гледаш дапне стане ронливо после се добавя и пшеничен грис пак така на око. Търкалят се топчетата и се варят както обикновенно. Отначало са малко пластични и добре е да се пробият , щото колкото повече стоят толкова по-твърди стават.Vlado_852 написа:Колеги дайте някоя рецепта за топчета от кюспе. Четох някъде за тях, но къде ли беше това...?
-
- разбира нещата
Колега мился,че протеинови топчета тип "На ОкО"няма 

- achocarp
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Secret Carp написа:Колега мился,че протеинови топчета тип "На ОкО"няма

Царевичен, пшеничен грис и кюспе какво толкова да му правиш рецепта.
Може да махнеш дори единият грис-важно е кюспето. Грисовете са за да стане топче без яйца. Това е начина за без яйчени топчета - вместо кюспе може да се ползва някоя рецепта за топчета /например готов микс/.
Може да махнеш дори единият грис-важно е кюспето. Грисовете са за да стане топче без яйца. Това е начина за без яйчени топчета - вместо кюспе може да се ползва някоя рецепта за топчета /например готов микс/.
-
- новобранец
Извинявам се за тъпия вапрос но сам нов при шаранджийския риболов но някой може ли да ми даде рецепта сас лесно намиращи се продукти и да ми обясни приготвянето им