Бензин, Дизел, Газ - кой кого??

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
kolio_vg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Бензин, Дизел, Газ - кой кого??

Мнение от kolio_vg »

Никога BMW 325TD не може да мине BMW 2.5i и защо само тях сравняваш,сравни от друга марка да видим :wink:
Аватар
KVS
новобранец
новобранец

Мнение от KVS »

kolio_vg написа:Никога BMW 325TD не може да мине BMW 2.5i и защо само тях сравняваш,сравни от друга марка да видим :wink:
Колега, данните са взети от сайта на www.bmw.com . Ako имаш различно мнение, обърни се към тях.

Ситроен
С4 1.4i 16v 90 k.c.

0-100km - 12.8 cek

C4 HDi 92 Airdeam 92 k.c.

0-100km - 12.5 cek

Сравнявам производството на една марка с два различни двигателя, защото така е коректно. При различните марки има най-малкото различни тегла на купето.

Рено Меган
TCe 130 96 k.c.
0-100 km 9.6 cek
1000m от място 30.8 сек

dcI 130 FAP 96 k.c.
0-100 km 9.5 cek
1000m от място 30.5 сек.

Нали няма да ме карате да вадя руски срещу американски автомобили и т.н.?
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

Ивайло, очаквам от теб да пуснеш тема и за проекта "Венера" :D . Какво ли ще си мислят живеещите след нас в немонетарна система, четейки тази тема? Сигурно ще им е интересно, колкото на нас ни е интересно да четем за дървеното рало :D или за римските колесници. Със сигурност, ще бъдем линчувани и обвинени в много неща, като се има впредвид използуването на гореупоменатите горива.
Ще отговоря на въпроса ти недвусмислено и категорично- бензин, 120+hp за да бъде изпреварването на "останалите" МПС бързо и сигурно, и климатроник с инверторен режим- щото знаеш като догониш някой от "останалите" и му се лепнеш за "дупето" кво става :rolleyes: . Основният показател по който аз избрах новата си кола е същият и като при старата- не обичам някой да ми се мотае отпред и да му гълтам нафтата или чесъна.
elinpelin1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от elinpelin1 »

Diman написа:Ивайло, очаквам от теб да пуснеш тема и за проекта "Венера" :D . Какво ли ще си мислят живеещите след нас в немонетарна система, четейки тази тема?
:D :D
http://en.wikipedia.org/wiki/Jacque_Fresco

Ще си мислят, каквото и аз сега :D .Както казах не летят , а се търкалят, или както рече дедо ми преди дани напусне
„Защо бързаш,накъде, спри,гледай,слушай, помисли, защото само това щети остане„ :wink:
Капитан АТАНАС АНГЕЛОВ , платил с живота си , служейки на Република България.
Убийците се смеят,
Весело живеят,
ала невежи те,нещат да проумеят,
деца им, внуци в Бездната ще се запилеят
„μή μου τούς κύκλους τάραττε„
Аватар
sampo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от sampo »

... 4 пъти се е увеличил делът на автомобилите с дизелови двигатели през последните 15 години в Европа - от 13,8% през 1990 г. до 50% през 2006 г.
72,5% от продаваните в Люксембург автомобили са с дизелови двигатели, останалите лидери по отношение на дизелацията в Европа са Австрия - 70,9, Белгия - 70,2% и Франция - 69,2% ...
Някой не си ли задава въпроса защо ?
Вероятно защото мразят чистотата на околната среда и обичат да се набутват с повече разходи ?
От 3 години насам у нас се монтират газови инсталации и на дизелови коли, доста елементарни са и струват в пъти по ефтино от тази за бензинов мултиинжекцион /1000+лв./. Принципа е като на газова инсталация за Лада 1200, газта се подава във смукателния колектор, колите вървят с малко дизел и по голям % газ, а и мощността им се увеличава, вижте google...
Според мен газ само в запалката, бензина за лодката ... :D , от 88г. само истинско гориво :lol:.

PS: Опел 1.6 D /85г./ не е олицетворение на дизелов автомобил.
На който му се четат 338 страници :shock: :shock: по тази тема ето тук :
http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=109201
На платено не одим !
revox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от revox »

всичката беда на дизелите е от лошата нафта в Бг,същото е и за бензиновите.Моторите ги преебават ментетата горива и ментета масла и филтри.Аз карам дизел,но си нося нафта от Германия и Чехия,разликата във демаража и гласа на мотора е очевадна,проблеми не съм имал още.Колата ми е комонреил 120 коня и се подигравам с много бензинки на пътя.Новите дизели са за предпочитане пред бензиновите,много прецизни,пъргави и икономични са.Безшумни и с голям въртящ момент.Това е моето мнение.
Изображение
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Тая дискусия като някав сериал,може да продължи вечно.Не знам за какво са тия безсмислени спорове.Кой квото иска гориво да си кара.Никога няма да се убеди другия,че неговото гориво е по добро.Просто кой на каквото е свикнал и си го хвали.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

За 9 дена - 1600км на нафта!Друго гориво вече не помирисвам! ;)
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
tolio_pm
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tolio_pm »

sapuna написа:За 9 дена - 1600км на нафта!Друго гориво вече не помирисвам! ;)

Ха, добре дошъл в "отбора" Митак :D И ти най-после "откри топлата вода"
Много и безаварийни километри с "печката" :wink:
Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
s4etovod
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от s4etovod »

Ако кажем, че и МЕТАН-а е газ -> аз карам на метан. И на пук на всичките си ядове с колата, ако я сменям май пак такава ще търся. Това да караш за 5-6-7лв извънградско е доста мотивиращо. В софия до 10-11лв зимата.

Има изписано доста в нета по темата и да Ви кажа май-повечето е вярно. И най-вече -> всеки сам си преценява. Аз карам Сценик'98, 1,6 90 коня и е с три бутилки метан = 17кг

Минус - колата става по тромава /особено по нанагорнище/ - при мен е по-тежка с около 200кг
Минус - ако се монтира уребдата в БГ е скъпичко - варианта е готова кола.
Минус - поне в моя случай почти нямам багажник /3 бутилки/, за сметка на пробега и промоцията. Но като махна едната седалка всичко се компенсира.

Плюс - икономия на финанси /принципно/ - моята сметка е: 17кг метан * 1.53 цена в София /но в Благоевград например е 0,98лв /= 26 лева по цена София /или 17лв по цена Благоевград/ и с това минавам 400км извънградско или 260-280 в София /зимата/. За да мина 400км извън града на дизел при 5/100 трябват 10лв, при бензин малко повече, ако бях на газ поне 8/100 = 9,60лв. Т.е. плащаш двойно
Плюс - екологично гориво, който обръща внимание на това
Плюс - има по-големи бутилки и само с една багажника няма да се загуби

В обобщение "икономия на пари за сметка на това да караш като Фитипалди". Особено ако се кара повече. Аз наскоро смених втори ангренаж /имам колата от две години/ - т.е. минал съм 50 х.км. И супер грубата сметка е че за 50 х.км по някакви осреднени цени и те биха ми стрували нещо такова:

Извънградско за 50х.км:
Метан - 3 060,00 лева /50х.км * 4кг/100 * 1,53лв/кг/ - колата гори 4-5 кг/100км, а цената 1,53 е актуалната
Газ - 4 760,00 лева /50х.км * 8л/100 * 1,19лв/л/ - предполагам че би ми горяла поне 8л/100 газ извънградско, все пак е ван
Дизел - 5 375,00 лева /50х.км * 5л/100 * 2,15лв/л / - предполагам че би ми горяла минимум 5л/100 дизел извънградско, цената е ориентир
Бензин - 6 540,00 лева/50х.км * 6л/100 * 2,18лв/л/ - предполагам че би ми горяла поне 5л/100 бензин извънградско, а дори и повече

/Извинявам се ако има накакви грешки в изчисленията, но тенденцията е спазена/

Значи за тия километри съм спестил 3 480 лева спрямо бензина, 2 315 лева спрямо дизела и 1700 лева спрямо газта. И при положение, че колата ми се падна маааалко каръшка и съм дал към 1500 лева за реглажи на клапани и разни други ремонти /вкл. и на уредбата/ пак ми остават 200лв далавера спрямо газта.

Та така...всеки си решава. Не че и мен не ме дразни понякога тромавоста, но...сега е пушка и едно отиване до Бургас и обратно ми излиза до 50-60лв.
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Не можеше по точно да се напише.
Само бензина е малко повече като разход, и нафтата е повечеко като парички, но пропорциите са си точно така и според мен.

Иначе навъртях малко над 5000 км из Европа с дизелов мотор, и от разход 12,9 по компютър в Бг там падна на 11,1 без да съм променял скорост на движение или тип на каране. Лееееко по качествена ще да е нафтата извън Бг :D

Относно Венера, познавах една, но ми омрънаха въпросите и :lol: :lol: :lol:
kolio_vg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kolio_vg »

Вчера заредих в Пазарджик метан за 15 лв,по дефилето към Велинград на 5-та с 90км/ч на бензин колата вървеше без да се тормози,ако я бях включил на метан това щеше да го направи на 3-та,на газ на 4-та,при дизела пак щеше да е на 5-та най-вероятно,ако искаш икономична кола зимаш дизел,ако искаш малко по-бърза бензин,газта по запалките и котлоните майките,жените и от рода да готвят :D В момента карам на метан и само се дразня от вървенето,вярно че е свръх икономично,но е чист мазохизъм,искам да израсходя метана само и да я свалям тая уредба :) :drinkers: колко я продам я продам пак съм на далавера :D
cucko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от cucko »

sapuna написа:За 9 дена - 1600км на нафта!Друго гориво вече не помирисвам! ;)
На два или на три резервоара?! :lol: :wink:
Грехота е да убием трофейни риби!
Дайте им втори шанс!
aaa11
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от aaa11 »

някои от вас карал ли Газодизел и какви са му впечатленията . Поне прочетох много неща за него ,звучи много примамливо ,но не познавам никои които да каже какво е отражението върху двигателя след 30- 40000 километра
chanio
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chanio »

Много извръщения се навъдиха,ама мотора си остава един 4 цилиндъра,верига и миришещ на бензин :lol: Най-произвеждан,най-продаван :!:
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”