Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
- tcekata
- вече хвърля и на тежко
Re: Инфо за р. Струма!
Около и в с. Пастух действително има хубави места за палатки. Дали са удачни за риболов в момента , не зная. Най-добре проверете избраното място дали е добро за риболов, преди да разпънете палатката .Flirtadjiika написа:Здравейте колеги ,може ли да ми дадете информация за хубаво местенце (за палатки ) на реката .По Струма (от Перник до Кюстендил) Чух че някъде около Пастух (назнам дали така се казваше) имало ,какво е положението ,някой знае ли? Благодаря предварителноИ ако успея после ще кача снимки
![]()
Преди години ходех за риба под Симитли. В сравнение с района от Бобошево до Кюстендил , имаше много повече риба, и се ловеше много по-лесно. Така че , ако сравнявате с местата под Симитли , възможно е да останете малко разочаровани . Вземете си топли дрешки, защото нощно време е доста хладно, а пък сутрин и влажно. Прогнозата за времето също не е много приятна, но дано синоптиците да грешат. Нали имаше един лаф за синоптиците “ Какво ще бъде времето утре, ще ви кажем вдругиден“.Flirtadjiika написа:Ми какво да ти кажа.....Аз ходя често по Кресненско и там Струма няма нищо общо....Чистичка си е ,има супер местенца ... Кленчетата излизат (доста) с мухаркаПроверено е!

Flirtadjiika написа:Благодаря за информацията,ще видим тази работа....
Очаквам с нетърпение да видя какво сте видяли, пък и хванали. Само да не хванете някоя настинка. Най-добре е да сте капо - имам впредвид настинката , да не си помислиш че става въпрос за рибата. И да не забравиш да заредиш батерията на фотоапарата !!! Очакваме снимки!!!
Последно промяна от tcekata на Съб Сеп 04, 2010 4:34 am, променено общо 1 път.
- tcekata
- вече хвърля и на тежко
За огромни не са, но за този район са добри. Има и по-големи обаче не успявам да извадя късмет - все ми късат. При последния опит да сложа по дебело влакно си отиде 2 секция на директния. С ластик не става , местото не позволява , а пък на болото не съм голям фен. Най големия за сега го извади моя племенник - 1,350 кг. ...Trout написа:евала колега тия скобари са си направо огромнима гледам у некакъв вир си ги ловил а не в бързеи ?
На такива места не обичам да ловя,все едно съм на язовир,

Единствено на Бобошево при варниците си държи големи скобари. Там и хванах първия си трофеен скобар за тази година - 1.6 кг. - този който ми е на аватара. По надолу не съм ходил и нямам представа какво е положението. Преди време обичах да ходя на Бяло Поле , преди Благоевград. Там излизаха едни скобари - красота. Гонеха 2 кг. и приличаха малко на шарани - къси за теглото си , но охранени. Ако някой е ходил близките месеци там, или има някаква информация , моля да сподели.
Последно промяна от tcekata на Чет Окт 07, 2010 12:29 am, променено общо 1 път.
-
- сериозен играч
Евала градски,убави риби си фанал ,а за късането помисли за ластик 95% че си решиш проблемо,успех...
- Бисо
- сериозен играч
Верно е Венцо,наполовина ще намалеят скъсаните риби,ма и кефа ще намалее наполовина,та дали си стува....venci72 написа:Евала градски,убави риби си фанал ,а за късането помисли за ластик 95% че си решиш проблемо,успех...

Аз лично,никогане съм слагал,и няма да сложа ластик на директен,що тръпката,да перкаш такива скобари на директен без ластик е неповторима,па и не секи го може....

Евала на колегата

Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Много здрави скобари, колега Цеката,
Преди години и аз ходех по местата,които описваш, но с много по-скромен успех. А тръпката от добър скобар на прекия телескоп или в бърза вода е един от върховете в риболова за мен.Наслука.
Преди години и аз ходех по местата,които описваш, но с много по-скромен успех. А тръпката от добър скобар на прекия телескоп или в бърза вода е един от върховете в риболова за мен.Наслука.
- dandi1383
- фен клуб-скобар
Според мене точно с ластика тръпката е в мнооого повече особенно ако е в някой бързей ваденето е много по бавно, разтяга ластика до другия бряг, разхожда се на всякъде, разбира се ако позволява мястото и няма закачки.
http://vbox7.com/play:e154fd5e77" onclick="window.open(this.href);return false;
- indalo
- фен клуб-скобар
Бисо написа:Верно е Венцо,наполовина ще намалеят скъсаните риби,ма и кефа ще намалее наполовина,та дали си стува....venci72 написа:Евала градски,убави риби си фанал ,а за късането помисли за ластик 95% че си решиш проблемо,успех...
Аз лично,никогане съм слагал,и няма да сложа ластик на директен,що тръпката,да перкаш такива скобари на директен без ластик е неповторима,па и не секи го може....![]()
Евала на колегата
И аз съм на това мнение. Па и си ги моем с дирекнио и без ластик, нали Бисо

Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
- tcekata
- вече хвърля и на тежко
Венци , по принцип си прав , така е. Освен това ще имам възможност да използвам и по тънко влакно , което пък ще увеличи и кълването. От 7 години ловя само на ластик . Първия път като пробвах на това място , бях с ластик . По дъното има обаче една зона с някакъв “перделък“ - както обича да казва един мой приятел - и влезе ли там скобара , отива и целия такъм. Ластика не ми позволява да държа рибата по високо на това място. Опитах се да поразчистя , а пък и да се поразхладя , но като нагазих до шия във водата - доста е дълбочко - се отказах. Тези подробности , естествено не ги знаеш , тъй че ти благодаря за съвета. От тогава дърпам скобарите директно без ластик. Бях позабравил свиренето на влакното , направо наслада за ухото - голям кеф . Ловя и на други места , и понеже не излизат много големи ,а и нямам проблеми с ваденето им, си карам без ластик - за сега де. Правилно казва колегата Бисоvenci72 написа:Евала градски,убави риби си фанал ,а за късането помисли за ластик 95% че си решиш проблемо,успех...
Бисо написа: тръпката,да перкаш такива скобари на директен без ластик е неповторима
G.Petkov написа: А тръпката от добър скобар на прекия телескоп или в бърза вода е един от върховете в риболова за мен.
Ей това е истината!!! Изисква се голям майсторлък и рутина за да водиш скобара в бързея. Тръгне ли по течението , адреналина скача на макс , много често след това и нервите.dandi1383 написа:Според мене точно с ластика тръпката е в мнооого повече особенно ако е в някой бързей ваденето е много по бавно, разтяга ластика до другия бряг, разхожда се на всякъде, разбира се ако позволява мястото и няма закачки.

И за да не е толкоз семпъл поста , ще постна улова ми от понеделник - по дребнички са на това место , но пък излизат повечко!

Пожелавам на всички колеги приятно прекарване на почивните дни и добър улов!
Браво бре цека ти направо си ги разбиваш !

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
-
- сериозен играч
днеска одих до реката...ного изкецана работа...ного ,дъждо не го бройм каде не спре да вали...зорлем изкарах до 11 часо и си тръгнах,реката е екстра ама нече да барне...зорлем фанах 5-6 мренки на лебо...чичо Коле беше по бл град,фанал некоя риба ама ного слабо било и там ...миналата седмица не одих и тая се бех засилил яко...здраве да е другио пат...
па нещо ми се преба компо и съм го дал на ремонт ,земах на щерката лаптопо ,ебати и боклуко ,
ни знам коя буква каде е ни нищо ,изкривих се с тия два реда...

па нещо ми се преба компо и съм го дал на ремонт ,земах на щерката лаптопо ,ебати и боклуко ,

Колега,tcekata, Привет! Възхитен съм от улова, но бих отправил молба към теб - сподели методите на ловене на тези трепачи, ако е възможно !! Аз не съм много навътре с тоя материал, но бих искъл да дръпна малко инфо. Благодаря ти предварително !!! 

Някои си развяват байрака, а други бикините.
- BV
- вече хвърля и на тежко
venci72 написа:...па нещо ми се преба компо и съм го дал на ремонт ,земах на щерката лаптопо ,ебати и боклуко ,ни знам коя буква каде е ни нищо ,изкривих се с тия два реда...

Утре ще ги пробвам рибите по Благоевград

Здравейте колеги! И аз съм решил утре да отида до Струма(Благоевград). Я кажете дали е мътна водата и има ли смисъл въобще да се ходи, че покрай тия дъждове се разколебавам все повече и повече. Благодаря ви! 

- dandi1383
- фен клуб-скобар
Току що се прибирам от Струма, мястото е Монца, реката и времето перфектни но от към риба много слабо от 7.00 до 14.00 резултата е 2 скобара и 15-20 мрени от които само 4 качествени.
http://vbox7.com/play:e154fd5e77" onclick="window.open(this.href);return false;
- BV
- вече хвърля и на тежко
Днес на 1-ви бараж, 4-5 каракуди средна хубост, 1 костур, 6-7 мренки и около 50-на уклея
Абе има за мезе, но беше слабичко

Абе има за мезе, но беше слабичко