Лов на едри риби

Модератор: nkolev66

Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Re: Лов на едри риби

Мнение от Булти »

...наборе номер 1 си , честно кефя ти се , че си БЪЛГАРИН , макар и зад граница...азбуката на всички народи почва по един същи начин - АБВ или ABV или Атландида , България и т.н .
:drinkers:
Аватар
justinian
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от justinian »

Мен туната не ме накефи толкова, колкото карбоновата совалка за въжето... :D
Яворе, наистина ни караш да изпитваме гордост, че сме българи.! :smt023
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
yavorsub
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от yavorsub »

Пичове , я се съвземете. :D :shock: :D Още малко и ...герой на републиката ще стана.Нали не сте започнали от рано днес ? :drinkers:
Аз не бях съгласен тази снимка да качва Юли ама ... :axe: Снимката е стара и от тогава не съм стрелял по туни, а и не съм сигурен че вече ще стрелям.
Т=Разбирам че като в нашето море кефала е трофей , сега това изглежда постижение, но не винагио е така.Аз лично предпочитам да вадя по няколко 4-5 килограмови зъбара и някое и друго сарго.Вече и по мерута не ща да стрелям че ги избихме тук и са вече кът.Ако ги има, тоновете и маятиката (ричолите) са лесна плячка, е ако знаеш къде и как точно да ги стреляш.Иначе има ЕКШЪН. :shock: :D
Има много по-достойни Българи за подражание и гордос, и аз със сигурност не съм из между тях. :D
Изобщо тази тема май не е з този форум понеже в бг са рядкост мутантите като тези дето Владо е натръшкал.Аз видях и други снимки и наистина са големи добичета, и май е имало борба ама нека той да каже. :rolleyes:
gunman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от gunman »

Абе то и при мене една гордост, че ги изпонатръшках тия риби :oops: ...Мани, мани...Голямата философия :?
Яворе, майтап няма, ама тука една девойка (роднина на жена ми) като те видя на тая снимка,се зариби яко. Веднага поиска да знае дали те познавам лично (аз пък идиота, взех че си признах) и дали мога да я свържа с тебе. Голям проблем настана, батка. :D
Не мога да я изгоня от главата си.
Разправям и :Той човека е женен.... Тука е още на младини.... Сега е стар вече... Корем е пуснал... Живее на някакъв затънтен Гръцки остров, дето само чакали и лисици вият нощно време :oops: . Нямам никаква връзка с него...От северна България е родом... (което не знам дали е толкова страшно, ама и с това опитах да я сплаша)...
Не, та не...Не ще и да чуе.... :lol:

Така,че ако идваш по нашия край - звъни о'време, да я пращам някъде далече.
Че не знам дали се отклоних от темата за едрите риби, ама ...тая се бореше яко.... :D
Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

:D :D :D ...Юлиан бая ще го е отнесъл :D :D :D ...аве наборе давай още снимки , в тая криза барем малко се накефим на риби от другите морета ...кефя се на такива българи , които и далече да заминат , не се срамуват , че са такива и подържат връзка с Родината ...батко Лайв Дайв също много ме кефи ...
yavorsub
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от yavorsub »

Булти отдавна вече не се снима системно със риба и май съвсем ще спра.Не знам защо ама вече сякаш не ме кефи да се щракам с риби.Сигурно щото си имам от всички които исках.Даже и желание или мечта за определена риба вече нямам.Е ще ми се сега като вече си имам харпун(ама точния ) :rolleyes: да ми дойдат огромните зъбари дето навремето гледах от 3 метра и не смеех да ги гръмна с италианските пуцалки дето тогава ползвах.Само как се обърнаха времената а ? :?:

Навремето се снимах всеки ден -ама бях млад, хубав и глъм. :D (сега вече съм стар,грозен и..........................глъм) :D :D :D

А колкото до бат Ачо-че кой не му се кефи ? Всички си го тачим . :D
gunman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от gunman »

Хайде да не "умира" темата, бих искал да кажа още нещо, за което Явор намекна в своя пост, но за мен то е ключов момент във философията на лова и на подводния риболов.
Става въпрос за това, че много често, стреляйки по трофеен екземпляр, се получава така, че по ред причини упяваме да го нараним (най-често фатално), но все пак животното успява в първия момент да се изплъзне, след което умира някъде ТАМ, но не и на кукана.
При лова е възможно да се организира хайка с кучета и повечко хора и с дружни усилия да се претърси региона и евентуално да се намери къде е издъхнало добичето, докато при подводния риболов, задачата е почти невъзможна.
Единици са трофеите в подводния риболов, намерени съвсем скоро, след като са били отстреляни, така че да са годни за консумация (ако не за друго).

Ако трябва да погледнем истината в очите,почти навсякъде където се практикува подводен риболов има риби които не са разрешени за отстрел или не са забранени, но пък не са вкусни за консумация. Намират се обаче начини, да "откраднат" момчетата по някоя и друга риба от живота.Не трябва да се поущряват подобни действия, но те са факт, така или иначе. Ако приемем, че това е нарушение и всеки който бъде хванат,да си го отнася :axe: , то другия случай в който аз поне го приемам за престъпление е ,когато се срещнеш "очи в очи" с нещо голямо и въпреки, че знаеш колко ти е келяв (извинете за израза) харпуна, и колко ти, самия си потготвен за тази среща, да натиснеш спусъка.Мобже дори всичко да е наред по отношение на екипировка и потготовка, но самата риба да е застанала така,ч е да не може да се осъшестви смъртоносен изстрел.Ей тогава вече, не е нарушение, а си е престъпление срещу природата. :(
Няма кой да ти каже под водата, на момента "Не натискай спусъка !Не стреляй. Не е сега момента !Не е точно този твоя момент"
Сам си решаваш. Решението е изцяло на твоята съвест.
Представете си обаче риба (или каквото да било друго животно) живяло и господствало в ареала си. Достигнало до респектиращи сред себеподобните си, размери и в един момент да умрев мъки, някъде в някоя дупка, в следствие на гангренясала рана. Несправедливо е нали ?
Аватар
australia
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от australia »

Много си прав приятелю ,всеки от нас е имал такъв момент в който след първоначалната еуфория и адреналин се е разкайвал, но за съжаление за разлика от риболова с въдица тук пораженията по рибите почти винаги са фатални.
За това много допринася и слабата видимост последно време в нашето черноморие,докато в другите морета имаш по голям шанс да осъществиш клкото се може по точен истрел ,и от там разбирасе лова да е по хуманен и рибата да не преживява дълга агония.
Но да не изпадаме в меланхолия все пак всеки който стреля по риби ,го прави именно с цел убийство, Колкото и цинично да звучи но това е цялата истина ,и ако много ви е жал за рибите по добре си намерете друго хоби :!:
Сори за спама :wink:

П.П. Бъдете здрави и умната :mrgreen: (А и русата също) :lol: :lol: :lol:
0877-19-03-89Иво e-mail (australia@abv.bg) skipe australiaivo2 :)Изображение
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

gunman написа:Ако трябва да погледнем истината в очите,почти навсякъде където се практикува подводен риболов има риби които не са разрешени за отстрел или не са забранени, но пък не са вкусни за консумация. Намират се обаче начини, да "откраднат" момчетата по някоя и друга риба от живота.
:D :D :D :D :D ...Владо , на колко мастики си ве човек :drinkers: :drinkers: :drinkers: ...инак принципно тъ разбрах и съм напълно съгласен с теб :!:
gunman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от gunman »

Булти, аз не пия ве, приятелю. Особено когато няма .... :D :D :D

Но тая година се наслушах на истории за похабени трофейни риби.И то какви.... :roll: Вярвам им напълно и ме е яд, че риби които са на възраст сигурно 10-15 години са похабени от някой серсем, който знае, че шанса да я вземе при конкретните условия е нулев, но натиска спусъка и я похабява ей така... заради "спорта".
Пиша "спорта", защото не мога да напиша "от акъл" тъй като в случая не се влага грам такъв.
gogo26
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gogo26 »

Хмм Владо и аз чувам такива истории,но като се поразнищят се оказва че е видяна голямата риба наистина.И в прилив на адреналин с трепереща ръчичка е пуцнато отгоре й почти сватбарската,с харпунче за съвсем други риби :lol: Пораженията за рибата са символични :roll: Така си мисля де :smt017
Ако е ударена сериозно до две седмици трупа изплува и се разчува нали :?:
Аватар
spear
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от spear »

Ето нагледен пример от преди седмица как се стреля с неподходящ харпун по туна и губи стрелата и рибата: http://vimeo.com/14660451
Аватар
Шуменеца
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Шуменеца »

Последните постове са справедливи и пожелавам да ги прочетат по новите в тоя мъжки спорт( често населен и от п...ки) :D ...често ми се е случвало да изляза без нито една риба, а други колеги с камара "пишлеци"...обикновено казвам..." нямаше за какво да дръпна спъсъка", сиреч, мразя да стрелям по малки риби, защото целта е не да убиеш максимум риби, а да удариш една, но да радва окото ( или езика). Вече не си "меря пишката" с другите, просто се кефя на което виждам и ако се справя.....и продължавам да се уча...никой от нас не може и не знае всичко и винаги има нещо ново ...и в самият риболов и в оборудването
Аватар
Pretor
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pretor »

Прав си! При нашия спорт релийза се прави още щом видиш рибата. Стреляш ли вече е късно да обичаш фауната (живата). Пък който иска да пълни кукана с дребошляк, по-добре да го напълни с жаби (някъде имаше постната снимка на Булти) - да не хаби рибата. Това според мен са етапи от развитието, които някои преминават по-бързо, други по-бавно, а трети цял живот не могат.
Изображение
deathwalker
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от deathwalker »

Pretor написа:Прав си! При нашия спорт релийза се прави още щом видиш рибата. Стреляш ли вече е късно да обичаш фауната (живата). Пък който иска да пълни кукана с дребошляк, по-добре да го напълни с жаби (някъде имаше постната снимка на Булти) - да не хаби рибата. Това според мен са етапи от развитието, които някои преминават по-бързо, други по-бавно, а трети цял живот не могат.
Човек не може да направи нещо ако не го разбере или не го осъзнае,за това има хора които цял живот бият по дребни риби и в това няма нищо лошо,въпрос на усещане :) също въпрос на усещане е когато всеки път като удариш 5 платерини ги снимаш и се фукаш с тях във форума.....за тези неща човек трябва да узрее сам.
"Only after the last tree has been cut down, Only after the last river has been poisoned, Only after the last fish has been caught, Only then will you find that money cannot be eaten."
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”