Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

СТРЪВ ОТ ДРУГ ВОДОЕМ
Модератор: sapuna
СТРЪВ ОТ ДРУГ ВОДОЕМ
След 2-3 дни ще ходя на един язовир - специално за хишници(бяла риба,щука,костур).До моят град има една рекичка в която река се вадят много на брой рибки с идеален за стръв размер .Рибките са каладжиики
.Та въпросът ми е дали може да наловя такива рибки от река и да ги ползвам на язовира ? БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО !?

Баща ми е рибаррр....Рибар съм си и аззз...Въдиците ми прави таткооо...Рибите хващам аззз
-
- ще става разбирач
Re: СТРЪВ ОТ ДРУГ ВОДОЕМ
Ако не пробваш няма как да разбереш,или очакваш да има гадатели, коя е реката и кой язовира 

Реката е ВРАНА ... Язовира ПОЛЯНИЦАVIKI_HARI написа:Ако не пробваш няма как да разбереш,или очакваш да има гадатели, коя е реката и кой язовира

Баща ми е рибаррр....Рибар съм си и аззз...Въдиците ми прави таткооо...Рибите хващам аззз
-
- ще става разбирач
Е аз не ги знам но сега вече може да получиш инфо от някой който познава язовира .Проба грешка така ще разбереш. Успех
Принципно е добре рибките, които се използват да ги има в съответния водоем, но пък който не е опитал, той не е разбрал. Късмета също помага. 
Наслука!

Наслука!
Не знам що за риба е "каладжийка" , но ако живее дълго в кофа , става,
Ако може още няколко мнения(специалистически) че да съм сигурен.И в какво мога да пренеса рибките от реката в язовира, така че максимално повече риби да устанат живи ?
Мисля, че една кофа би била достатъчна. Ако има и капак ще е още по-добре, ще можеш да налееш повече вода от реката.
Задължително ли е да е с вода от реката ?а не с чешмянаIcko_ написа:Мисля, че една кофа би била достатъчна. Ако има и капак ще е още по-добре, ще можеш да налееш повече вода от реката.
Ми ебава те, как няма да те ебава
То въпрос след въпрос, човек ще каже, че за първи път отиваш за риба.
Ще се опитам да ти отговоря- взимаш поне 15-20 литрова кофа (така ще имаш повече вода и рибките ще живеят значително по- дълго), задължително с капак, да не стане да изсипеш стръвта преди риболова
После отиваш на реката, сипваш вода ОТ РЕКАТА (водата от чешмата може да съкрати живота на рибките) малко над средата на кофата и почваш да ловиш от тия рибки. Не знам колко въдици ще зареждаш и колко време ще стоиш на язовира, но си хвани поне 100, че и повече рибета- от много глава не боли. След като си наловиш рибките, затваряш капака и газ към язовира. Ако ще тръгваш на другия ден, сложи кофата на сянка и отвори капака, да не се сварят рибетата. Рибките от друг водоем със сигурност стават за костура, щуката и бялата може да са малко по капризни, но има голям шанс и те да кълват на тия рибки.
Наслука

Ще се опитам да ти отговоря- взимаш поне 15-20 литрова кофа (така ще имаш повече вода и рибките ще живеят значително по- дълго), задължително с капак, да не стане да изсипеш стръвта преди риболова

После отиваш на реката, сипваш вода ОТ РЕКАТА (водата от чешмата може да съкрати живота на рибките) малко над средата на кофата и почваш да ловиш от тия рибки. Не знам колко въдици ще зареждаш и колко време ще стоиш на язовира, но си хвани поне 100, че и повече рибета- от много глава не боли. След като си наловиш рибките, затваряш капака и газ към язовира. Ако ще тръгваш на другия ден, сложи кофата на сянка и отвори капака, да не се сварят рибетата. Рибките от друг водоем със сигурност стават за костура, щуката и бялата може да са малко по капризни, но има голям шанс и те да кълват на тия рибки.
Наслука
Русалката: най-лошото нещо - ни го ядеш, ни го е*еш...
Един умен човек да каже мнението сиАлфонсо написа:Ми ебава те, как няма да те ебава![]()
![]()
Ще се опитам да ти отговоря- взимаш поне 15-20 литрова кофа (така ще имаш повече вода и рибките ще живеят значително по- дълго), задължително с капак, да не стане да изсипеш стръвта преди риболова![]()
Наслука

Колега ето и моето мнение наловиси рибки от реката колкото мислиш че ще са ти достатъчни като се остановиш на водоема земи една въдица сложи и една малка кукичка и си хвани и рибка от водоема и виж на коя рибка ще е по активен хишника,с цел един добър излет.Поздрави и наслука и ако ти се занимава после можеш да споделиш изледа 

- Petar Nedev
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
по добре побързай с "калайджийките" защото след няколко дни като истине водата в реката и изчезват.
-
- кандидат преподавател
Чак се захласнах по въпроса ,пък и за отговорите-егати майтапа
Какви са тези "калайджийки",бе да не са части от хуманоидни къпани ромски същества от женски пол от големия род на "калайджиите"?Иначе стръв от друг водоем винаги си върви - много пъти съм си купувал малки рибки /щипоци /незнайно къде ловени,на които си кълват кустур и бяла риба в планинските ни водоеми,без там да има такава гад,живеят по много време във вода,особено която не е от водопроводната мрежа -всякаква изворна без хлор в нея.Да не ти разправям за замразени във фризер миниатюрни уклеи от реката,с които през есента и през зимата се лови бяла риба на язовир.Недей приписва на хищника висше образование .