СТРЪВ ОТ ДРУГ ВОДОЕМ

Модератор: sapuna

rad0man
новобранец
новобранец

СТРЪВ ОТ ДРУГ ВОДОЕМ

Мнение от rad0man »

След 2-3 дни ще ходя на един язовир - специално за хишници(бяла риба,щука,костур).До моят град има една рекичка в която река се вадят много на брой рибки с идеален за стръв размер .Рибките са каладжиики :D .Та въпросът ми е дали може да наловя такива рибки от река и да ги ползвам на язовира ? БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО !?
Баща ми е рибаррр....Рибар съм си и аззз...Въдиците ми прави таткооо...Рибите хващам аззз
VIKI_HARI
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: СТРЪВ ОТ ДРУГ ВОДОЕМ

Мнение от VIKI_HARI »

Ако не пробваш няма как да разбереш,или очакваш да има гадатели, коя е реката и кой язовира :lol:
rad0man
новобранец
новобранец

Мнение от rad0man »

VIKI_HARI написа:Ако не пробваш няма как да разбереш,или очакваш да има гадатели, коя е реката и кой язовира :lol:
Реката е ВРАНА ... Язовира ПОЛЯНИЦА :D Едва ли ги знаете :)
Баща ми е рибаррр....Рибар съм си и аззз...Въдиците ми прави таткооо...Рибите хващам аззз
VIKI_HARI
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от VIKI_HARI »

Е аз не ги знам но сега вече може да получиш инфо от някой който познава язовира .Проба грешка така ще разбереш. Успех
Icko_
новобранец
новобранец

Мнение от Icko_ »

Принципно е добре рибките, които се използват да ги има в съответния водоем, но пък който не е опитал, той не е разбрал. Късмета също помага. :)
Наслука!
dodo16
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dodo16 »

Не знам що за риба е "каладжийка" , но ако живее дълго в кофа , става,
rad0man
новобранец
новобранец

Мнение от rad0man »

Ако може още няколко мнения(специалистически) че да съм сигурен.И в какво мога да пренеса рибките от реката в язовира, така че максимално повече риби да устанат живи ?
Icko_
новобранец
новобранец

Мнение от Icko_ »

Мисля, че една кофа би била достатъчна. Ако има и капак ще е още по-добре, ще можеш да налееш повече вода от реката.
rad0man
новобранец
новобранец

Мнение от rad0man »

Icko_ написа:Мисля, че една кофа би била достатъчна. Ако има и капак ще е още по-добре, ще можеш да налееш повече вода от реката.
Задължително ли е да е с вода от реката ?а не с чешмяна
Алфонсо
новобранец
новобранец

Мнение от Алфонсо »

Ми ебава те, как няма да те ебава :lol: :lol:
То въпрос след въпрос, човек ще каже, че за първи път отиваш за риба.
Ще се опитам да ти отговоря- взимаш поне 15-20 литрова кофа (така ще имаш повече вода и рибките ще живеят значително по- дълго), задължително с капак, да не стане да изсипеш стръвта преди риболова :mrgreen:
После отиваш на реката, сипваш вода ОТ РЕКАТА (водата от чешмата може да съкрати живота на рибките) малко над средата на кофата и почваш да ловиш от тия рибки. Не знам колко въдици ще зареждаш и колко време ще стоиш на язовира, но си хвани поне 100, че и повече рибета- от много глава не боли. След като си наловиш рибките, затваряш капака и газ към язовира. Ако ще тръгваш на другия ден, сложи кофата на сянка и отвори капака, да не се сварят рибетата. Рибките от друг водоем със сигурност стават за костура, щуката и бялата може да са малко по капризни, но има голям шанс и те да кълват на тия рибки.
Наслука
Русалката: най-лошото нещо - ни го ядеш, ни го е*еш...
rad0man
новобранец
новобранец

Мнение от rad0man »

Алфонсо написа:Ми ебава те, как няма да те ебава :lol: :lol:
То въпрос след въпрос, човек ще каже, че за първи път отиваш за риба.
Ще се опитам да ти отговоря- взимаш поне 15-20 литрова кофа (така ще имаш повече вода и рибките ще живеят значително по- дълго), задължително с капак, да не стане да изсипеш стръвта преди риболова :mrgreen:
После отиваш на реката, сипваш вода ОТ РЕКАТА (водата от чешмата може да съкрати живота на рибките) малко над средата на кофата и почваш да ловиш от тия рибки. Не знам колко въдици ще зареждаш и колко време ще стоиш на язовира, но си хвани поне 100, че и повече рибета- от много глава не боли. След като си наловиш рибките, затваряш капака и газ към язовира. Ако ще тръгваш на другия ден, сложи кофата на сянка и отвори капака, да не се сварят рибетата. Рибките от друг водоем със сигурност стават за костура, щуката и бялата може да са малко по капризни, но има голям шанс и те да кълват на тия рибки.
Наслука
Един умен човек да каже мнението си :D Мерси пич :)
Алфонсо
новобранец
новобранец

Мнение от Алфонсо »

За нищо :mrgreen:
Русалката: най-лошото нещо - ни го ядеш, ни го е*еш...
MiRo1992
новобранец
новобранец

Мнение от MiRo1992 »

Колега ето и моето мнение наловиси рибки от реката колкото мислиш че ще са ти достатъчни като се остановиш на водоема земи една въдица сложи и една малка кукичка и си хвани и рибка от водоема и виж на коя рибка ще е по активен хишника,с цел един добър излет.Поздрави и наслука и ако ти се занимава после можеш да споделиш изледа ;)
Аватар
Petar Nedev
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Petar Nedev »

по добре побързай с "калайджийките" защото след няколко дни като истине водата в реката и изчезват.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Чак се захласнах по въпроса ,пък и за отговорите-егати майтапа :shock: Какви са тези "калайджийки",бе да не са части от хуманоидни къпани ромски същества от женски пол от големия род на "калайджиите"?Иначе стръв от друг водоем винаги си върви - много пъти съм си купувал малки рибки /щипоци /незнайно къде ловени,на които си кълват кустур и бяла риба в планинските ни водоеми,без там да има такава гад,живеят по много време във вода,особено която не е от водопроводната мрежа -всякаква изворна без хлор в нея.Да не ти разправям за замразени във фризер миниатюрни уклеи от реката,с които през есента и през зимата се лови бяла риба на язовир.Недей приписва на хищника висше образование .
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”