Ветерок 8

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

КАЯ
разбира нещата
разбира нещата

Ветерок 8

Мнение от КАЯ »

Взех един ветерок 8 заради ботуша да го ъпгрейдна с 4 т. въздушен /имаше такава тема/, но поради слабата финансова година изглежда, че първо ще се ползва оригинален . Сложен му е нов двигател /мотор/. Човека от който го взех така го е купил и не го е палил. Знам мнението на всички за това чудо на руската техника, а и съм го ял с руски дърворезачки и помпи ,въпреки , че милиони кубици се изрязоха с тях в Коми, но какво да се прави като това е положението за сега. Та питането ми е дали има някой майстор в София запознат това чудо да го ревизира. Иначе де що намерих из руските форуми за него си го свалих за домашно. Ама то само с четене не стават някои неща.А може и да се наложи както казват руснаците "После сборки, доработать напильником"
Аватар
dako71
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Ветерок 8

Мнение от dako71 »

Хайдееее групатата на ашладисвачите се множи :lol: Колегата със салюто-китайчето и аз сме отдавна в екплоатация. Колегата JEMiliov почна преди една седмица да съвокуплява един ветерок с един Briggs & Stratton ма на втория пишката му голяма и работата за сега е в застой. И ти колега си поредния. А сега по същество. Ветерока мога да ти го погледна ма съм ти далечко. Ако имаш път към Пирдоп за два три часа ще го инспектираме пък и стария ми двигател се въргаля в гаража за части ако потрябват. Ама те съветвам по скоро да се заемеш с трансформацията че иначе ти трябва една бензиностанция да си вземеш. Пък и есенно време ветерока не му се работи. Аз винаги си носех една бутилка пропан за запалки и винаги преди старт си го черпех :drinkers: . Абе руското си иска черпене. :lol:
HAZART
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от HAZART »

По принцип "ВЕТЕРОК'-а е "пустинно" изпълнение,в гаража пали от раз ,а на вода не ще даже и с бутане.Иначе механиката не е лоша(по думи на собственици).Ако го преустроиш кадърно най-вероятно,ще се получи добър хибрид.
ТОВА,ЧЕ БРАКОНИЕРИТЕ СА НА СВОБОДА,НЕ Е ТЯХНА ЗАСЛУГА А Е НАША ГРЕШКА.

Изображение
КАЯ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КАЯ »

Благодаря Дако за желанието за помощ, може би ако не се оправя сам ще намеря време да прескоча до теб. Преустройството вероятно ще е догодина по това време. Не знам колко тежи, но спокойно си го нося с една ръка на късо разстояние. :lol: Казват, че от двигателя на долу механиката е неубиваема, за разлика от двигателя, та с 5 к.с въздухар смятам, че ще се получи добро бюджетно решение.
Аватар
dako71
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dako71 »

23 кг. тежи иначе всичко по горе е вярно. :wink:
VRABCHO1974
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от VRABCHO1974 »

във Бургас има страхотен майстор но за софия незнам : знам че им сменят двигателите от косачка и ставали страхотни и много икономични
Човек е жив докато куфара с такъми е по голям от аптечката
gogibo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gogibo »

До къде стигна с ъпгрейдването на ветерока?Интересно ми е защото и аз правих разработки по темата,но с друг двигател.Присадих 2.7 кс.двутактов на ботуш от извнбрдв-3.5 кс.Въздухарка с вграден резервоар.Общо 13.2 кг.
КАЯ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КАЯ »

Ами доникъде.Засега май ще се експлоатира така както си е.Сподели за твоя ъпгрейд.Как,по какъв начин и експлоатационни данни.
Аватар
dako71
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dako71 »

КАЯ написа:Ами доникъде.Засега май ще се експлоатира така както си е.Сподели за твоя ъпгрейд.Как,по какъв начин и експлоатационни данни.
И някоя снимка да свериме часовниците. Моя хондоветерок нема ядове. Два лета го разтривам по язовирите и досега нямам засечки.
Аватар
K Kraev
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от K Kraev »

http://www.facebook.com/album.php?id=10 ... &aid=40297

Това е ботуш от Салют 2.2кс и мотор 6.5 коня за 360 лв.Максимална скорост със стъклопластово-дървена лодка собствено производство :) с размери 4х1.6м и тегло към 160кг след проби с два самоделни пропелера 9км/ч. Сега тунинговаме с ботуш от Ветерок.Ще споделя резултата.
Успех. :)
КАЯ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КАЯ »

Една молба:сложи снимките на по-достъпно място.Не всеки е регистриран в сурат тефтеря. :D
Аватар
K Kraev
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от K Kraev »

На теб ще ти е по-лесно(ако те интересува) да се регистрираш, от колкото аз да качвам някъде стотина снимки на лодката, колесара и моторчето .

http://www.facebook.com/profile.php?id= ... &sk=photos
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Имам такъм и седи закачен на стойката от миналата година.Направен е от майстор ама не знам нито колко коня е/забравил съм/ нито марката на двигателя присаден на ботуша.Тези дни ще го пробвам и ще си кажа мнението.Иначе са по-икономични,ама си мисля,няма ли да бръмчи много бе,като знам косачките каква аларма вдигат :roll: :roll: :roll:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
dako71
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dako71 »

Eто как съм куплирал моя мотор Хонда gcv160 към ветерока.
http://dako71.snimka.bg/tuning/tehnicheski.530129
gogibo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gogibo »

Кая, изпращам ти снимки на моята разработка. Разполагам с няколко броя дву и три лопаткови витла с голяма стъпка.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”