Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
tcekata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от tcekata »

И аз днес ходих на реката , между Четирци и Пастух .Реката си беше бистра ,а времето много хубаво. Толкова слаб риболов не бях правил от 2 месеца. Не че не излезе нищо, но за това време - от 14.30 до 20.15 си е слабо, поне за мен. В началото тръгна много добре, но след това имаше един период около 2 часа без никакво пипане . Забелязах че нивото на водата се покачи с няколко см. -може би затова , но си остана бистра.

Ей го първия рибок - може да се каже че направо си ме чакаше. Излезе на второто замятане.
Изображение

По някое време скобара спря и дръпнах няколко хубави мрени.

Изображение

Изображение

Изображение

И настъпи един антракт , само си къпех червея. Остана ми и половината захранка ,която бях предвидил за днес.
Това е крайния резултат ... Имаше още некои , но ги беше хванала явно сценична треска и не пожелаха да се снимат. :lol:

Изображение
Аватар
BV
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от BV »

Еxeee, Цека, екстра си е бре, колега :D
На това, ако му викаш слабо откъм скобари, си представям, когато ти кълве като хората :P
Браво! :wink:
:idea: Събирайте си боклуците след риболов! :idea:
venci72
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от venci72 »

Градски ,викам арно да е :D ,евала за скобарите

а иначе от днеска реката е супер ,лично на мене ми се иска да е по голема и да не е токо бистра ама ...
Аватар
tcekata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tcekata »

venci72 написа:Градски ,викам арно да е :D ,евала за скобарите

а иначе от днеска реката е супер ,лично на мене ми се иска да е по голема и да не е токо бистра ама ...

Мерси Венци!
Аз пък предпочитам точно обратната ситуация - малка и бистра. Малка ,щото рибата е по-накуп и нема къде да бега, а бистра защото обичам да виждам има ли и каква е рибата, пък и на подхранката по ми връзва. Но не трябва много да пада ,защото току виж забранили риболова, както става някои години.
Аватар
fishingman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от fishingman »

Аз бях същия ден на същото място на 15м. под цеката но само мрени, един скобар не се хвана . Сигурно цеката ги бе дръпнал пред него, и евала му за риболова. Благодарско за показното :D . Цека ако може да ми пратиш снимките от тогава
Аватар
tcekata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tcekata »

fishingman написа:Аз бях същия ден на същото място на 15м. под цеката но само мрени, един скобар не се хвана . Сигурно цеката ги бе дръпнал пред него, и евала му за риболова. Благодарско за показното :D . Цека ако може да ми пратиш снимките от тогава

Привет колега! Извинявам се ако съм ти развалил риболова ,за скобара става въпрос , защото мрени и клендаци мисля че хвана предоволно. Тази година не съм наблюдавал друг колега толкова да хване.Но все пак бях на местото преди теб и няма как - не съм толкова претенциозен каде ще ловя , но много мразя да се местя. Ако беше подранил с 30 -на минути , изобщо нямаше да ловя при теб, а щях да си търса друго местенце. Надявам се за в бъдеще да се срещаме отново по реката . С толкова етичен колега последно време не бях се срещал.Не са рядкост тези които все искат да хванат рибата на колегата ,вместо да си ловят свойта. Преди няколко дни един колега от къде ли не се пробва - само в скута ми не седна . Дори прегази реката и застана на 2 метра пред мястото където ловя. При тая бистра река разгони цялата риба. Скобар не успя да хване , но да ми развали риболова - да. Аз и за това избягвам да ловя на оживени места и с малко колеги сме се срещали на реката .Дори с много колеги изобщо не се познаваме , независимо че сме от един и същи град , а пък градът ни не е много голям. Има много колеги , който уважават и спазват риболовната етика , и никога не хвърлят на мястото на което ловят другите , но това с захранката направо ме разби. Три часа да не хвърлиш захранка , при положение че си имал , за да не разбиеш рибата и ми развалиш риболова , и аз да те разубеждавам да си захраниш местото - е те това не ми се беше случвало през целия ми стаж като риболовец. Голямо ЕВАЛА от мен. А пък за снимките няма проблем - дай ми на лично съобщение кординати и ще ти ги изпратя.
Flirtadjiika
новобранец
новобранец

Мнение от Flirtadjiika »

Здравейте колеги ...послучай дъжда който не беше баш дъжд в събота риболова се отложи за неделя....среща 5 сутринта (3 коли све гламавци) потеглихме към Пастух.Пристигнахме там ,още не се бе съмнало,но ние почнахме да вадиме екстрите....(послучай падането на апарата във водата няма снимки но ще разкажа що годе за какво иде реч) :D На мен лично още ми се спеше но опънах въдичката и я топнах някъде във водата(нищо се не виждаше) както и да е.......съмна се .....бях хвърлила върху едно паднало дърво....съответно последва и първото късане...Оправих се ...някъкси...и хвърлих ....беше 7 часа,няколко стотин прехвърляния до 11 часа,нищо не пипаше(и не само на мен) Времето не беше баш слънчево имаше тук таме облачета но беше приятно ,реших да сменям местото.Бях голям образ шапка,на която висяха кукички,барабар с поводите,в единия джоб оловца,в другия стръв..кофето през рамо,въдицата и тръгнах-и аз незнам на къде но тръгнах!По път видях ябълки(спрях за 15тина минути :D )минах през некакви шубраци ,кал(паднах,станах,изтупах се и си викам ебаси каръка съм)намерих идеалното местенце...хвърлих и да не повярваш клъвна ми ....започнах да мотам и точно преди да извадя,мренката ми помаха с опашка и аз останах с тъпа физиономия ,до мене имаше едни ,почнаха да ми се смеят и се пошегуваха с мене,питам ги има ли нещо-нищо и при тях.Слизам по-надолу преди бързея видях ебаси гледката ,страшно много кленове блестяха от слънцето ,но там не беше за плувка все пак.....върнах се (не беше малко разтоянието).....закачиха ми блесна .....върнах се аз и си викам,е ся ги изтепах.....гонеха я ,ама не до края.....после закачих булдо с 3 мухички.....едно кленче се хвана(поради доброто връзване от моя страна) се откачи и си замина барабар с 3 те мухички(мъка ми е,бяха ми единствени)...беше станало 6 часа вече бях полилавела от яд...Върнах се при останалите всеки се беше отчел с нещо макар и малко само аз на 0.Подпрях въдицата на една ябълка,и седнах на масата ,отворих си една биричка и се почна със скарата :drinkers: ако не друго поне си изкарахме добре вечерта !На сутринта седяхме до къ 10:30-11:00 но нищо и си тръгнахме,така и неможахме да разбереме защо не пипаше,какво ли на пробвахме.Един познат пък е бил по Кюстендилско,но и там нищо....май рибата не беше на кеф!!! :D
Аватар
fishingman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от fishingman »

Цека благадаря за хубавите слова, надявам се да се срещаме пак на реката и да хващаме хубави екземпляри :smt006 .
Аватар
tcekata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tcekata »

Днес към 15.30 отскочих до реката. Беше много бистра и си държи ниско ниво . Рибата си кълвеше нормално за сезона - общо взето слабо.Все още не се храни активно , но след някоя и друга седмица трябва да почне.Ами време си е. Нащрапах доста снимки , но съм решил да пусна една тема в „Моя риболовен излет“ ,но най вероятно утре - ще има повод най вероятно , и няма да ги кача тук. Може една на улова.
Изображение

fishingman написа:Цека благадаря за хубавите слова, надявам се да се срещаме пак на реката и да хващаме хубави екземпляри :smt006 .

С колеги като теб - винаги. Пък дори и да не ловим , а ей така на лакардиика.
Flirtadjiika написа:Здравейте колеги ...послучай дъжда който не беше баш дъжд в събота риболова се отложи за неделя....среща 5 сутринта (3 коли све гламавци) потеглихме към Пастух.Пристигнахме там ,още не се бе съмнало,но ние почнахме да вадиме екстрите....(послучай падането на апарата във водата няма снимки но ще разкажа що годе за какво иде реч) :D На мен лично още ми се спеше но опънах въдичката и я топнах някъде във водата(нищо се не виждаше) както и да е.......съмна се .....бях хвърлила върху едно паднало дърво....съответно последва и първото късане...Оправих се ...някъкси...и хвърлих ....беше 7 часа,няколко стотин прехвърляния до 11 часа,нищо не пипаше(и не само на мен) ...Върнах се при останалите всеки се беше отчел с нещо макар и малко само аз на 0.Подпрях въдицата на една ябълка,и седнах на масата ,отворих си една биричка и се почна със скарата :drinkers: ако не друго поне си изкарахме добре вечерта !На сутринта седяхме до къ 10:30-11:00 но нищо и си тръгнахме,така и неможахме да разбереме защо не пипаше,какво ли на пробвахме.Един познат пък е бил по Кюстендилско,но и там нищо....май рибата не беше на кеф!!! :D
Привет колешке! Не следваш мойте препоръки. Писах ти да не бързате да се настанявате , преди да огледате местата , ами вие направо и по тъмно! Я си представи , каква разправия щеше да стане, ако вместо дървото ,беше закачила някой нетърпелив като вас рибар от другия бряг. :lol: Преди години и аз от нетърпение ,на разсъмване се установих на едно хубаво място . Хвърлих цялата захранка , като се развидели , се оказа че дълбочината навсякаде беше не повече от педя. :P Жалко за фотоапарата - случват се тея работи. Преди десетина дни , моя племенник Кирчо хвана един голям скобар и без да иска като взимаше кепа си , блъсна чантата с фотоапарата. Спасих го веднага и му дръпнах шалтера , тоест извадих му батерията - нали така - докато изсъхне . Но за телефона не се сетих че е също там и сега съм с нов. :lol: Жалко ,защото тоя излет хванах два скобара по 1.8 кг и не можах да ги снимам. Абе щрапнах си ги в двора в къщи за спомен,най големите са ми за тая година ,но не искам да ги качвам - нали не е прието щом снимките не са на реката.
В неделя , както си седях и си ловях риба и по едно време ме засърбе зад..ка , :lol: и се замислих дали нямаш нещо общо с това? :wink: Истината е че може би съм подвел ,несъзнателно разбира се, колегите с реалното положение на реката . Мога да давам инфо за реалното положение на язовирите на начинаещите риболовци. Ако не броим уклея и слънчевките , в 90% от излетите, ако не и повече, се прибирам капо. :lol:
Хубаво е ,че поне сте си прекарали вечерта добре. Лошото време ви обърка плановете според мен. Тя рибата обикновенно като се променя времето ,много не кълве. Пък другия път , ако идвате пак , се обади . Ако имам възможност , ще дойда за няколко часа да помагам с каквто мога.
Flirtadjiika
новобранец
новобранец

Мнение от Flirtadjiika »

Сега съм въоръжена с всичко необходимо ,мисля тази събота и неделя евентуално ако остане свободно време да отскоча до реката ..... мераклийка съм на кленопвете,ама много ми бягат нещо :D май не съм им симпатична...Както казват хората то има риба,ама има и много вода!!!! :lol:
Аватар
fishingman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от fishingman »

Някой ходил ли е тези дни на река Струма, има ли слука и къде? Утре смятам да ходя и ми трябва акуална информация. Благодаря.
:yawinkle:
Аватар
tcekata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tcekata »

fishingman написа:Някой ходил ли е тези дни на река Струма, има ли слука и къде? Утре смятам да ходя и ми трябва акуална информация. Благодаря.
:yawinkle:
За последен път ходих в сряда. Понеже във вторник излязоха 27 хубави скобара ,на мястото на което ходиш и ти, предположих че се е активирал. Бях решил да пусна една тема в Моя риболовен излет ,и тъй като щеше да ми бъде първата, реших да се опитам да хвана по едрички скобари. В сряда отидох на друго място, където излизат доста добри екземпляри. Бях се подготвил сериозно , но не се получи. Обикновенно винаги така става, затова и не обичам да планирам излетите си. Излязоха два по 50 см , ама слабички ,едвам гонеха по около 1.4 кг. Пък за темата се отказах. Ще чакам по добри времена. :wink:
Ето го улова , не е зле , но е доста под моите очаквания за трофеини рибоци...

Изображение

В четвъртък двама мой приятели са ходили на „твоето“ място , и са хванали много як дъжд :lol: ,добре че е бил за кратко. Скобари не са хванали , но нали не може да хванеш пък всичко , стига им дъжда. :lol: :lol: :lol:
Вчера един приятел е ходил над моста на Тръновлаг , за улова не знам , но реката е била същата. Бях решил , да ходя днес , но времето нещо не ме кефи много. Като гледам прогнозата за утре , най вероятно ще ходя в понеделник.
Дано земетресението да им е наместило малко мозъците и да почнат да калвът както трябва. Желая ти успех утре и хубаво време. Пък ако ме видиш утре на реката ,не се учудвай.
Аватар
fishingman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от fishingman »

Утре към обяд съм там на това място, стига перничани или софианци да не са го заели от сутринта. Дано и времето да не е много калпаво. :smt039
venci72
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от venci72 »

евала градски ,разбил си ги,аз че пропуснем тая седмица май,успех...
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

tcekata написа:[
Понеже във вторник излязоха 27 хубави скобара . Бях решил да пусна една тема в Моя риболовен излет ,и тъй като щеше да ми бъде първата, реших да се опитам да хвана по едрички скобари.
Ето го улова , не е зле , но е доста под моите очаквания за трофеини рибоци...

.
Ако това не ти е достатъчно за тема за "Моя излет", много други би трябвало да замълчим "завинаги".Пиши, това си е сериозен риболов!!!

П.П. Само виж за килограмите, че рибофилите да не ти почернят живота.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”