Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Усукване на влакно
Модератор: sapuna
Усукване на влакно
Здравете
Досега не съм писъл, но съм чел темите във форума.
Имам една макара Шекспир Медалист която страшно усуква влакното, някой имал ли е подобен проблем.
За три излета като се остави влакното свободно се навива самичко към себе си все седно се усукват мартеници (не го обясних много добре но нямам снимка)
Досега не съм писъл, но съм чел темите във форума.
Имам една макара Шекспир Медалист която страшно усуква влакното, някой имал ли е подобен проблем.
За три излета като се остави влакното свободно се навива самичко към себе си все седно се усукват мартеници (не го обясних много добре но нямам снимка)
- bgstan
- ще става разбирач
Re: Усукване на влакно
Много има писано за този проблем. Най-вероятно не си го навил правилно . Почети на всяка по сносна марка влакна има инфо как да се навие. Аз лично слагам един молив на ролката някой ми я държи аз прекарвам влакното през един водач и към макарата. Навивам като човека дето ми държи прави леко съпротивление .Като навия малко влакно опъвам с ръка между водача и макарата и ако се пресуква завъртам ролката и пак навивам и пак пробвам докато спре да се пресуква.
Виж тук http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... ba9a1e5338 има картинки онагледено е. Много важно е и ако ползваш монтаж на пружина да слагаш вирбел ,че иначе яко пресуква.
Виж тук http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... ba9a1e5338 има картинки онагледено е. Много важно е и ако ползваш монтаж на пружина да слагаш вирбел ,че иначе яко пресуква.
Последно промяна от bgstan на Вто Сеп 07, 2010 10:32 am, променено общо 1 път.
- pachosz
- сериозен играч
Ако преди излетите не е били усукано влакното, а след това се е усукало, провери дали ролката на бигела се върти лесно. Най-много се усуква когато по време на отпускане на аванса, въртиш ръкохватката (демек навиваш)!
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
.....те факторите са 3 на брой:
Като въртим с разхлабен аванс а на линията има съпротивление, но трябва да си малумен да не го знае човек.
Другите най чести са , лош монтаж при който един шоков абсорбер нахлузил се на вирбела, може да върти линията при набиране и последния е крисисен(а) евтина макара, която не си върши работата.
Като въртим с разхлабен аванс а на линията има съпротивление, но трябва да си малумен да не го знае човек.
Другите най чести са , лош монтаж при който един шоков абсорбер нахлузил се на вирбела, може да върти линията при набиране и последния е крисисен(а) евтина макара, която не си върши работата.
Предполагам е лагера защото си беше ок при намотаването. На другата шпула с друго влакно направи същото. На друга макара същия монтаж и влакно няма проблем.За Shakespeare - Supreme Magnesium XT бях чел че е проблем точно усукването на влакното та си взех тая
.Ще гледам през уикенда какво мога да счупя по ролката, поне да я бракувам без угризения.

-
- вече хвърля и на тежко
Какъв тип риболов практикуваш?
Ако е спининг ... особено с по-калпави вирбели и блесни-въртележки става майко мила
Ако е спининг ... особено с по-калпави вирбели и блесни-въртележки става майко мила