Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Мнение за спининг пръчка и макара
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Мнение за спининг пръчка и макара
Здравейте колеги,
за първи път ще си взимам спининг комплект и съм се спрял на пръчка cormoran black star cm дълга 2.70м. с акция 5-35гр. и макара към нея пак cormoran black star. Пръчката е 170лв. а макарата е 100лв. като е намалена от 200лв.
Въпроса ми е дали някой има опит с този компклект и дали си заслужава като цена. Също така дали има нещо по-добро като качество в този ценови диапазон но с друга марка.
Рибата, за която ще ходя с пръчката е клен, костур, пъстърва и др. малки до средно големи риби.
Благодаря предварително.
за първи път ще си взимам спининг комплект и съм се спрял на пръчка cormoran black star cm дълга 2.70м. с акция 5-35гр. и макара към нея пак cormoran black star. Пръчката е 170лв. а макарата е 100лв. като е намалена от 200лв.
Въпроса ми е дали някой има опит с този компклект и дали си заслужава като цена. Също така дали има нещо по-добро като качество в този ценови диапазон но с друга марка.
Рибата, за която ще ходя с пръчката е клен, костур, пъстърва и др. малки до средно големи риби.
Благодаря предварително.
-
- научил се да хвърля
Re: Мнение за спининг пръчка и макара
За рибите, за които си писал, че ще ловиш ми се вижда малко твърда, мисля че тази пръчка е повече за по-едрите хищници - щука, сом, бяла риба, според мен се ориентирай в пръчка с по-малка акция. Наслука 

-
- разбира нещата
търси пръчка 3-15 акция за споменатите риби...... За тези 170 лв може да си вземеш Ст.Кроа Премиер - нещо много по-добро според мен от този Корморан
тази акция 5-35 няма да ти свърши никаква работа за малки блесни и воблери каквито са за споменатите от теб риби + това пръчката ще е по-твърда и кефалчетата и костурите ще ги вадиш без да разбираш- демек няма да има кеф.... Акция 5-35 за бяла, щука сом става както ти е писал колегата.
Второ: ако това ти е първи спининг комплект, не се изхвърляй ами пробвай дали ще ти пасне този риболов.... На мен толкова ми харесваше тази идея да хода с воблерчетата да си хвърлям, обаче като вземах и отидох и се чупих от мятане, нещо не ме кефеше толкова
Нищо лично към спинингистите ... и до момента практикувам този риболов, но просто не ми е най-любимия примерно хода 10-тина пъти в годината.... най ми допадна на мен фидера и това си е ... пробвах мач, спининг, с директен не става ловя и с обаче... НЕ ме кефи толква
Та колега по добре си купи едно спининг пръчле на ниска цена вземи една от макарите които вече имаш и се разходи 10тина 15 пъти по реката или язовира да пробваш....
Имай впредвид че първите 2-3 пъти много ще те изкефи да сменяш готините блесни и воблери, без значение че нищо не се хваща на тях
, но след извесно време на мен ми поомъзна. Просто споделям как стояха нещата при мен, та помисли си дали това 100% ще е основния ти вид риболов и тогава похарчи бюджета си мъдро

Второ: ако това ти е първи спининг комплект, не се изхвърляй ами пробвай дали ще ти пасне този риболов.... На мен толкова ми харесваше тази идея да хода с воблерчетата да си хвърлям, обаче като вземах и отидох и се чупих от мятане, нещо не ме кефеше толкова

Та колега по добре си купи едно спининг пръчле на ниска цена вземи една от макарите които вече имаш и се разходи 10тина 15 пъти по реката или язовира да пробваш....

Който иска намира начин... който не иска намира причина!!!
- danev69
- сериозен играч
Станимир Христов написа:търси пръчка 3-15 акция за споменатите риби...... За тези 170 лв може да си вземеш Ст.Кроа
Второ: ако това ти е първи спининг комплект, не се изхвърляй ами пробвай дали ще ти пасне този риболов

човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
Благодаря за мненията,
със сигурност ще се занимавам със спининг
. Просто идеята да не влача тонове захранка и стръв е прекалено добра. За пръчката разбрах а макара към нея?
със сигурност ще се занимавам със спининг

- danev69
- сериозен играч
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=5&t=31951 Здрасти,колега. Прочети това,мисля че ще ти е от полза за избора.
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
-
- разбира нещата
Ами за Премиер прът една Шимано Екзейдж 2000- 2500 ще ти пасне перфектно

- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
за макарата имаше лоши отзиви из форумите
за тия пари можеш да си вземеш нещо по читаво
за тия пари можеш да си вземеш нещо по читаво
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
-
- разбира нещата
Коя макара Екзейдж ?????!?!!?

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Ъхъ , за спининг - тцСтанимир Христов написа:Коя макара Екзейдж ?????!?!!?

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
NAPALM написа:Здравейте колеги,
за първи път ще си взимам спининг комплект и съм се спрял на пръчка cormoran black star cm дълга 2.70м. с акция 5-35гр.
Благодаря предварително.
Здравей, Колега.
Противно на мненията искам да дам един глас и за Корморана

Имам Black Star и смея да твърдя, че Корморана е идеална сопичка.
Просто погледни модела 3-25гр и ще останеш доволен

Иначе за St. Croix нищо лошо, но премиерчето е до към ~ 2.10. Прецени си по - къса или по - дълга пръчка.
Ако си се спрял на 2.70 взимай Black Star 2.70 3-25гр и съм сигурен, че ще ти донесе много положителни емоции.
Само за допълнение, Корморана го ползвам от 3 грамови воблерчета по Искъра до 20гр клатушки в гонене на щуки из затворени водоеми и се справя прекрасно

На рЯката ми е най-добре 
Спининг клуб "Абичи"

Спининг клуб "Абичи"
Благодаря за мненията. Решението ми последно се сведе до това да закупя една евтина пръчка фокус грийн дрийм и една макаричка мичел авоцет 2 за момента и ако нещата потръгнат да спестявам от баничката и бозичката сутрин за една пръчка от сорта на шимано спийд мастър. 

-
- вече хвърля и на тежко
Здравей колега напалм.Много добър избор си направил за спийд мастера имам предвид,дано скоро да започнеш да спестяваш и да си я купиш за мен е перфектна. успех
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Като обаче имаме предвид това :silurus glanis написа:...за мен е перфектна...
Ще да е ама много далече от перфектният избор освен ако самото мнение няма друга целNAPALM написа:...Рибата, за която ще ходя с пръчката е клен, костур, пъстърва и др. малки до средно големи риби...

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов