Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Гъс път ( и риба) да види .....
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Гъс път ( и риба) да види .....
Здравейте колеги и приятели 
имах удоволствието цяла 1 седмица , че и отгоре да бъда в отпуска и сега ще поразкажа туй онуй , щотото незабравимите моменти бяха доста като почнем от борбата между УЛ и "звяра" на Тунджа, та стигнем до първите риби на нащо Черно Море + такива на невероятната река Дунав. Но всичко по реда си.
На Тунджа на Видренското прекарах 3 незабравими дни в компанията на колеги и приятели като по реката хващах епизодични рибки- така до неделя сутрин когато.... в един бързей на УЛ sakura -та ми с влакно 6 lb Sunline и примамка Ecogear CK40FO7 удари товарния влак , а именно сом над метър. "Борбата е безмилостно жестока " - е казъл поета
След около 2 мин борба при която авансът направо изпуши
сомът влезе в течението и протърка влакното в камъните и си замина с примамката
.
Ето малко снимки от Тунджата
- прекрасна река.
Нa Ecogear CK50F09

На Ecogear MX62F

След прекрасното прекарване там се насочих на почивка на море като изпълних мечтата си да хвана риба на спининг и там.

Малка и странна и още по бодлива гад захапала grass minnow S
Релакс и бира се съчетават много добре на плажа мога да ви кажа

След като времето реши да се скапва ми се завъртя една идея от едната голяма вода да отида до другата макар разстоянието между тях да е некакви си 400 км
И звъня аз на Павката от Русе с надеждата купона по реката да е все още в разгара си и да го питам де може да се подслоня...
Тук е мястото да благодаря горещо на Павката (SESTRATA) за неговото невероятно гостоприемство и затова ,че ми показа тайните на Дунавкия риболов.
Започнахме в събота на съмване.
Почти веднага имах удар от дребна щука която се откачи в краката ми.Е скоро и първата рибка на голямата река беше факт -прекрасна щука около 45 см която отплува бързо бързо.

След още няколко почуквания сложих едно Sebille и първия распер не закъсня

Добро начало на деня - а се оказа, че има спинингистки сбор с цел тестване на пръчки и щуко-лов
на едно прекрасно място на около 50 км от Русе.
Компанията голяма и весела
Около 2 следобед пристигнахме на местото и се започна ...
Дребно расперче на MX62F

Тук отива да викне дядо си

И се почна със щуките

По едно време ги подкарахме по 2 -ки

С колегата от последната снимка веднага след 2 -ното вадене си разменихме пръчките за тест , като моята Sakura Trinis беше оборудвана накрая с един цикламен rigge 56 S
и колегата набързо за 3 хвърляния измъкна 2 щуки - явно беше , че туичингът за него е мислен 
Номер 1

Номер 2

Ето така гълтаха хубавиците

Прекрасно беше усещането с УЛ на туичинг да се ловят макар и дребни ( до 50 см) щуки като определено щуката искаше ярки воблери тип миноу като рибите бяха поделени почти по равно между Zip Baits Rigge 56S и Ecogear MX62F
Бях чувал легенди за дунавките комародинозаври , но с ръка на сърцето мога да кажа, че нищо не е преувеличено за тях дори напротив.. изкъпах се с какви ли не анти комарински спрейове - никва файда дет се казва
В неделя сутрин преди да си тръгна за Пловдив павката ме заведе на едно приказно място ( отново голямо благодара) в некви непристъпни дебри където цялата вода вреше от гонещ хищник , а на мен за малко да не ми издържи сърцето гледайки как цялата вода ври от риба. Ври ама неще и само няколко дребни щуки до самия бряг. Е Павката хвана хубав 50 см распер , а аз бомбандирах реката със всевъзможни примамки , за да стигна до UGlY 6 sm MDR.
Първо хвърляне и рязък удар

и распер 50 см
Последва безуспешно едночасово замеряне на реката с всевъзможни щуротии , но рибата упорито ги отказваше
Сменихме мястото и хванахме набързо по 3 -4 дребни щуки и дойде време за отпътуване.
Взех си довижане с реката и лубезния домакин и неговото прекрасно семейство и след 4 часов горе - долу спокоен път се прибрах в роден Пловдив зареден с енергия за бъдещи , за съжаление, работни подвизи.
Пазказът стана малко дълъг , но се надявам , да ви е било интересно.
Поздрави и наслука
П.С. Павка още веднъж благодаря за всичко - задължен съм ти

имах удоволствието цяла 1 седмица , че и отгоре да бъда в отпуска и сега ще поразкажа туй онуй , щотото незабравимите моменти бяха доста като почнем от борбата между УЛ и "звяра" на Тунджа, та стигнем до първите риби на нащо Черно Море + такива на невероятната река Дунав. Но всичко по реда си.
На Тунджа на Видренското прекарах 3 незабравими дни в компанията на колеги и приятели като по реката хващах епизодични рибки- така до неделя сутрин когато.... в един бързей на УЛ sakura -та ми с влакно 6 lb Sunline и примамка Ecogear CK40FO7 удари товарния влак , а именно сом над метър. "Борбата е безмилостно жестока " - е казъл поета

Ето малко снимки от Тунджата

Нa Ecogear CK50F09
На Ecogear MX62F
След прекрасното прекарване там се насочих на почивка на море като изпълних мечтата си да хвана риба на спининг и там.

Малка и странна и още по бодлива гад захапала grass minnow S

Релакс и бира се съчетават много добре на плажа мога да ви кажа

След като времето реши да се скапва ми се завъртя една идея от едната голяма вода да отида до другата макар разстоянието между тях да е некакви си 400 км

И звъня аз на Павката от Русе с надеждата купона по реката да е все още в разгара си и да го питам де може да се подслоня...
Тук е мястото да благодаря горещо на Павката (SESTRATA) за неговото невероятно гостоприемство и затова ,че ми показа тайните на Дунавкия риболов.
Започнахме в събота на съмване.
Почти веднага имах удар от дребна щука която се откачи в краката ми.Е скоро и първата рибка на голямата река беше факт -прекрасна щука около 45 см която отплува бързо бързо.
След още няколко почуквания сложих едно Sebille и първия распер не закъсня

Добро начало на деня - а се оказа, че има спинингистки сбор с цел тестване на пръчки и щуко-лов

Компанията голяма и весела

Около 2 следобед пристигнахме на местото и се започна ...
Дребно расперче на MX62F

Тук отива да викне дядо си

И се почна със щуките

По едно време ги подкарахме по 2 -ки

С колегата от последната снимка веднага след 2 -ното вадене си разменихме пръчките за тест , като моята Sakura Trinis беше оборудвана накрая с един цикламен rigge 56 S

Номер 1

Номер 2

Ето така гълтаха хубавиците

Прекрасно беше усещането с УЛ на туичинг да се ловят макар и дребни ( до 50 см) щуки като определено щуката искаше ярки воблери тип миноу като рибите бяха поделени почти по равно между Zip Baits Rigge 56S и Ecogear MX62F

Бях чувал легенди за дунавките комародинозаври , но с ръка на сърцето мога да кажа, че нищо не е преувеличено за тях дори напротив.. изкъпах се с какви ли не анти комарински спрейове - никва файда дет се казва

В неделя сутрин преди да си тръгна за Пловдив павката ме заведе на едно приказно място ( отново голямо благодара) в некви непристъпни дебри където цялата вода вреше от гонещ хищник , а на мен за малко да не ми издържи сърцето гледайки как цялата вода ври от риба. Ври ама неще и само няколко дребни щуки до самия бряг. Е Павката хвана хубав 50 см распер , а аз бомбандирах реката със всевъзможни примамки , за да стигна до UGlY 6 sm MDR.
Първо хвърляне и рязък удар

и распер 50 см

Последва безуспешно едночасово замеряне на реката с всевъзможни щуротии , но рибата упорито ги отказваше

Сменихме мястото и хванахме набързо по 3 -4 дребни щуки и дойде време за отпътуване.
Взех си довижане с реката и лубезния домакин и неговото прекрасно семейство и след 4 часов горе - долу спокоен път се прибрах в роден Пловдив зареден с енергия за бъдещи , за съжаление, работни подвизи.
Пазказът стана малко дълъг , но се надявам , да ви е било интересно.
Поздрави и наслука
П.С. Павка още веднъж благодаря за всичко - задължен съм ти

Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
Re: Гъс път ( и риба) да види .....
браво браво все така
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Невероятна седмица, евала 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- nikidilov
- ще става разбирач
Супер сте!!!
Много добре сте прекарали,а щом си бил с майстора на Дунав няма как да не хванеш.

- daniel defoe
- разбира нещата
Чудесно разказче, все едно че съм бил и аз там - докато местих курсура с мишката, усетих даже няколко удара

chirusa_bg написа:Невероятна седмица, евала

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
- Кузмич
- dreamer
Еееееее Вальо браво голяма отпуска си изкарал.
Риболовствал си из половин България, респект.
Риболовствал си из половин България, респект.
Мойсей: "Законът е всичко!"
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."
Аз по принцип съм музикален помияр...
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."
Аз по принцип съм музикален помияр...
-
- научил се да хвърля
- GODzillata
- и господ не е толокова добър

Супер излети, особено тези с баш майстора Павката!

...пък и дунавски комари бол - к'во му трябва повече на човек.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Супер нямам думи САМО ТАКА