Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Утежняване на воблер?
Модератор: sestrata
- undergrounder
- вече хвърля и на тежко
Утежняване на воблер?
Колеги,интересува ме как допълнително мога да потапя воблера но по-голяма дълбочина.На моделите с които разполагам пише,че потъват до 4 м.Знам,че потъването зависи и от скоростта на лодката,но ме интересува как допълнително мога да го натоваря да достигне примерно 10/15 м.На последък чета за монтаж на патерностер,но си нямам на представа как става.Доколкото знам може и с допълнителна тежест с олово,но как да изчисля колко да добавя за да не потъне на дъното.Ще съм благодарен на всеки колега който може да ми разясни как да потапям повече воблера.Проучих и даунригера,носе оказа,че е подходящ предимно за море.
Кошмара на рибаря-Сънува рибаря,че е умрял и жена му му продава такъмите на цената на която и е казал,че ги е купувал.
- krokibg
- учете се от него
Re: Утежняване на воблер?
Има един наш колега - Сампо.Беше ми изпратил на мейла снимка на една джаджа,която е точно за тази цел.Дано влезе и да види че имаш нужда от помощ.Аз обаче се интересувам защо ти е това нещо.мога да ти дам съвет само за това което аз знам че може да ти свърши работа но несъм го пробвал.Нещата трябва обаче да се нарисуват,така че изчакай и ако никой не ти отговори и даде идея,ще нарисувам системата,ще я снимам и ще ти я кача.Ако искаш,първо обаче виж имаше една тема на Петьо Василев,където обясняваше за морския тролин с такова олово или нещо подобно,но просто не съм я чел защото се наложи да отпрашвам.Успех !!!
Последно промяна от krokibg на Съб Май 23, 2009 5:50 pm, променено общо 1 път.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- krokibg
- учете се от него
Ето,намерих го това нещо.С извинение пред Сампо че му ползвам снимките и ги правя достояние на всички !!!

Дано съм Ви бил полезен !!!
Дано съм Ви бил полезен !!!
-
- и господ не е толокова добър
От руснаците по филмите гледам,че ги отижняват с различни монтажи и тежести,1м преди воблера.Монтажите са подобни като на фидер.Най добре намири филмите и ги гледай. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- krokibg
- учете се от него
Тези неща също се ползват само на открито и далече от скали.Също така,човека който ползва такова приспособление,трябва да познава водоема на пръсти.Аби,иска си човек да знае какво прави.Що си мисля чу удин по голяб воблер върши същата работа и си гази на тези дълбочини спокойно !!!
Това чудо трябва да се слага около 1м преди воблера.Причината е ваденето на рибата от водата. 

- krokibg
- учете се от него
hishnik написа:Това чудо трябва да се слага около 1м преди воблера.Причината е ваденето на рибата от водата.
Само да обясниш ако може,как аджеба това приспособление пречи при ваденето на хванатата риба,че стоя и си представям като на кино,какво ли може да се случи при ваденето а немога да фокусирам точно къде може да има проблем.Чудя се също,ти се опитваш да помогнеш ли колега или се правиш на остроумен

П.П,може и снимки да качиш,как умно избягваш проблема при ваденето и си с този уред

Аз мисля , че се опитвам да помогна ,за да не остане някой колега да гледа как рибата се разкарва в водата и той да не може да е извади.Сега ще дам пример , ако го вържеш това чудо на 3-4 м. пред воблера ,трябва да мине през водачите за да извадиш рибата,представи си пръчката огъната и това е на водача и неможеш да навиваш повече , а рибата се разкарва на 4мм покрай теб.От опит го знам какво е.Ако съм те ядосал нещо или подвел извинявай неискам да споря просто
- krokibg
- учете се от него
Не си ме ядосал,просто си мисля,че човек няма работа във водата и около нея,ако на /примерно/ на 2.70 пръчка,сложи такова приспособление на 4 или 5 метра преди примамката
Простотията ще е огромна и човека за хване и утрепе некоя риба,като сложи 2-3 килограмова тежест на линията,за да му се потопи по бързо стръвта,по добре да не е около водоемите.Представи си го такъв,да вземе да разпъва като ходи за шаран на малък водоем,с прашка
Да сложи 120 грамовото олово в прашката и да тресне колегата му на другия бряг в десетката.Положението е сериозно от наколко дни,и вече съм стресиран от Аератори за язовири/даже вече си мисля,дали не съм згрешил с реакциата ми към него,щом толкова народ,дето ги мисля за умни и мислещи хора взеха да го защитават и съм в стрес,че съм много прост/,от рибар,които е регистриран от 02.2008 и пита за какво служи вирбела и още куп тъпаци,дето се правят че незнаят от коя страна се държи пръчката.Така че,споко и давай напред,ще се разберем

Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Така че,споко и давай напред,ще се разберем![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

пробивам воблера между очите и в долната част с бургия четворка и слагам целиндрично олово.
има голям ефект ,гази само по дъното и не нарушава играта на воблера.
ако някой ми каже как да кача снимки, ще ви покажа как става
има голям ефект ,гази само по дъното и не нарушава играта на воблера.
ако някой ми каже как да кача снимки, ще ви покажа как става

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Хвърли един поглед тук http://forum.nariba.com/viewforum.php?f=34
и си избери най-удобния вариант.
и си избери най-удобния вариант.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
аз си поиграх и разпробих един воблер и му сложих тапичка от булдо и сега си го пълня със вода лети като куршум но си загуби тракането заради водата във коремчетоundergrounder написа:Колеги,интересува ме как допълнително мога да потапя воблера но по-голяма дълбочина.На моделите с които разполагам пише,че потъват до 4 м.Знам,че потъването зависи и от скоростта на лодката,но ме интересува как допълнително мога да го натоваря да достигне примерно 10/15 м.На последък чета за монтаж на патерностер,но си нямам на представа как става.Доколкото знам може и с допълнителна тежест с олово,но как да изчисля колко да добавя за да не потъне на дъното.Ще съм благодарен на всеки колега който може да ми разясни как да потапям повече воблера.Проучих и даунригера,носе оказа,че е подходящ предимно за море.
Човек е жив докато куфара с такъми е по голям от аптечката