Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Деде внуче и куче 2 е и баба
- borislav58
- сериозен играч
Деде внуче и куче 2 е и баба
Съботния ден бе за мен доста весел! макар мрачен, дъждовит, аз бях доста радостен защо ли : ето защо

Бях доста изненадан от обаждането по телефона че, престига моя внук с баба си, и другия дядо от Гърция /Атина/
Обаждането ме завари на яз Пясъчник. Веднага с мръсна газ до Стрелча да го взема при нас с баба му на язовира.
Още как престигна на язовира веднага набара първата въдица в близост до него .

Времето доста се влоши, и не спря да вали затуй се прибрахме вечерта късно, и решихме като се оправи да продължим на друг язовир където ще ловим риби .Речено сторено за този наш излет решихме да ползваме платен язовир за да се запознаем и с по големите риби .Тръгнахме по обяд към язовира в село Мътеница там ни посрешна доста добре стопанисван водоем тип Европеиски стил.За автомобилите има паркинг, течаща, вода барбекю, бира, безалкохолно

Риби в изобилие таксата за да ловиш е 5 лева съответно шаран 5лв кг каракудата е бонус сома е малък до 2 килограма затова пък Амура е и до 20 толупи има доста и са на цена 3лв кг
Предимно бях тръгнал да си уловя един толуп до 3 кг за да си го мариновам както аз мога.Едно не ми хареса че трябваше да нося багажа 50 метра до водоема но както и да е и стова се справихме

Риболова започна към 14 първото което кепчосах бе на колеги които си бяха забравили кепа едно толупче от рода на 3 те кила.Внучето си бе заспало сладко на задната седалка, и ми даде шанс да си оправя въдиците и ги хвърля.

Стоих ги като за парад , и само чакаха нещо да ги закачи

Ето и този монтаж ползвах за толупи /копиран от публикацийте на бачо Илия/

Ето го и него веднага се зае да ни направи една манджа

Първо даде на баба му да я опита
и одобри
Смехът бързо секна след като едина от въдиците които бях направил за толупи записка

Точно това си мислех да ми се улови и то пък се улови.Последва мълчание и малко снимки.

Една от въдиците пак се постара и бе ред на Кристиян

Дори започна да помага на по стария си дядо на въдиците
Започнаха да излизат и по дребни шаранчета от рода на 800гр.които не ни даваха да ги вкарваме в живарниците ада ги пускаме веднага като ги уловим.

Пропуснах да отбележа, че всичката риба на язовира бе изплувала отгоре 10 см под водата просто не мога да ви обесня колко риба плуваше отгоре никога не бях виждал това .Собственика на водоема каза, че това е от 3 дена има некъкви малки мушици които падат в водата, и рибата ги яде.Да ама не аз предполагам ,че рибата е доста пренаселена и се нуждае от кислород затова е изплувала от горе /мое мнение/.Това съм го виждал в един от водоемите в Стрелча доста риба измря от липса на кислород .

Уловиха се пак около десетина шаранчета но все под кило които бяха веднага връщани в водата .

Каракудата дори натисна хранилката за толупи и се ловяха вместо толупи
Колегите до нас имаха един удар на шаран по едър над кило но ние го нямахме този шанс до края .

Ето това бе уловената риба която ни бе разрешено да държим в живарника
А ето в къкво се превърна уловеното толупче

Колеги това бе от на с Криско и баба Нели
Наслука!!

Бях доста изненадан от обаждането по телефона че, престига моя внук с баба си, и другия дядо от Гърция /Атина/
Обаждането ме завари на яз Пясъчник. Веднага с мръсна газ до Стрелча да го взема при нас с баба му на язовира.
Още как престигна на язовира веднага набара първата въдица в близост до него .

Времето доста се влоши, и не спря да вали затуй се прибрахме вечерта късно, и решихме като се оправи да продължим на друг язовир където ще ловим риби .Речено сторено за този наш излет решихме да ползваме платен язовир за да се запознаем и с по големите риби .Тръгнахме по обяд към язовира в село Мътеница там ни посрешна доста добре стопанисван водоем тип Европеиски стил.За автомобилите има паркинг, течаща, вода барбекю, бира, безалкохолно

Риби в изобилие таксата за да ловиш е 5 лева съответно шаран 5лв кг каракудата е бонус сома е малък до 2 килограма затова пък Амура е и до 20 толупи има доста и са на цена 3лв кг
Предимно бях тръгнал да си уловя един толуп до 3 кг за да си го мариновам както аз мога.Едно не ми хареса че трябваше да нося багажа 50 метра до водоема но както и да е и стова се справихме

Риболова започна към 14 първото което кепчосах бе на колеги които си бяха забравили кепа едно толупче от рода на 3 те кила.Внучето си бе заспало сладко на задната седалка, и ми даде шанс да си оправя въдиците и ги хвърля.

Стоих ги като за парад , и само чакаха нещо да ги закачи

Ето и този монтаж ползвах за толупи /копиран от публикацийте на бачо Илия/

Ето го и него веднага се зае да ни направи една манджа

Първо даде на баба му да я опита

Смехът бързо секна след като едина от въдиците които бях направил за толупи записка

Точно това си мислех да ми се улови и то пък се улови.Последва мълчание и малко снимки.

Една от въдиците пак се постара и бе ред на Кристиян

Дори започна да помага на по стария си дядо на въдиците
Започнаха да излизат и по дребни шаранчета от рода на 800гр.които не ни даваха да ги вкарваме в живарниците ада ги пускаме веднага като ги уловим.

Пропуснах да отбележа, че всичката риба на язовира бе изплувала отгоре 10 см под водата просто не мога да ви обесня колко риба плуваше отгоре никога не бях виждал това .Собственика на водоема каза, че това е от 3 дена има некъкви малки мушици които падат в водата, и рибата ги яде.Да ама не аз предполагам ,че рибата е доста пренаселена и се нуждае от кислород затова е изплувала от горе /мое мнение/.Това съм го виждал в един от водоемите в Стрелча доста риба измря от липса на кислород .

Уловиха се пак около десетина шаранчета но все под кило които бяха веднага връщани в водата .

Каракудата дори натисна хранилката за толупи и се ловяха вместо толупи
Колегите до нас имаха един удар на шаран по едър над кило но ние го нямахме този шанс до края .

Ето това бе уловената риба която ни бе разрешено да държим в живарника
А ето в къкво се превърна уловеното толупче

Колеги това бе от на с Криско и баба Нели
Наслука!!
Всичко заебавам и за риба заминавам!
Re: Деде внуче и куче 2 е и баба

сВОБОДНА рИБАРСКА пАРТИЯ - Не се оставяйте да бъдете мамени от други политически партии. Елате при нас!
-
- кандидат преподавател
Перфектен както винаги ! Боре , с удоволствие чета твоите репортажи , и много им се кефя ! Браво на теб , на жена ти и най- вече на малкия корморан !

Върл Shimano фен!
- gloupan
- разбира нещата
TRS70MLF2
- danev69
- сериозен играч
Хубаво сте си изкарали. Внучето от сега се справя идеално. Поздрави.
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
- borislav58
- сериозен играч
Лъки бе вързан на сянка защото едвам оживя преди неколко дни от епилепсията която го мъчи .Просто нямах дори желание да го снимам че го дразня като отида до него.
-
- научил се да хвърля
готин толуп!
а консервите стават .... няма друго мезе 

-
- учете се от него
Гледам внука добре се справя с уроците - БРАВО

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
-
- ще става разбирач
Бравос!!
колега това преди селото в ляво ли е ?! сто човека питам никой не казва дали е той?
колега това преди селото в ляво ли е ?! сто човека питам никой не казва дали е той?
късмет работа . .
- borislav58
- сериозен играч
Да колега той е но собственика е друг и си гледа работата присърце .Покойния др.Китов там копа могила.angel81 написа:Бравос!!
Перфектен репортаж Боре !

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
- fossa
- научил се да хвърля
Ми то е казано-кръвта вода не става!
Колега Деде,би ли споделил рецептата за мариновано толупско?
Такова не съм опитвал.
Колега Деде,би ли споделил рецептата за мариновано толупско?
Такова не съм опитвал.
- nikidilov
- ще става разбирач
Расте достоен заместник!