Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

САФРИД - 2010
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: САФРИД - 2010
Днес от 10 до 12ч. пред Балчик с лодка прилично вървеше дребен сафрид, съчетан с дребен чернокоп. Имаше и такива юнаци, които ми отнесоха два бидема. Чепаре - ф.к. №8. После активността спадна, а вълната се вдигна доста и се наложи да излизам.
-
- учете се от него
И нашите хора днеска пред Созопол, Германката и Агалина - граца, неколко сафрида и попчета 

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
Айде едно мини репортажче от мен за Маслен нос (и сега всички наострят очи, особено онея дето само консумират инфото). Много отдавна не бях канен на лодка с матор, а за Маслен нос ми е сефте. Е днес ми се случи и с още двама колеги отцепихме натам още по тъмното с цел сафрида. Подминаваме Крокодилите след Перла. И не се водете по датите и часа, грешни са, а снимките са от днес.

Масления нос в далечината.

Назад Приморско полека-лека се разбуждаше.

Наближаваме и митичния Мириус.

Заветната цел е все по-близо. Тук направихме първите проби с 3 различни чепарета-от юрдек, ламе и мешано. Резултата-0.

На няколко пъти припляскаха по повръхността циганки. Имаше и доста лодки, влачещи за тях, дори май бяха повече от сафридаджиите. След като ги изловихме се изместихме от северната страна на носа.

И тук едни красоти. Видях и тюленовата пещера.

и Корикя в далечината.

Морето бе перфектно за риболов, но риба никаква. Няколко миджита, няколко дракона и една граца. Срам не срам колкото и да обикаляхме, така и не я намерихме. Това за времето от 7 ч до 11 ч. Поне се нагледах на красоти, невиждани от мен до сега. Иначе упорито се говореше, че предни дни са взимали и циганки и сафриди, но явно днес не бе нашия ден.

Масления нос в далечината.

Назад Приморско полека-лека се разбуждаше.

Наближаваме и митичния Мириус.

Заветната цел е все по-близо. Тук направихме първите проби с 3 различни чепарета-от юрдек, ламе и мешано. Резултата-0.

На няколко пъти припляскаха по повръхността циганки. Имаше и доста лодки, влачещи за тях, дори май бяха повече от сафридаджиите. След като ги изловихме се изместихме от северната страна на носа.

И тук едни красоти. Видях и тюленовата пещера.

и Корикя в далечината.

Морето бе перфектно за риболов, но риба никаква. Няколко миджита, няколко дракона и една граца. Срам не срам колкото и да обикаляхме, така и не я намерихме. Това за времето от 7 ч до 11 ч. Поне се нагледах на красоти, невиждани от мен до сега. Иначе упорито се говореше, че предни дни са взимали и циганки и сафриди, но явно днес не бе нашия ден.
-
- сериозен играч
Екстра Карид.
Времето прекарано в морето , макар и без много риба го давам само за много малко и скъпи за мен неща
Циганетата явно продължават да джурумясват ..нека растът .Ценно инфо
Времето прекарано в морето , макар и без много риба го давам само за много малко и скъпи за мен неща
Циганетата явно продължават да джурумясват ..нека растът .Ценно инфо
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
-
- разбира нещата
Готино място и репортажчето добро,нищо че няма рибка.Айде едно мини репортажче от мен за Маслен нос (и сега всички наострят очи, особено онея дето само консумират инфото).
Па ние с Боцмана на юг от Б-с,си фанааме сафрид за по един тиган.

Сутринта и първия ми чернокоп,почти педя,влезе в торбата.
На къса плувка,в репея...
- stan2
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз като един отявлен консуматор прегледах репортажчето с "наострени очи".Благодаря!!! 

Кой намаза с лайна,пъстроцветната дъга...
Тяна не скатавай, ми кажи заслужава ли си човек да пробва на нощен сафридитеstan2 написа:Аз като един отявлен консуматор прегледах репортажчето с "наострени очи".Благодаря!!!

- stan2
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Румба аз няма какво да крия пък и някое птиченце ти е подшушнало май?В неделя вечер направих личен рекорд - нощен риболов на сафрид.Монтажа е ясен на всички - нищо особенно.Мисля че 7 кг е добре като резултат?Това се случи на кея в Несебър за времето от 10.00 до 01.30 часа.След два дена дойде и разочарованието,два сафрида и двайсетина граци.Нали знаеш рибешка му работа! Те това е от мен.И още нещо от мен консуматора:днес от Перла до Корикя с лодка следобед двама човека 4 кг близо мешено граца и сафрид.Поздрави колега!
Кой намаза с лайна,пъстроцветната дъга...
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
[youtube]<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/NyXxD80oYQQ?fs ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/NyXxD80oYQQ?fs=1&hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>[/youtube]
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- 1000n
- разбира нещата
Сори, че отговарям малко късничко, но бях зает тези дни, а след това бях във Варна за кратко, пък там интернет достъпът ми е през мобилен телефон и ми е по-трудно да въвеждам текст......Mi7chell написа:Бях тръгнал да ловя заргани на вълнолома....отивам аз, морето боза.Колеги вадят хамсия с дългите пръти.Имах една тапа в сака и реших да пробвам на чепаре..изкарах към кило хамсия,но тапата излезе от линията по необясним за мене начин,продължих без нея и така от 18:30 до тъмно си налових 2 кила граца,перфектен ем за калкана и чернокопа.

В заключение искам да благодаря на абсолютно всички колеги, които са отделили някакво време и са писали до момента във форума(та дори и да имат един или два поста и коментара - пак е много по-добре от нищо) както и на всички, които възнамеряват да пишат и ще пишат за в бъдеще!

И от мен едно голяма Благодаря !!! За съжаление поне една седмица ще съм без лодка - днес я закарах в Кърджали да ми правят балоните, така че и аз временно ще съм консуматор1000n написа:
В заключение искам да благодаря на абсолютно всички колеги, които са отделили някакво време и са писали до момента във форума(та дори и да имат един или два поста и коментара - пак е много по-добре от нищо) както и на всички, които възнамеряват да пишат и ще пишат за в бъдеще!![]()
Наслука на всички!

- КИРО
- Обратна връзка:
Няма да изтървеш кой знае какво.
Ама ако знаеш какъв удар имах вчера - вирбела не издържа и се скъса ( от по-големите е )
Е туй чепаре замина за курбан

Ама ако знаеш какъв удар имах вчера - вирбела не издържа и се скъса ( от по-големите е )
Е туй чепаре замина за курбан

Киро сложи на краичица малко червена боичка бре,ще взема да ти отлея в нещо малко боя 

Последно промяна от dobria1 на Пет Сеп 10, 2010 5:31 am, променено общо 1 път.
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

- КИРО
- Обратна връзка:

Даже и сафрида им налита
Вчера следобед хайде пак на вълнолома. Вълна след вълна, най-малко 2 бала беше и заливаше на първото стъпало. Ама толкова път съм бил, слязох. Естествено едно- две заливания ги ибегнах, но другите не успях. Резултатът- хубаво мокри крака . От 17:30ч. рибата си даваше по малко, де едно, де две, а понякога и по 3-4 / граца и хамсия, мешано/. Но в 19ч. отсече-спря, сигурно нещо я бе изгонило.