САФРИД - 2010

Модератори: emo vasilev, alekst

Заключено
Аватар
stih
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: САФРИД - 2010

Мнение от stih »

Днес от 10 до 12ч. пред Балчик с лодка прилично вървеше дребен сафрид, съчетан с дребен чернокоп. Имаше и такива юнаци, които ми отнесоха два бидема. Чепаре - ф.к. №8. После активността спадна, а вълната се вдигна доста и се наложи да излизам.
strijok
учете се от него
учете се от него

Мнение от strijok »

И нашите хора днеска пред Созопол, Германката и Агалина - граца, неколко сафрида и попчета :?
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
карид
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от карид »

Айде едно мини репортажче от мен за Маслен нос (и сега всички наострят очи, особено онея дето само консумират инфото). Много отдавна не бях канен на лодка с матор, а за Маслен нос ми е сефте. Е днес ми се случи и с още двама колеги отцепихме натам още по тъмното с цел сафрида. Подминаваме Крокодилите след Перла. И не се водете по датите и часа, грешни са, а снимките са от днес.
Изображение

Масления нос в далечината.
Изображение

Назад Приморско полека-лека се разбуждаше.
Изображение

Наближаваме и митичния Мириус.
Изображение

Заветната цел е все по-близо. Тук направихме първите проби с 3 различни чепарета-от юрдек, ламе и мешано. Резултата-0.
Изображение

На няколко пъти припляскаха по повръхността циганки. Имаше и доста лодки, влачещи за тях, дори май бяха повече от сафридаджиите. След като ги изловихме се изместихме от северната страна на носа.
Изображение

И тук едни красоти. Видях и тюленовата пещера.
Изображение

и Корикя в далечината.
Изображение

Морето бе перфектно за риболов, но риба никаква. Няколко миджита, няколко дракона и една граца. Срам не срам колкото и да обикаляхме, така и не я намерихме. Това за времето от 7 ч до 11 ч. Поне се нагледах на красоти, невиждани от мен до сега. Иначе упорито се говореше, че предни дни са взимали и циганки и сафриди, но явно днес не бе нашия ден.
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

Екстра Карид.
Времето прекарано в морето , макар и без много риба го давам само за много малко и скъпи за мен неща
Циганетата явно продължават да джурумясват ..нека растът .Ценно инфо
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
mimi750830
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mimi750830 »

Айде едно мини репортажче от мен за Маслен нос (и сега всички наострят очи, особено онея дето само консумират инфото).
Готино място и репортажчето добро,нищо че няма рибка.
Па ние с Боцмана на юг от Б-с,си фанааме сафрид за по един тиган. :)
Сутринта и първия ми чернокоп,почти педя,влезе в торбата.
На къса плувка,в репея...
Аватар
stan2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от stan2 »

Аз като един отявлен консуматор прегледах репортажчето с "наострени очи".Благодаря!!! :D
Кой намаза с лайна,пъстроцветната дъга...
Аватар
rumci
учете се от него
учете се от него

Мнение от rumci »

stan2 написа:Аз като един отявлен консуматор прегледах репортажчето с "наострени очи".Благодаря!!! :D
Тяна не скатавай, ми кажи заслужава ли си човек да пробва на нощен сафридите :wink:
Аватар
stan2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от stan2 »

Румба аз няма какво да крия пък и някое птиченце ти е подшушнало май?В неделя вечер направих личен рекорд - нощен риболов на сафрид.Монтажа е ясен на всички - нищо особенно.Мисля че 7 кг е добре като резултат?Това се случи на кея в Несебър за времето от 10.00 до 01.30 часа.След два дена дойде и разочарованието,два сафрида и двайсетина граци.Нали знаеш рибешка му работа! Те това е от мен.И още нещо от мен консуматора:днес от Перла до Корикя с лодка следобед двама човека 4 кг близо мешено граца и сафрид.Поздрави колега!
Кой намаза с лайна,пъстроцветната дъга...
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

[youtube]<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/NyXxD80oYQQ?fs ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/NyXxD80oYQQ?fs=1&hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>[/youtube]
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

Mi7chell написа:Бях тръгнал да ловя заргани на вълнолома....отивам аз, морето боза.Колеги вадят хамсия с дългите пръти.Имах една тапа в сака и реших да пробвам на чепаре..изкарах към кило хамсия,но тапата излезе от линията по необясним за мене начин,продължих без нея и така от 18:30 до тъмно си налових 2 кила граца,перфектен ем за калкана и чернокопа.
Сори, че отговарям малко късничко, но бях зает тези дни, а след това бях във Варна за кратко, пък там интернет достъпът ми е през мобилен телефон и ми е по-трудно да въвеждам текст...... :? С две думи: ограничителите на тапите в общия случай се различават малко от тези, които се използват при бомбардите, т.е. ограничителите за тапа си ги правя от шишета на шампоани, а някога ги правеха и от капачки за буркани и са приблизително с формата на монета от една стотинка! :!: Идеята е ограничителят да се спира не само във тръбичката(пълнителя от химикалка), а и в самия стиропор на тапата! :!: Ето защо е добре тръбичката(пълнителят от химикалка) да е с дължината на стиропора на тапата, а не да е по-дълга(дълъг) и да стърчи както при класическия вид бомбарда! :!: Ако обаче вече тръбичката(пълнителят от химикалка) "хълтави" и се движи из стиропора на тапата - просто прекарваш парче корда(по-добре да е малко по-дебела) през тръбичката на тапата и завързваш двата края на парчето корда, така, че тръбичката да няма шанс да се отдели от стиропора на тапата! :wink: Желая успех с направата на тапи и риболова с тях! :) Иначе да споделя опита си за случаи като твоя - ако рибата е съвсем наблизо и я има само там, където стигат колегите с директни, т.е. на около 7-10 метра от брега, то по-добре не си прави илюзиите, че ще можеш да хващаш риба колкото тях! Резултатите ти със спининг на тапа ще са в пъти по-слаби ако търсиш рибата на същото място(на 7 до 10 метра от брега) където ловят те! Причините са доста: те могат да ловят с по-дълги чепарета, да стигат дъното, рискът да закачиш и да скъсаш чепарето си е в пъти по-голям при тебе от колко при тях и най-вече ти много трудно можеш да стоиш с тапата за повече от минута или две на дистанция 7 до 10 метра от брега, защото рискуваш да скъсаш такъмчето си в камъка! :?
В заключение искам да благодаря на абсолютно всички колеги, които са отделили някакво време и са писали до момента във форума(та дори и да имат един или два поста и коментара - пак е много по-добре от нищо) както и на всички, които възнамеряват да пишат и ще пишат за в бъдеще! :smt024 :D Наслука на всички! :D
Мънцата

Мнение от Мънцата »

1000n написа:
В заключение искам да благодаря на абсолютно всички колеги, които са отделили някакво време и са писали до момента във форума(та дори и да имат един или два поста и коментара - пак е много по-добре от нищо) както и на всички, които възнамеряват да пишат и ще пишат за в бъдеще! :smt024 :D Наслука на всички! :D
И от мен едно голяма Благодаря !!! За съжаление поне една седмица ще съм без лодка - днес я закарах в Кърджали да ми правят балоните, така че и аз временно ще съм консуматор :(
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Няма да изтървеш кой знае какво.
Ама ако знаеш какъв удар имах вчера - вирбела не издържа и се скъса ( от по-големите е )
Е туй чепаре замина за курбан
Изображение
Изображение

Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

Киро сложи на краичица малко червена боичка бре,ще взема да ти отлея в нещо малко боя :wink:
Последно промяна от dobria1 на Пет Сеп 10, 2010 5:31 am, променено общо 1 път.
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Изображение-Не и на тези,добре си работят и така.
Даже и сафрида им налита
Изображение

Аватар
liubak
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от liubak »

Вчера следобед хайде пак на вълнолома. Вълна след вълна, най-малко 2 бала беше и заливаше на първото стъпало. Ама толкова път съм бил, слязох. Естествено едно- две заливания ги ибегнах, но другите не успях. Резултатът- хубаво мокри крака . От 17:30ч. рибата си даваше по малко, де едно, де две, а понякога и по 3-4 / граца и хамсия, мешано/. Но в 19ч. отсече-спря, сигурно нещо я бе изгонило.
Заключено

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”