Въпрос към всички :

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

ivailu1992
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Въпрос към всички :

Мнение от ivailu1992 »

Чудех се къде да пусна тази тема и накрая реших да е тук защото мисля че това е доста общ раздел и реших да питам следното:
Знам едно място ,което е с доста бързо течение (бързей) и се чудех какъв риболов ще е най-удачен за това място,като трябва да е с болонеза , защото по дъното има много камъни.Мястото е с различна дълбочина като в краката ми е 20см. а отсреща на другият бряг постепенно стига до 6м., но линията може да се задържа добре долу-горе до 3м. дълбочина ,защото после става много далеко и ще съм благодарен на всеки който ми даде съвет за това място (как най-добре да го използвам и каква риба може да се хване там).А забравих да кажа че реката е Янтра.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Въпрос към всички :

Мнение от INCUBUS »

Сложна работа,младеж - трябва някой по-опитен твой познат риболовец да прецени на място колко е бързо течението и от там да определи дали може да се лови на изтичане и задържане с плувка "буре" или с плувка "Близалка" или пък с леко дъно не на болонеза,ами например на 7 метров директен телескоп,"влашка плувка" или нещо друго от сорта.А каква риба може да се хване там-също опита на място би показал.
ivailu1992
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ivailu1992 »

Вярно е!Съгласен съм с теб ,но просто реших да попитам каква е най-добре ловената риба в такива условия.И майче пробване му е майката,но все пак ,ако някой знае нещо по темата ще се радвам да го сподели.
boby61
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от boby61 »

Уважения колега,но мисля,че този въпрос може да го пусне тук човек,на който му е по-интересно на компютъра, отколкото на реката!
Част от удоволствието е да проучваш ново място и да експериментираш, а не да търсиш готовото решение в интернет :idea:
И да ме няма, пак съм тук !
Аватар
Pepi_vr
новобранец
новобранец

Мнение от Pepi_vr »

И според мен най удачният съвет е да пристъпиш до реката и да пробваш различни методи,а тук да се похвалиш с резултата от тях :smt023
Ако внезапно те обземе силно желание за работа, седни и изчакай да ти мине. :smt023
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”