Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

с.БАБУК до СИЛИСТРА
Модератор: sapuna
с.БАБУК до СИЛИСТРА
Колеги има ли някой информация за тия язовирчета на мен ми казаха че там ималко шука ама малко не щта да му се доверявам на информатора че доста съмнителен ?
Не винаги съм прав но никога не греша
-
- научил се да хвърля
Re: с.БАБУК до СИЛИСТРА
Най-сетне някой от Силистра ами те са три на този който беше платен го пресушават има много малко вода ама риба има бая поне казва един приятел така дето одил там аз тая седмица мислех ама там нема да ме огрее :Дvagler написа:Колеги има ли някой информация за тия язовирчета на мен ми казаха че там ималко шука ама малко не щта да му се доверявам на информатора че доста съмнителен ?
За мен винаги навсякъде има риба
-
- научил се да хвърля
Става дума за втория язовир,минаваш през М.Ценович.От години този водоем е изоставен,скоро са го взели и мислят да го чистят.Много е обрасъл и труден за блесна,по добре пробвай на рибка.Щуките са около килограм масовите,излиза много рядко каракуда но много едра 700-800гр до над килограм.Инфото което ти давам е от преди месец нещата може вече да не са такива.Водоемът е малък и след като се разчу какво излиза може вече да е обран.За съжаление нямаме много водоеми наоколо и нещо като се раздвижи всички се стичат на там.Видях как щуки около педя се прибират и то доста на брой.Все пак пробвай и успех.
Който се смее последен, ............... последен се смее.
Благодаря ви колеги за информацията аможе ли да ми кажете и какъв е регламента за риболов ?
Не винаги съм прав но никога не греша
- явор филипов
- научил се да хвърля
знам, че темата е стара, но преди два дни бях на тозо водоем.Все още има щука и то с доста прилични размери.За три часа имах 6 урара и 5 извадени щуки.Една 2кг. втора 1.6 кг. и три писалки.Всички без първата си плуват на свобода.Снимки нямям дори и от тел.Там няма обхват и не ги взимам.Пред мен изтъраха щука около 4-5 кг. но на тапа.Всички удари бяха ма Мепс луксор3-жълта.Има и каракуда от 300-500гр.Таксата е 5лв.Рибата не се плаща.
- явор филипов
- научил се да хвърля
http://media.snimka.bg/4475/015205146.jpg
http://media.snimka.bg/4475/015205135.jpg
http://media.snimka.bg/4475/015205137.jpg
От 18 do 19ч.Имах и още един удар но се откачи.
http://media.snimka.bg/4475/015205135.jpg
http://media.snimka.bg/4475/015205137.jpg
От 18 do 19ч.Имах и още един удар но се откачи.
от 2ри Април
http://img717.imageshack.us/img717/7573/046tv.jpg
3 кила парчок сутринта между 7-8 на воблер го извадих.. един колега на тапа извади към 2.5 кг и друга му скъса повода .. има бая големи екземпляри ама се крият в камъша . трябва с лодка да се влиза
http://img717.imageshack.us/img717/7573/046tv.jpg
3 кила парчок сутринта между 7-8 на воблер го извадих.. един колега на тапа извади към 2.5 кг и друга му скъса повода .. има бая големи екземпляри ама се крият в камъша . трябва с лодка да се влиза

- явор филипов
- научил се да хвърля
браво колега.Че там пускат ли с лодка?Аз бях там на 13-ти.ЗА 4-ри часа нямах удар.Пробвах с над 20 вида примамки.Др. път с лодка. 

ами братле то вече почна да се стопля сериозно и намаля активноста на рибата .. между другото големи приказки се изприказваха за шарковците там .. до колкото разбрах 20 годишни има измежду тях и те са хищници .. мисля да пробвам следващия път на хапка от риба на по-чистото да видим кво ш стане 

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Моля, колеги от Силистра, ако някой има актуална имформация за въпросния водоем да даде 

БЪДИ ДОБЪР ДО СМЪРТ!
- явор филипов
- научил се да хвърля
Колега тази седмица мисля да отида до там.После ще пиша.
Гледам си от Исперих.Да знаеш случаино какъв е статута на водоемчето което се намира на 1 км. от Тервел посока Силистра?Никога не съм виждал хора там.
Гледам си от Исперих.Да знаеш случаино какъв е статута на водоемчето което се намира на 1 км. от Тервел посока Силистра?Никога не съм виждал хора там.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
В края на юли минах край него, но просто нямаше кого да питам
, пък и на мен ми е далечко 

БЪДИ ДОБЪР ДО СМЪРТ!
водоема беше пуснат към третия , който е най-големия всъщност .. намира се на 2 км от втория .. има път до там до колкото си спомням се продължава по този , който води към втория .. питайте за всеки случай там .. последния път като ходих на втория имаше към 30-40 санта вода и ме информираха , че биели с ток рибата (квот е останало) .. а арендаторчето се кълнеше , че ще го чисти и пълни отново .. абе изобщо ганьовска работа ..Бат Ицо написа:Моля, колеги от Силистра, ако някой има актуална имформация за въпросния водоем да даде
колега за това водоемче между Тервел и Честименско става въпрос .. не мога да ти дам актуална информация .. само съм чувал , че са го зарибявали .. няколко пъти съм обикалял около Тервел и мога да ти кажа , че няма смисъл и ти да го правиш ..
- явор филипов
- научил се да хвърля
Ако е този за който пиам се намира на 200м. след табелата край на Тервел посока Силистра,веднага слет бензиностанцията в дясно.
Жалко за Майор Ценович.Там имаше добри щуки.
Жалко за Майор Ценович.Там имаше добри щуки.
актуална информация за водоема ! все още втория е в експлотация .. някви други силистренци са го взели под аренда и го чистят уж .. вода има въпреки , че нивото е спаднало доста (30 - 150 см) .. щука също има и то в изобилие .. от последния ми излет там , който беше преди седмица установих , че рибата е наплашена и то доста .. защо ли ? .. скрила се е в тръстиката и не мърда от там.. единствено дребосъци щъкаха из водоема .. в крайна сметка се записах с 3 от порядъка на 500-600 грама на въртяща блесна и то сутринта между 7-8 часа .. на жива стръв пък изобщо .. пичовете там казаха , че искат да изчистят от щуката , което много ме съмнява да стане поради редица фактори .. до колкото знам язовира е източван веднъж от както е зарибен но щуката си е останала там до ден днешен .. говоря за период от 10 години ! сега втори път ще го източват но бая дълбок канал ще трябва да прокопаят понеже тръбата е на 70 санта над дъното .. общо взето сега прибират мрежи , бият с ток рибата и се мъчат отчаяно да я премахнат .. становището им .. искат да зарибяват с амури и шарани .. започнали са да чистят и тръстика с цел разширяване (до травопоста на завоя) и откриване на повече удобни места за риболов .. в крайна сметка и аз вече не знам дали си струва да се ходи там .. може да пробвам другата седмица ако случайно са се размърдали по-големите щуки .. но ...