Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

След земетръс нема уклей
- Николай Неделков
- учете се от него
След земетръс нема уклей
Стигнах до гениялно откритие.
След земетресение , в дадения случай след две , уклей не кълве
Та днес бях на лекции от 8:00 до 11:00 , точно хванах промоцията на земетръса , разлюля ми малко вътрешностите , но не можа да ми влее акъл в главата и въпреки , че бях сигорен , че няма да кълве , от София се прибрах на Перник , взех 2 пакета захранка за уклей на Сезони и към 13:30 бях на понтоньо на Лобош.
Положението беше трагично. 3-ма човека с общо 2 хванати костурчета
Въпреки всичко замешах ранъта и към двата пакета добавих и 1кг останала ми от преден риболов Mondial Feeder River. Абе стана една манджа с грозде , бъш за уклеи и некоя бабушка.
Kaто се настаних имаше ужасно големи вълни и първоначалната идея да ловя с удължена 0.6 грамова плувка не беше на дневен ред. След около 1 час мъки и неволи смених с 2гр буренце , а то взе , че вятъра спря
Да ама неще да пипне. Уклея се вижда , хвърляш му пред устата ама не пипа
Тогава реших да "оправя нещата".
Отидох да си взема една Kamenitza от на Кире кръчмата , ама имаше само Ариана и Загорка
Все пак се утеших със Загорка

Отпих няколко глътки и то взе , че времето се оправи.

Реших да отпия още няколко глътки пък дано да почне да кълве.
Пийнах и така и стана. На хранителното петно , което бях направил се събра риба и в рамките на 1-2 часа си имаше редовни пипания с редовни рибки
Междувременно прииждаха все повече хора , които явно щяха да нощуват на бунгалата и хотелчетата и явно не бяха дошли за риболов. Започнаха едни джетове да се карат , едни водни ски , едни лотки и добре , че към 17:30 задуха силен вятър и се появиха вълни , че да си тръгна , а не да се ядосвам на джигитите

В крайна сметка не бях капо и за краткотрайния риболов , които можах да си открадна из между пренатоварения график от лекции , хванах малко рибки. Вярно , че половината бяха слънчаци , другата половина бабушки + едно костурче и без нито един уклей , ама какво да се прави - другият път повече и само едри уклеи.
Само да отбележа , че на слънчевката земетресенията май не й влияят

С нетърпение чакам първият свободен ден да направя един струмски риболов от тъмно до тъмно
След земетресение , в дадения случай след две , уклей не кълве

Та днес бях на лекции от 8:00 до 11:00 , точно хванах промоцията на земетръса , разлюля ми малко вътрешностите , но не можа да ми влее акъл в главата и въпреки , че бях сигорен , че няма да кълве , от София се прибрах на Перник , взех 2 пакета захранка за уклей на Сезони и към 13:30 бях на понтоньо на Лобош.
Положението беше трагично. 3-ма човека с общо 2 хванати костурчета

Въпреки всичко замешах ранъта и към двата пакета добавих и 1кг останала ми от преден риболов Mondial Feeder River. Абе стана една манджа с грозде , бъш за уклеи и некоя бабушка.
Kaто се настаних имаше ужасно големи вълни и първоначалната идея да ловя с удължена 0.6 грамова плувка не беше на дневен ред. След около 1 час мъки и неволи смених с 2гр буренце , а то взе , че вятъра спря

Да ама неще да пипне. Уклея се вижда , хвърляш му пред устата ама не пипа

Тогава реших да "оправя нещата".
Отидох да си взема една Kamenitza от на Кире кръчмата , ама имаше само Ариана и Загорка

Все пак се утеших със Загорка

Отпих няколко глътки и то взе , че времето се оправи.
Реших да отпия още няколко глътки пък дано да почне да кълве.
Пийнах и така и стана. На хранителното петно , което бях направил се събра риба и в рамките на 1-2 часа си имаше редовни пипания с редовни рибки

Междувременно прииждаха все повече хора , които явно щяха да нощуват на бунгалата и хотелчетата и явно не бяха дошли за риболов. Започнаха едни джетове да се карат , едни водни ски , едни лотки и добре , че към 17:30 задуха силен вятър и се появиха вълни , че да си тръгна , а не да се ядосвам на джигитите

В крайна сметка не бях капо и за краткотрайния риболов , които можах да си открадна из между пренатоварения график от лекции , хванах малко рибки. Вярно , че половината бяха слънчаци , другата половина бабушки + едно костурче и без нито един уклей , ама какво да се прави - другият път повече и само едри уклеи.
Само да отбележа , че на слънчевката земетресенията май не й влияят

С нетърпение чакам първият свободен ден да направя един струмски риболов от тъмно до тъмно

http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Re: След земетръс нема уклей
Слънчака няма спирачки, ей! 

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Требвало е манджата да се омеша с бира
При каракудата е същата работа.Миналата година на едно гьолче ловиме каракуда.То не ловиме, а направо ги разбиваме.Изведнъж затишие ,една не може да се хване .Реших че се е завъртяла щука и взех да правя такъм.Още не бях хвърлил и звъни един приятел.Пита къде съм ,как съм ,усетил ли съм земетресението...
Правиме справка за часа- съвпада със затишието при рибите.Ловихме още, но само няколко каракуди и слънчаци. 

При каракудата е същата работа.Миналата година на едно гьолче ловиме каракуда.То не ловиме, а направо ги разбиваме.Изведнъж затишие ,една не може да се хване .Реших че се е завъртяла щука и взех да правя такъм.Още не бях хвърлил и звъни един приятел.Пита къде съм ,как съм ,усетил ли съм земетресението...

Риболовът не е слука,а наука!
Другия път започни с бирата.
Наслука.

- stefanotis
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Вземи си късметлийска бира и ще имащ успех

Големите Рибари сме известни с достойнството си, а достойнството изключва хвалбата.
Защо си ги върнал тия слънчевки обратно
от тая напаст отърваване няма! 

Хехе! Браво! Друго си е да докажеш теоремата!
Приятно е бирата да е съпроводена с кълване, било то и на слънчевки
А тея бабушки си изглеждат супер 

Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
- zaribanask8
- вече хвърля и на тежко
Супер риболов ,но защо пускаш тая гад слънчака само вреди
Викат ми Николаев 

-
- научил се да хвърля
Колега супер излет, но другия път гледай да хвърляш слънчака колкото се може по-далеч от водата, че от него спасение няма