Въпрос за плувка....

Модератор: Paublo_Eskobar

Венцислав Чанков
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Въпрос за плувка....

Мнение от Венцислав Чанков »

Paublo_Eskobar написа:Ако си представим,че ваглера е хетеросексуален,той притежава тежести...
Съжалявам за спама ама половин час съм се хилил като луд сам на компа :D
Аватар
kristian91
новобранец
новобранец

Мнение от kristian91 »

ето плувката Изображение

ето монтажа Изображение

сложих една сачма 0,5гр и една 0,6гр. добре ли е монтажа (ще ловя в плитка вода)
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от simo72 »

Батка , яко са те прекарали. Това не е ваглер !
Върл Shimano фен!
Аватар
kristian91
новобранец
новобранец

Мнение от kristian91 »

се ми е тая нали дадох стотинки
плюс тва раотата е да плава над водата нал така
Аватар
Vlado_852
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Vlado_852 »

Айде и малко акъл да дадете на момчето защото се вижда, че е нов в риболова.
Плувката не е лоша като зо 50ст. :wink: и като за начало не е зле да си пооправиш монтажа и да разкараш това влакно /ако е това от снимката/. Аз с такова ловя на дъно по р. Дунав...
Аватар
kristian91
новобранец
новобранец

Мнение от kristian91 »

влакното е 0,25 монтажа съм го вързал към влакното с вирбел на снимката не може да са види
Аватар
kristian91
новобранец
новобранец

Мнение от kristian91 »

Ето я плувката >> http://www.bobifisher.com/bg/products/B ... d=BF51.php
не е ваглер , моя грешка :oops:
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

Vlado_852 написа:Айде и малко акъл да дадете на момчето защото се вижда, че е нов в риболова.
Плувката не е лоша като зо 50ст. :wink: и като за начало не е зле да си пооправиш монтажа и да разкараш това влакно /ако е това от снимката/. Аз с такова ловя на дъно по р. Дунав...
Владо е прав. Много майтапи, ама колегата просто има нужда от полезен съвет.
Аватар
tsvetkoff
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tsvetkoff »

Кристияне,имам такава плувка като твоята.Наистина като за 50 ст. плувката си е перфектна.Ползвам я за затворени водоеми предимно с директен телескоп,но и на боло съм я слагал.Основното ми влакно е 0.14,повод 0.10 ;двете влакна клуп в клуп,кука 14,16,18 според случая.Не използвам вирбели.Примерно утежнение - една съчма веднага след клупа на основното /на повода олово НЕ /,след това на 15 см. от нея - още една и на още 15 см. основното утежнение - дребни съчми през 1 см.Съжалявам,ама такъмите ми не стоят вкъщи и не мога да кажа номерата и грамажа на съчмите,но и ти можеш да си го пресметнеш и да експериментираш с брой,грамаж и подредба /друг вариант - 1 съчма на клупа и на 10-15 см. от нея-основната група /.Прочети малко из подфорума Монтажи .....
Дано съм ти бил полезен.Успех и наслука!!!
Аватар
kristian91
новобранец
новобранец

Мнение от kristian91 »

мерсаж за инфото :) , аз сложих 2 сачми по 0,5 през 15 20cm .
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

kristian91 написа:мерсаж за инфото :) , аз сложих 2 сачми по 0,5 през 15 20cm .
Ето ти малко монтажи,да си рзглеждаш и попиваш.Всичко е според ситуацията и вида риба,която ще ловиш...

:arrow: http://www.fishingfloat.hu/how_do_we_use_it.html
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Аватар
hanks
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от hanks »

kristian91 написа:Ето я плувката >> http://www.bobifisher.com/bg/products/B ... d=BF51.php
не е ваглер , моя грешка :oops:
Само,че твоята плувка е копие на тази от линка.Твоята трябва да е със сваляща се антена,тази от линка не е.
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

ExTaZzY написа:Ми къкво правим с тея дето са с шайби и пише на тях 10 ,12,14,16 грама ?на тях колко да добавяме :smt017

Истинския ваглер е само един грамаж както написах 6,8,10,12.... грама и притежава шайби отдолу които се махат и съответно всяка шайба тежи ... грама този грамаж които сме премахнали се добавя на линията за да доутежним плувката.

Тези на които пише 3+2 ,4+2,3,5,6,... са чисти слайдери първите два вида имат собствено утежнение както следва
3+2 => Слайдера е 3 грама и има утежнение върху него 2 грама тоест до 3 грама се добавя още един....
4+2 => Слайдера е 4 грама и има утежнение върху него 2 грама тоест до 3 грама се добавят 2 грама на линията
2 => Слайдера е два грама без утежнение и трябва да се сложат 2 грама на линията да се утежни и т.н.

спора относо тези неща много добре беше описан от Боб Нъд в една негова статия и там ясно беше казано,че няма ваглери 5+3 ... грама .....
Оооооо ....... приятел тука нещо много бъркаш термините. При ваглерите 70-80% от общата маса е на плувката под формата на шайби, а при слайдерите е точно обратно. Самия слайдер няма никакво или много малко утежнение и цялото утежнение се слага на влакното другото което е, че слайдерите са с доста голям грамаж от 10 гр нагоре, а ваглерите могат да са и под 1 гр и тая простотия, че трябва да махаш шайби зада балансираш плувката е пълна простотия това е направено да адаптираш ваглера към специфични условия течение, дълбочина и др. Боб Над правилно е казал, че няма ваглери 5+3 гр ако един ваглер е 10 гр от долу ще му трябва най-много 2 гр (без да махаш шайби)

А относно по въпроса на колегата най-вероятно продавача му е дал най-обикновена подвижна плувка с думите, че е ваглер. Все пак направи една снимка и всичко ще се изясни.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мач”