Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com
Форум
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
КЕФАЛОВИ ( илария, платерина, кефал ) - 2010
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: КЕФАЛОВИ ( илария, платерина, кефал ) - 2010
В момента пак дава...........сигурно инфоelektronchika написа:днес на моркса гара от 7 до 11:30 с баща ми напрвихме 25 иларии. Два малки (7-8см) чернокопа заминаха пак в морето. бях очуден колко малко хора имаше - не повече от 10 се събрахме.
За да поискаш, трябва да дадеш
- Божидар Стойков
- ще става разбирач

Колеги, Мислите ли че ще имам успех в Несебър на втория кей на новия път с бомбарда за илария? (мисля вторник да ходя)

На тази втора плоча съм имал добри резултати на дъно. Мятам от десния ъгъл на плочата, по диагонала, колкото по-далеч, по-добре. Целта е преодоляването на една ивица камъни, на които от една страна може да закачиш, от друга държат лапини. Въобще лапинките там са повечеко, което е неприятно при дънен риболов, но при слука се вадят много добри платерини. За бомбардиране също съм виждал да се ползва плочата, колеги са хващали и зарган и платерина/илария, но като, че ли за бомбарда са предпочитани първата плоча, гледано от провлака към Сл.бряг, както и полуостровчето, което е по-нататък по пътя. В гугълърта има снимка на полуостровчето.
-
gazilot
- новобранец

- Обратна връзка:
Само малко доуточнение - от десния ъгъл диагонално към Стария град има камъни пясък камъни. Ако се качиш на стълбичките отзад, дето водят към града, ще видиш втората редица камъни. Идеята е да се хвърли на пясъка между камъните - петното е голямо. От левия ъгъл на втора плоча диагонал към Слънчев бряг също има пясък и там дава също добре.Platerin написа:На тази втора плоча съм имал добри резултати на дъно. Мятам от десния ъгъл на плочата, по диагонала, колкото по-далеч, по-добре. Целта е преодоляването на една ивица камъни, на които от една страна може да закачиш, от друга държат лапини.
"Само две неща са безкрайни – Вселената и човешката глупост"
А. Айнщайн
А. Айнщайн
- Божидар Стойков
- ще става разбирач

На дъно смисъл с поплавъци ли ?Platerin написа:На тази втора плоча съм имал добри резултати на дъно. Мятам от десния ъгъл на плочата, по диагонала, колкото по-далеч, по-добре. Целта е преодоляването на една ивица камъни, на които от една страна може да закачиш, от друга държат лапини. Въобще лапинките там са повечеко, което е неприятно при дънен риболов, но при слука се вадят много добри платерини. За бомбардиране също съм виждал да се ползва плочата, колеги са хващали и зарган и платерина/илария, но като, че ли за бомбарда са предпочитани първата плоча, гледано от провлака към Сл.бряг, както и полуостровчето, което е по-нататък по пътя. В гугълърта има снимка на полуостровчето.

- Black sea_fb
- вече хвърля и на тежко

Днес на вълнолома двама от 08;30 до 13;45 286 бр. Продалжава да дава
Black sea_fb написа:Днес на вълнолома двама от 08;30 до 13;45 286 бр. Продалжава да дава
Отвън или вътре дава ?
Да, стандартен такъм с две или три куки и поплавъци/тапи/.Божидар Стойков написа:
На дъно смисъл с поплавъци ли ?
Аз и Моряка от 10 до 14 направихме към 150 риби като се има в предвид че вадехме 9 от 10 закачени при условие че на всяко мятане се хващаше риба,искам да ти кажа че това просто матиматически не е възможно...айде добре дошъл във форума и успех...По-късно ще пусна и снимки!Black sea_fb написа:Днес на вълнолома двама от 08;30 до 13;45 286 бр. Продалжава да дава
Зарганолог
- Моряка
- кандидат преподавател

Eй сега се връщам от вълнолома и аз.Застанах до Мичела,да му авантосам червеите
еми добра илария дава(абе изобилие).Работата беше гол след гол,на всяко хвърляне риба.Тоест май ,който не хвърляше той не хващаше.Направих и една снимка на тръгване,макар,че половината вълнолом се беше изпразнил.
И рибата се мери в кила,не в бройки.

И рибата се мери в кила,не в бройки.

А сега де? 
Морски имаме 9 кила ей ся ги претеглих,другия път рибата е за тебе 
Зарганолог
- Black sea_fb
- вече хвърля и на тежко

Mi7chell написа:Аз и Моряка от 10 до 14 направихме към 150 риби като се има в предвид че вадехме 9 от 10 закачени при условие че на всяко мятане се хващаше риба,искам да ти кажа че това просто матиматически не е възможно...айде добре дошъл във форума и успех...По-късно ще пусна и снимки!Black sea_fb написа:Днес на вълнолома двама от 08;30 до 13;45 286 бр. Продалжава да дава
Колега рибата беше на 25/30м каква файда да те лъжа
- Black sea_fb
- вече хвърля и на тежко

Няма значение исках да кажа че има риба
- Моряка
- кандидат преподавател

Аз нещо тая риба не я ямMi7chell написа:Морски имаме 9 кила ей ся ги претеглих,другия път рибата е за тебе
А сега де?