Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Амури на Осиковица
-
- новобранец
Амури на Осиковица
Здравейте, колеги. Начинаещ рибар съм, на 16 години. Вчера бях на язовир Осиковица- платен, често ходя там и сум хващал шаранчета размери 1-2кг. Тази година реших да пробвам нещо различно, досега ловях на хранилка с забити вътре куки (както почти всички там),но ми бе, кше омръзнало да хвърлям това "гюле" и да се хващат всякакви видове риба. Та риболова протече така : отидох към 15 часа, хвърлих десетина ракети суха царевица на около 30м от брега ( след това има праг, където нивото на водата пада рязко от 3-4м на 8м+) . Хвърлих 2те въдици на дъно с по 2 куки, всяка със суха царевица на косъм ( 3 зърна ). Доста небрежно сложих по един звънец със закачена пружина с кал за него (уж за по тежко...) Към 4 часа беше първият удар, засякох рибата, но звънеца се оплете здраво и реших да махна него вместо да наранявам влакното...и рибата се откачи след дулго разплитане на звънеца
Смених монтажите и на 2те въдици (по късно ще покажа и новите монтажи) и зачаках наново, този път с различни звънци (отнесох се малко по сериозно този път , там някои подхвърли, че сум пропуснал 1 клас
) . До към 6 и нещо нямах повече кълване. Съседите ловяха на няколко въдици с хранилки бъркано и куки със стереопор, като през най-много час имаха удар и вадеха амурчета от порядъка 2 - 2,5кг . Към 6 и нещо последва 2рия ми удар за деня, като рибата излезе сравнително бързо (около 5мин). Не знам каква беше причината от пурвия път амура да влезе в кепа без супротивление, но беше факт. Изкарахме я на брега, снимах се на бързо, притеглихме я и я върнах обратно във водата =) Рибата започна да скача зверски, чак когато вече беше навън, дали не се усети толкова бързо не знам, резултата беше 6кг Бял Амур ( най-голямата ми риба до този момент). Хвърлих наново въдиците и зачаках. Към 7:20 майка ми започна да дава зор да си ходим вече ( за жалост никой в семейството не е рибар и винаги завися от другите ) , но все пак не се дадох и останахме. Към 7:30 последва следващия удар и усетих, че е доста по борбена риба. След 20тина минути борба и неколкократно излизане на рибата до брега и обратно влизане на вътре влезе в кепа
Отново последваха снимки, притегляне иии - 7,650 кг . Настъпи огромна радост
При нас беше момчето, което пази язовира и усетих той колко много пазеше рибата. След като мина процедурата по радването, снимките ( за жалост с по-лоша камера) и премерването, страхотната риба заслужено се върна обратно в язовира.
Чувал съм доста коментари от рода : те всяка година го точат по Никулден и там не остава риба, но не съм съгласен защото съм свидетел, че трофейните риби се връщат обратно във водата и наистина разнообразието е голямо ( друг е въпроса, че амурите не влизат в мрежите им
)
И искам да изкажете мнения, да кажете грешките ми (които предполагам не са малко) и се надявам постепенно да ставам все по добър и скоро да не съм зависим от други хора, за да провеждам хобито ми =) Качвам снимки скоро.

Чувал съм доста коментари от рода : те всяка година го точат по Никулден и там не остава риба, но не съм съгласен защото съм свидетел, че трофейните риби се връщат обратно във водата и наистина разнообразието е голямо ( друг е въпроса, че амурите не влизат в мрежите им

И искам да изкажете мнения, да кажете грешките ми (които предполагам не са малко) и се надявам постепенно да ставам все по добър и скоро да не съм зависим от други хора, за да провеждам хобито ми =) Качвам снимки скоро.
-
- новобранец
- Assassin23
- вече хвърля и на тежко
Re: Амури на Осиковица
Браво колега, много хубави риби!Аз също ходя с майками понякога и знам какво е да ти дават зор да си трагваме. 

Браво,браво другия път и по-големи. 

Без критики и съвети !С опита,който ще придобиваш ,като все по-честото ходиш на риба,Pavel.Pavlov написа:........Приемам критики,съвети,поздравления......

Последно промяна от Ачо ♣ на Нед Сеп 12, 2010 8:20 pm, променено общо 1 път.
много приятен репортаж 

-
- вече хвърля и на тежко
Браво
-
- разбира нещата
Браво,добре си се представил,следващия път още по-добре и с по-големи риби!
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
-
- ще става разбирач
Няма да те критикувам или съветвам,но от сърце искам да те поздравя за добрия риболов който си спретнал!!!
Супер излет колега другия път по-големи !!

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
-
- разбира нещата
Поздравления за добрия риболов и амурите ,косъма ти е достатъчно дилъг слагай по 2 царевички и повдигач между тях. Амура взема по-лесно повдигната стръв.На 2см след куката сложи 1гр олово за да не ти стърчи целия повод над дъното.