Всичко за Язовир Каябаш Село Мокрен(Аврамово) Община Котел

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
jibira
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: Всичко за Язовир Каябаш Село Мокрен(Аврамово) Община Котел

Мнение от jibira »

mita4eto написа:Скаленското езеро е известно също и като Каябаш, както и да го наречем, става дума за едно и също място :) И то много красиво място
Да това си е така. Аз го знам от малък като Каябаш, но го цитирам както е по картите. Но да е до с.Мокрен, не е. Хич да не си има поне 10км до там, а от с.Скала си е на 2-3км. Това е !!!
Живей докато си жив, понеже след това твърде дълго ще бъдеш мъртъв!
Аватар
В.Стефанов
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от В.Стефанов »

дам ама с много красиви комари :D
pipi_d
новобранец
новобранец

Мнение от pipi_d »

израсал съм на този язовир,но колеги платика тук ниама .ИМА; 6АРАН,КОСТУР,КАРАКУДА.БИАЛА РИБА,КЛЕН.ЧЕРВЕНОПЕРКА,МНОГО РАЦИ,КОИТО ИАДАТ СТРАВТА
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

Някакво актуално инфо за този водоем?
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
В.Стефанов
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от В.Стефанов »

засега не но ми казаха че излизали червенопери над 0.500гр след 20 тоя месец ми предстой да съм с преспиване с червено БМВ сме ако си там убадиисе да сформираме компанията.
наслука
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

Благодаря ти за инфото, колега! Аз все още не съм измислил накъде да забия тоя уикенд :(
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
lamerando
новобранец
новобранец

Мнение от lamerando »

И двата язовира са си супер по точно големия си е езеро на времето дори са били 3 но единия е пресъхнал доста от давна ,имам роднина от Скала и преди около 2 месеца като карахме багажи там бяхме взели и въдичките :) Попитахме некои дръг комшия как е рибата излиза ли и отговора беше ми да ти кажа че от 3-4 дена всяка вечер идат 2-3 джипа влизат с лодки и на сутринта ги няма .... (ставаше въпрос за големия ) преди години и с ток я биха там рибата и некви химий беха хвърляли просто ужасТ а рибки си имаше поне до миналата година и то доста излизаха добри Бели ,костури ,много каракуди ,червенопери и тък таме по некои шаранче. За малкото знам че е имало доста толостолоп но какво му се е случило има ли го още нема ли го незнам иначе каракуда и костур си ги има още :)
Аватар
В.Стефанов
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от В.Стефанов »

Корект.Докато бяхме за бяла риба с лодка в язовир Каябаш имахме наслуката да извадим ситна мрежа пълна с дребошлъци.Та ние хванахме само 1 бяла риба но поне спасихме доста мъници.От вълнение пропуснах фотото и започнах да помагам на дядо.Чувъл сам че и др път са вадели мрежи от там.
Сега нз какво е положение но със сиг е трагично.
Последно промяна от В.Стефанов на Пет Авг 21, 2009 12:55 am, променено общо 1 път.
Аватар
sa4kov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от sa4kov »

Здравейте колеги , някакво прясно инфо за двата язовира... струва ли си да измина 100 км. за да палаткувам и да ловя риба там....
ДОГРАМАТА МИ ХЛОПА!
jey
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от jey »

а "пичовете" с дългите мрежи ги забравихме,че по сред бял ден влачат мрежи по 200-300м.
колегата който ще тръгва от 100км да не тръгва /мое мнение/
иначе до кулата накъсан торен събира костура
Аватар
sa4kov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от sa4kov »

jey написа:а "пичовете" с дългите мрежи ги забравихме,че по сред бял ден влачат мрежи по 200-300м.
колегата който ще тръгва от 100км да не тръгва /мое мнение/
иначе до кулата накъсан торен събира костура

ясно, каузата е загубена... :( еми... за сега все още Шарковския ни е варианта... пфф.. исках другъде :roll:
ДОГРАМАТА МИ ХЛОПА!
Аватар
sa4kov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от sa4kov »

Ето прясна информация за язовира - той продължава да не даваш нищо , така че яко някой е решил да се отбие до там , препоръчвам му да не си губи времето и да си троши колата там.... :evil:
ДОГРАМАТА МИ ХЛОПА!
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Re: Всичко за Язовир Каябаш Село Мокрен(Аврамово) Община Кот

Мнение от barutchiata © »

Най-голямата ми бяла риба е хваната на този язовир. Преди доста години моят приятел и колега от Сливен - Петър Сивов ме заведе там. Ловихме на рибета и предимно излизаха костури.След като свършихме стръвта продължихме на туистери и точно така хванах и бялата 3,400 кг. Малко към края на риболова изплува един харпунджия и тогава разбрах, че язовира редовно се посещава от бракониери. Един негов ортак вървеше по брега и носеше един шаран
който беше над 10 кг. Едната страна на язовира е стръмна и с гора а другата полегата и без дървета.
lusienn
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от lusienn »

barutchiata © написа:Най-голямата ми бяла риба е хваната на този язовир. Преди доста години моят приятел и колега от Сливен - Петър Сивов ме заведе там. Ловихме на рибета и предимно излизаха костури.След като свършихме стръвта продължихме на туистери и точно така хванах и бялата 3,400 кг. Малко към края на риболова изплува един харпунджия и тогава разбрах, че язовира редовно се посещава от бракониери. Един негов ортак вървеше по брега и носеше един шаран
който беше над 10 кг. Едната страна на язовира е стръмна и с гора а другата полегата и без дървета.
А може ли да питам,Барута що не пуска репортажи-снимкови,риболовни или некакви от къде живее и лови-да оплакнем окото.Не се заяждам,само питам,що модератор не дава пример за риболовен форум.Без снимка,риболов не го броя-все едно някой си измисля :D
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
каябаш
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от каябаш »

колеги я дайте някакво инфо за арендования Каябаш, относно рибата, освен костур, бяла и каракуда друга има ли? тъй като с братовчед ми се колебаем между Каябаш и Иречеково. благодаря предварително.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”