Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

телен живарник
Модератор: sapuna
телен живарник
Здравейте колеги! Имам нужда от нов живарник телен .На последния ми излет се отвори хубав риболов и хванах доста добри каракуди .До тук добре ама като реших да си ходя що да видя всичката риба се изнизала от старичкия и изкривен от годините живарник.Та молбата ми е който има поглед идеи или снимка за нещо сносно моля.Не искам да си купувам ментета от левчетата .Търся нещо горе -долу сносно
Всеки ден, в който не си на риба или на лов, е загубен! Ъ. Хемингуей
-
- ще става разбирач
Re: телен живарник
Еми според мен по добре би билода не е телен живарника че от многото цамбуркане се убива рибата и ако си на по дълъг излет дори и ще я похабиш.А
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Живарници колкото искаш,на всякакви цени.За 20-тина лева си зимаш едно хубаво живарниче 1.50-2м и си свиркаш.Мани ги телените живарници,на всяка риба трябва се навеждаш.
Е аз ловя с такъв и съм много доволен.
http://www.aquasport-n.com/index.php?p= ... _subgroup=

http://www.aquasport-n.com/index.php?p= ... _subgroup=

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
-
- ще става разбирач
абе да ти кажа и с 1.5-2 метра живарник да си ако си на плитко място пак не става
с тая цел да не се разкарваш за всяка риба има и по големи .. аз имам некакви по стари по 2 метра и пак са ми къси като отида на равно място... имам 1 4 метров който единственото нещо което трябва да му слугуваш е докато го разпънеш
иначе е райска работа...
не че телен не става ама се похабява рибата 

Но теления се мие много по лесно от този платняния. 

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Е нема да спиш с него под възглавницата!vasety написа:Но теления се мие много по лесно от този платняния.
http://zen.fishbg.org/index.php?main_pa ... 4bcaaa6512

-
- кандидат преподавател
Теленият живарник не може да похаби риби като каракудите-това са най-яките от към костна конструкция,люспи и перки риби в Родината.Теленият живарник не умъртвява даже уклея - изпробвал съм многократно през годините.Теленият живарник е незаменим при риболова в планински терени при плитки места на кефал и мряна.Gotra,ако наистина няма в Кърджали,дай координати да ти купя от тук и да ти пратя.
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Абе колеги манете ги тия пенсинерски истории !!!!! Едно, че теления живарник не е практичен за упореба и второто аз мисля, че от етична гледна точка (сега някои колеги ще ме помислят за побъркан) не резоно да се ползва телен живарник защото разранява рибата и разкъсва перките и, но ако гледате на нещата от месарксата и страна няма кво да говориме повече.
п.п. Ако отидете за риба в някой английски рибарник там ще ва задължат да ползвате над 2 бр. живарници над 3м. Една за шарани и една за дребна риба.
п.п. Ако отидете за риба в някой английски рибарник там ще ва задължат да ползвате над 2 бр. живарници над 3м. Една за шарани и една за дребна риба.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

-
- кандидат преподавател
dunavski,до пенсията ми има още много години бачкане,а теленият съм написал къде е практичен.Иначе много ми се ще да те видя как ще влачиш и къде ще го натопиш триметровия живарник например в бързата планинска река при средна дълбочина 40-50 см,лед което например да смениш мястото,като извървиш през къпини и скали около половин километър.И недей писа глупости за наранявания на перките -точно в теления изобщо не могат да се наранят,докато ако слагаш маришката /черната/мряна в плетен живарник,тя задължително се окачва в плетката на назъбения си първи шип от гръбната перка.И какво значи "месарски" - да хванеш 2 кг чиста вкусна риба и да си я пуснеш обратно,без да я претвориш в хубаво мезе за пийването с приятели?
Наистина няма какво да говорим повече.А в Англия,ако изобщо отида /защото не ми харесва там нищо /,то няма да им ходя по рибарниците я-при толкоз кръчми. 

- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Еми като нещеш да влачиш живарник просто няма да го ползваш ...... хващаш рибата и я пускаш обратно. За перките на рибите има живарници и кепове от ситна мрежа където нищо не се оплита. От "месарската" страна имах впредвид точно от страната на мезето ..... в такъв случай даже не ти трябва и живарник, а ако проблема ти е носенето има и малки (1-1.5м) платнени живарници и не ме убеждавай, че теления живарник не разкъсвало перките на рибата защото това съм го виждал многократно със собствените си очи.INCUBUS написа:dunavski,до пенсията ми има ........
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Напълно съм съгласен с колегата, дори и после да отидат за тигана, не бива да нараняваме излишно рибите.Ако решим в последствие да пуснем част или всички, те са наранени, ожулени от теловете.dunavski написа:.... второто аз мисля, че от етична гледна точка (сега някои колеги ще ме помислят за побъркан) не резоно да се ползва телен живарник защото разранява рибата ....
За планината има малки живарници от мека мрежа без обръчи, аз имам такъв/1.50 лв/ използвам го за рибките за стръв.
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
А да не говорим, че в някои европейски държави се изискват на кепа и живарника си да имаш ето тази емблема.

Това означава, че фирмата производител е член Риболовната Фондация и кепа и живарника ти са безопасни рибата ...... това означава, че с твоето телено живарниче дори няма да те допуснат да ловиш риба, но нали ние сме си индианска държава и си караме мундарската !!!!
Това означава, че фирмата производител е член Риболовната Фондация и кепа и живарника ти са безопасни рибата ...... това означава, че с твоето телено живарниче дори няма да те допуснат да ловиш риба, но нали ние сме си индианска държава и си караме мундарската !!!!

-
- кандидат преподавател
Момче младо,имам други 4 ситна плетка неметални живарници,ама не издържат на риболова,на който вече 4 години издържа теления.И не наранява никаква риба,разбери го най-сетне.Рибата я наранявам аз,когато я вземам за пържене или я давам на добри хора да си пръжнат.А за фондацията -знаеш ли през коя работа ми е,няма я тази фондация в наречената от теб "индианска държава"а и да ми се появи в района на компетентност -жална й майка.Не рибите трябва да се съжаляват и щадят,а хората.Ти се запитай защо само "в някои европейски държави"я има,а не във всички.Защото никъде няма единно становище и разбиране за основните правила за любителския риболов и това ще продължи во веки веков -годините на ЕС са преброени .
- Венелин Радушев
- разбира нещата
И котката на съседите пръжни, само не ни убеждавай колко е хуманно. Като стана дума за ония ни работи..... именно там са ми "малките планински рекички" неизменно присъстващи в твоите постове. Виждал съм как изглежда рибата в "телен живарник" след 5-6 часов интензивен риболов. А щом "не металните" ти живарници закачат гръбните перки, изхвърли ги и четирите и си купи един..... сносен. Или си вземи хладилна чанта....INCUBUS написа:Момче младо,имам други 4 ситна плетка неметални живарници,ама не издържат на риболова,на който вече 4 години издържа теления.И не наранява никаква риба,разбери го най-сетне.Рибата я наранявам аз,когато я вземам за пържене или я давам на добри хора да си пръжнат.А за фондацията -знаеш ли през коя работа ми е,няма я тази фондация в наречената от теб "индианска държава"а и да ми се появи в района на компетентност -жална й майка.Не рибите трябва да се съжаляват и щадят,а хората.Ти се запитай защо само "в някои европейски държави"я има,а не във всички.Защото никъде няма единно становище и разбиране за основните правила за любителския риболов и това ще продължи во веки веков -годините на ЕС са преброени .
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
-
- кандидат преподавател
Венелине,през периода м.юни-октомври правя по 14-16 часови риболовни излети.Нищо не си виждал-рибата си е супер в теления живарник не след 5-6 часа пребиванане в него,ами и на 15 или 16-тия час и още живее,когато след един час пътуване на сухо я ...няма да обяснявам на слабонервните какво я правя.Не използвай термина "хуманно"за некви си нещастни риби-очевидно не работиш с хора и си нямаш понятие за какво иде реч при "хуманизма"като такъв.Ако вашите риби от Дунава се разпадат след няколко часа пребивававане в живарника /поради специфичния химически състав на месото им вероятно/,знай,че това не се отнася за рибите от реките и водоемите в Средните Родопи.За това и нямам нужда от хладилна чанта.