Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Домлянски миражи или ГПДВ /Г*з Път Да Види/
- tsvetkoff
- ще става разбирач
Домлянски миражи или ГПДВ /Г*з Път Да Види/
Четейки репортажите и впечатленията на колегите във форума за яз.Домлян постепенно в главата ви започна да бръмчи една голяма муха........и хем бръмчи - хем ми говори : "Иди да скъсаш джуките на Домлянските баби ....иди да скъсаш джуките на Домлянските баби.....
И аз ........колко му е ......
Та .....ставане в 5.15 .....катуна беше натоварен ....едно бързо кафе .......и мръсна газ към Домлян.Досега не бях ходил там.Предполагам,че през някое друго време язовира вероятно изглежда страхотно,но днес той беше просто една голяма локва.Бях решил да отида към Мраченишкия ръкав ......само,че нещо ръкава беше едно заливче.Чух,че използват язовира за поливане и резултата е очевиден.

Оставих колата тук и слязох до долу.Вече имаше 10-ина коли по язовира.Разпънах панаира изпълнен с ентусиазъм и се започна едно чакане .....
Фидера дори и не помръдваше.Плувката потъна няколко пъти - просто за участие.Бабите просто бяха потънали вдън земя /или вдън язовира ....все тая/.Слуката ми беше 4-5 кефалчета по 10-ина см.,два чаушана,една мрянка и един бодливко.В 9.30 ч. търпението ми изведнъж свърши,засъбирах с бясна скорост ......явно не беше моят ден там.За капак бях забравил фотото в колата,та да документирам скромния си улов,преди да го пусна обратно.Само костурчето удостоих с фото с телефона.

Обаче ............денят просто не можеше да завърши така.
Къде,къде ........дупките на Ръжево Конаре ми бяха попът.Времето беше напреднало и имаше доста хора.Избрах си втората дупка,на 5 метра от мястото,където бях последния път.Храната беше вече готова,пръчките се разпънаха за отрицателно време.Заметнах фидера и започнах да си скубя чаушан.Тук обаче бабите отчетоха присъствие.

На фидера излизаше по някоя каракуда.Взимаше на всичко,но най-добре на царевичка с три бели червея.
Ето приятната изненада за деня.

Риболова си вървеше в едно постоянно темпо ....плувка,плувка,фидер .....и после пак така ....
Имах си и надзорник .....

Някъде към 15 ч. храната почна да привършва и реших да се ориентирам към приключване.И тогава ...........
о,музика за ушите ми - аванса запя,пръчката се сгъна опасно .......няколко минути разходка из водораслите и с помощта на комшията,който се притече навреме с кепа .......ето резултата ....

Повече нямаше какво да искам .......кефа беше на макс
И за да завърши риболовния ден както си му е реда:

Това беше от мен ......денят беше хубав,а и рибки имаше.
Бъдете живи и здрави и

И аз ........колко му е ......
Та .....ставане в 5.15 .....катуна беше натоварен ....едно бързо кафе .......и мръсна газ към Домлян.Досега не бях ходил там.Предполагам,че през някое друго време язовира вероятно изглежда страхотно,но днес той беше просто една голяма локва.Бях решил да отида към Мраченишкия ръкав ......само,че нещо ръкава беше едно заливче.Чух,че използват язовира за поливане и резултата е очевиден.

Оставих колата тук и слязох до долу.Вече имаше 10-ина коли по язовира.Разпънах панаира изпълнен с ентусиазъм и се започна едно чакане .....

Обаче ............денят просто не можеше да завърши така.
Къде,къде ........дупките на Ръжево Конаре ми бяха попът.Времето беше напреднало и имаше доста хора.Избрах си втората дупка,на 5 метра от мястото,където бях последния път.Храната беше вече готова,пръчките се разпънаха за отрицателно време.Заметнах фидера и започнах да си скубя чаушан.Тук обаче бабите отчетоха присъствие.

На фидера излизаше по някоя каракуда.Взимаше на всичко,но най-добре на царевичка с три бели червея.
Ето приятната изненада за деня.

Риболова си вървеше в едно постоянно темпо ....плувка,плувка,фидер .....и после пак така ....
Имах си и надзорник .....

Някъде към 15 ч. храната почна да привършва и реших да се ориентирам към приключване.И тогава ...........

Повече нямаше какво да искам .......кефа беше на макс

И за да завърши риболовния ден както си му е реда:

Това беше от мен ......денят беше хубав,а и рибки имаше.
Бъдете живи и здрави и

-
- и господ не е толокова добър
Re: Домлянски миражи или ГПДВ /Г*з Път Да Види/
Браво колега, добре си изкарал 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- Кузмич
- dreamer
Добър запис на Ръжево Конаре.
Имаше ли колеги да гонят щука?
Имаше ли колеги да гонят щука?
Мойсей: "Законът е всичко!"
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."
Аз по принцип съм музикален помияр...
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."
Аз по принцип съм музикален помияр...
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Най-ми харесва да видя как някой пуска рибата.
Браво колега.
Браво колега.
Кажи на някой,че има 300 милиарда звезди във Вселената и той ще ти повярва.Кажи му ,обаче че пейката е с неизсъхнала боя и той ще я пипне,за да се убеди,че е така.
- tsvetkoff
- ще става разбирач
Имаше някоя тапа във водата,но не видях някой да извади щука.Съседа ми с кепчето извади добра бяла риба .....може би 3+ .....
-
- новобранец
Колега тапите на Рьжево ли бяха или на Домлян.Защото до сега в Домлян никога не е имало Бяла риба.Извеняваи за спама .Ако е от Домлян това е прецедент.Аз сьм от Карлово на този язовир сьм израснал.В четвьртьк бях под базата само кустур излиза наистина бабите ги няма.
-
- вече хвърля и на тежко
Е брат колкото път и да си бил ,пак не си капо .Колко от нас са минавали стотици километри и нищо ??
Важното е че си си направил добър излет ,а другото маината му . 

Последно промяна от aaa11 на Нед Сеп 19, 2010 6:59 pm, променено общо 1 път.
- Ivo_Ivanov
- сериозен играч
- tsvetkoff
- ще става разбирач
Да, колега tihomir-68 ,трябваше да ,уточня.Ставаше въпрос за Ръжево конаре.На Домлян около мен само плувки и дънни имаше.tsvetkoff написа:Имаше някоя тапа във водата,но не видях някой да извади щука.Съседа ми с кепчето извади добра бяла риба .....може би 3+ .....
-
- новобранец
Чакай темите от Домлян когато стане студено .Тогава заповядай на зимен риболов на фидер за Домлянски баби.Ще видиш че ги има.Самоче по на ляво от там кадето си бил на 200-300м .
-
- кандидат преподавател
Браво за добрия излет , и за готиния репортаж и релийз !!!
Върл Shimano фен!
snegk написа:Браво колега, добре си изкарал

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
-
- сериозен играч
- stefanotis
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Отлично представяне, браво колега.
Големите Рибари сме известни с достойнството си, а достойнството изключва хвалбата.