Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Тролинг по Дунава
- nikidilov
- ще става разбирач
Re: Тролинг по Дунава
Евала!!!
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Кърцата написа:Браво бре Кире. Арни рибоци.
Ивака от колко години Ви повтаря, че има смисъл от тролинга по Дунава, а и с тебе сме го водили тоя разговор. Радвам се теорията е вярна.
Специални поздрави на Марио. И все такива големи да ги вадите
Слави, теорията се оказа частично вярна...да - има резултат от тролинга....и най-учудващо обаче е, че става всякак - и по течението, и срещу него, че и напреки!

По принцип мразя да ходя за риба през уикенда, защото тогава всеки ходи и вчера /неделя/ беше фраш по брега, една камара линии във водата, никой нищо не лови, ама не си ходят вкъщи

Но да премина към репортажа от вчера....упс!, преди това от оня ден, когато жената изгърби щуките:

ГГЗ-то отстъпи лидерството на Еко-то.....5 щуки само на него!

Вчера рекохме да се пробваме с едно кану:

...но въпреки "стабилизаторите" - беше много неустойчиво....
...та прибрахме кануто и докарахме вярната ми Сийхоук!

Брегът беше пълен с рибари:

Трима спинингисти се бяха оплели яко:

Мъка, мъкаааа....., но започнахме да тролим - два екогиъра. Скоро дойде и първия удар:

Писалка, която беше пусната:

Бум - следващата:

Беше налапала яко, та се наложи операция:

При следващия заход - удар на другото еко:

Резултат: 5 щуки за около 2 часа, след това се изсипа проливен дъжд, затрещяха светкавици и с мръсна газ се понесохме към брега, преди да стане заварка с карбоните.
Тъй като няма споделено ноу-хау за тролинг по Дунава, откривам нещата на принципа проба - грешка.
Установих, че дребните щуки в размер 40 - 60 см. бръмчат явно заедно и където удари една, удрят и други.....може би са на пасаж от около 4-5 бройки.

По-големите вече стават вълци-единаци.
Вчера водата беше спаднала и се бяха изгубили въртелите за расперите...
Чакам да застудее и ще се пробвам за бяла риба.
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кире трепате ги тия щуки направо... !

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
- G.Petkov
А тази щипка/ малко ми прилича на средновековен уред за мъчения/ ти лично как я използваш? Ловиш рибите във водата или как, че не можах да разбера.Написа само, че е 3 кинта.
- GODzillata
Написах и откъде съм я купил.G.Petkov написа:А тази щипка/ малко ми прилича на средновековен уред за мъчения/ ти лично как я използваш? Ловиш рибите във водата или как, че не можах да разбера.Написа само, че е 3 кинта.

Ползвам я да вадя рибите от водата....предимно хищниците - заради шипове и зъби.

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Много се радвам, че ги ловите рибоците на тролинг.
Сложи по едри воблери 7-8 см, син или черен гръб и бял корем с по агресивна игра, би трябвало да дръпнат по-едри щуки и распери. Ако общата дълбочина позволява сложи воблери вървящи на 3-4 метра.
Сложи по едри воблери 7-8 см, син или черен гръб и бял корем с по агресивна игра, би трябвало да дръпнат по-едри щуки и распери. Ако общата дълбочина позволява сложи воблери вървящи на 3-4 метра.
- GODzillata
Йо, Ивак!
Чаках твоето включване....помня как разисквахме въпроса за тролинг по реката и дали да е по или срещу течението.
По-добри резултати дава срещу течението.....но и по него, просто трябва да се "надбяга".
@(всички): Идва време за бялата и смятам да я пробвам на тролинг, така че приемам съвети за избор на воблери, които са се доказали като уловисти на бяла......марка и разцветки, че да поръчвам....
Местообитание на бялата в Дунава?
Резултатите ще ги споделя веднага.

По-добри резултати дава срещу течението.....но и по него, просто трябва да се "надбяга".

@(всички): Идва време за бялата и смятам да я пробвам на тролинг, така че приемам съвети за избор на воблери, които са се доказали като уловисти на бяла......марка и разцветки, че да поръчвам....
Местообитание на бялата в Дунава?

Резултатите ще ги споделя веднага.

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Годзи,радваш ме с тия успехи,но чуй съвет!
С тия дребни воблерчета,немаш шанс за едра щука!Те са хитри и искат ПРАВИЛНИТЕ Рапали!
Пробвай синият Глаз-шад-рап 5 и 7см. и ще ги разцепиш щуките и големите костури!Защо синьото е предпочитано?
Защото мяза на дълбоководен костур!Сложи костурска разцветка на Рапала и ще забравиш за твоите ментета-воблери!
Файър-тайгър и Хот-стийл също ще работят,дори за бяла или сом!
Не забравяй и Ред-хед,това е СУПЕР-цветът,който работи винаги и на всякъде,а по Дунава май още не са го виждали големите рибоци?
Пробвай,па ше чекам!
И аз си ги цепим щуките сега,ма са по-големи! 

-
- учете се от него
- Обратна връзка:

Това са малка част от рибите хванати на ТОЗИ,воблер!

Троли,само да ти нашепна,че големите костури у ряката са изключително редки,не кът на Жребеца.
Виж-за бялата и сомовете съм съгласен,че му трябват правилните воблери!
Виж-за бялата и сомовете съм съгласен,че му трябват правилните воблери!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Бе тая година се посгъстиха малко.ескимос написа:...големите костури у ряката са изключително редки...

В Реката костур над 20 см да хванеш-много рядко ми се е случвало,виж на Жребчево беше друга играта,търсех дребни костури за стръфф,ма нямааа.Ако не вярваш-питай Троли,тролихме с него 3 манша рамо до рамоstich написа: Бе тая година се посгъстиха малко.

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Така е,но Дунава има голям потенциал за развитие на тролинг!
Това са 300км. язовир!
Който има възможност да се съсредоточи на един 10километров участък,да го опознае като дъно и местообитание на различните хищници,ще спечели големи риби!Треат само много часове в лодката до откат и постепенно увеличаване на дълбочината и големината на воблерите!
Ивака не е много прав за ролята на течението,защото има много участъци с обратно течение или въртопи,там големите риби избират засадите.Распер на тролинг ще е голяма тръпка! 

- GODzillata
Троли, твоята щука е по-щука от моите!Troli Rapala написа:....Пробвай синият Глаз-шад-рап 5 и 7см....

Глаз-шад намирам само 4 см.