Сезон 2010

Модератор: nkolev66

Публикувай отговор
gunman
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Сезон 2010

Мнение от gunman »

Браво на всички, които се отчетоха :wink:
Колега Малашенко, че какво им е на пособията ти ? :?
Трябва да се пипне тук-таме и си ОК. Сам ще се оправиш. Сигурен съм.Да ти дам жокер, ако желаеш.
Смени си тетивата с въжена, че тая ще ти отреже пръстите някой ден.Вземи си нормална стрела 6мм "таитянка" и ако е по-мътничко морето с ластичия ще си ОК.
Само лягай долу и си кротувай между камъните и не вири много-много главата.(Е, трябва и от време на време да стреляш по минаващите риби де). Резултати ще има.Вярвай ми! :wink:
Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.
Аватар
ildobrev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ildobrev »

Malashenko написа:Явно пособията ми -> Изображение не са за Черно море.
Някой из форума беше казал за Дапиран - "...и бастун с жартиери да му дадеш, пак ще излиза с лавраци." Така че, проблема сигурно е бил в неправилната засада.
Malashenko
новобранец
новобранец

Мнение от Malashenko »

:lol: Явно не сте ме разбрали :D Тъй като (за мен) Черно Море е бедно на риба, а още повече там където ходя, хич не е кефалско място или място за риби (освен за попчета и "кучета") бях на Дюни в Созопол. Ходих и на едно заливче (ако някой е от там) преди фекалните води, там ходят въдичари има едно заливче, преди му се е викало "Царския плаж" но сега и бедняк не би се къпал там, но риби си има, именно там се появиха кефалите, макар и доста плашливи. Там е лошото, че видимост имаш на метър-метър и нещо от теб (бе 2 дължини на харпуна) :lol: от едната страна има мрежи, предполагам да се хващат по-голямите риби, пък по-малките се пропускат от там, така си обяснявам наличието само на малки кефалчета.
@Gunman , мерси за съветите! Едната стрела на пневматичния е такава тип "таитянка" тя е всъщност цяла стрела, не може да се слагат други върхове, нея я изключих, тъй като рибите са много малки за нея, пък вълнички имаше, та ме бутаха и се клатех като пиян капитан на палуба :? Другата също за пневматичния е стрела с винт в края и имах 2 триножника, единия (бог да го прости :lol: ) го изкривих в скалите, защото буквално целех рибите от няколко сантиметра, втория триножник е метален, но той е много тежък и криви параболата на стрелата.
За ластичния, този месец ще ходя да си взема още един ластик, та да го направя с 2 ластика, да бие по-силно.
Та да обобщя, за Черно море си трябва един евтин харпун и това е, ма всеки луд с номера си :lol:
П.С @ildobrev Дапиран си е роден във водата, аз от година на година ходя по 20-30 дена на Море.. не мога да се сръвнявам с него..
gunman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от gunman »

Malashenko написа: За ластичния, този месец ще ходя да си взема още един ластик, та да го направя с 2 ластика, да бие по-силно.
Та да обобщя, за Черно море си трябва един евтин харпун и това е, ма всеки луд с номера си :lol:
П.С @ildobrev Дапиран си е роден във водата, аз от година на година ходя по 20-30 дена на Море...
Батка, не за пръв път си говорим за тунинга на харпуна, но ми позволи да се опитам да ти спестя някой лев. :wink:
Ако този ластик ти стреля добре, по-добре му отрежи втулките от страната на "жълъда" и си го ползвай от едната страна с навиваща се втулка, а от другата с въжена тетива. (Начини да си я направиш има посочени много в нета. Нека не се връщаме към това в подробости).
Ако не се справя достатъчно добре, вземи го смени нацяло. Пак по същата схема. Препоръчвам ти Прайм Лайн 16мм или 17.5мм.
За втори ластик не те съветвам да слагаш на тая пушка.Ще ти обясня накратко защо:
1.Нямаш цял водач, а втория ластик ще ти тегли опашката надолу.Не е добре, повярвай ми.
2. Ако ползваш стрела 6мм и е малко по-дългичка,с два серт ластика (демек от истинските) , няма да удъжи на натоварването и ще ти лети на където и скимне.
3.Харпуна ти е лек и ще ти се повиши отката, с което пак ще повлияеш зле на точността.

Ако все пак решиш да му сложиш втори ластик, т.2 и т.3 може и да не ги усетиш, защото стрелата ти все пак, не е много тежка.
Иначе казано, ако си решил твърдо да пробваш с втори ластик, хич не ми взимай мнението под въпрос. :wink: Действай, пък каквото ще става,нека да става. :?
П.С.Не му завиждай на Дапиран. На него пък, сигурно и един ден не му се събира на година, да гмурка в нашето море.Хак му е! :D
Последно промяна от gunman на Вто Сеп 21, 2010 7:35 pm, променено общо 2 пъти.
gunman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от gunman »

Ооооооп... Забравих : :drinkers:
terzo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от terzo »

Батка от доста време стрелям с два ластика много съм доволен но за нашето море просто няма смисъл.Един качествен ластик ще ти върши перфекна работа.Да подчертая че аз среелям с дървени харпуни и те понасят тваренето с два ластика без проблем.А този харпун дето имаш няма как да се получи. :D И стига с тези ластици и харпуни в тази хубава тема о.....е я цялата има си места къде да дискутираме всичко това.Нека админите преценят кое е за тази тема и кое не е.Поздрави на всички.
Аватар
Jack Daniels
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Jack Daniels »

днес си проверих мерника и теста беше успешен, че напоследък само едри добитъци срещах, а те сами се качват на мушка ;)
http://jimbo1.snimka.bg/hobby/podvoden- ... 1.20814965
Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
gmurkacha
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от gmurkacha »

Jack Daniels написа:днес си проверих мерника и теста беше успешен, че напоследък само едри добитъци срещах, а те сами се качват на мушка ;)
http://jimbo1.snimka.bg/hobby/podvoden- ... 1.20814965
Изображение
Аватар
spear
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от spear »

Монахини в Черно Море, невероятно но факт :)
Филмчето е от неделя на Аркутино, направено е от Спартак(доктора) с който гмуркаме заедно.

http://www.youtube.com/watch?v=jQSNr44gaA4

[youtube]<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/jQSNr44gaA4?fs ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/jQSNr44gaA4?fs=1&hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>[/youtube]
петър василев

Мнение от петър василев »

spear написа:Монахини в Черно Море, невероятно но факт :)]
Даааа :roll: доста средиземноморски риби започнаха да навлизат в Черно море.По мои наблюдения рибата започва да се изнася на горе,но защо не знам.Мисля,че през следващите години ще се преселят и други видове,,,например туната,защото тук на Крит сафрида тотално намаля,ренгата,скумрията също.Срещат се само големи екземляри и то все по-рядко :( а това са предпочитаните мръвки за туната.Мурмурито и то се изнася на горе.Преди години(5-6) към Кавала и Тасос бяха редки риби,а сега на Крит почти ги няма ,но за сметка на това нагоре там са в изобилие.Тези промени в климата си оказваха влияние.Вчера сонара ми показа 26 градуса на водата,а вече трябваше да ловим каламари,но при тези температури,,,кви пет лева.Така,че очаквайте нашествие през следващите години на средиземноморски риби :wink:
Аватар
Pretor
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pretor »

Дано да доживеем преселението :wink: :) .
Изображение
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

Ако може малко обяснение , че аз видях платерини и чернокопи .Т.е. какво е "монахини"
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
Аватар
Jack Daniels
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Jack Daniels »

Абе,Юли, тъкмо викам ще оплакнем окото с някои монахини на плажа.....пък то от ония с разцепените опашки :lol:
rimohit - онези мъничките ,черничките,любопитничките в началото на клипа
Последно промяна от Jack Daniels на Сря Сеп 29, 2010 7:54 am, променено общо 1 път.
Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
петър василев

Мнение от петър василев »

rimohit написа:Ако може малко обяснение , че аз видях платерини и чернокопи .Т.е. какво е "монахини"
Тези черните рибки,които кръжаха пред харпуна в началото на клипа.
Гръцкото им име е Калогриес :D
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

Много благодаря момчета. Много интересни рибки за наблюдение наистина но чак като ми казахте ги забелязах :D То с вашите постижения очаквах нещо грамаданско :D
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”