Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
Аватар
ben_lyusien
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от ben_lyusien »

crazybot написа:
ben_lyusien написа:
crazybot написа:Някой има ли инфо за Санчо Панса и Световрачене?
За Световрачене недава нищо никъде освен слънчаци и мрежари :axe: :axe: :axe:
На кой по-точно има мрежари. На езерото има много трева, ако е на патичарника............. :axe: :axe:
на този кадето се влиза между Негован и Световрачене с тополите
Аватар
crazybot
фен клуб-скобар

Мнение от crazybot »

ben_lyusien написа: на този кадето се влиза между Негован и Световрачене с тополите
Значи за една година там сме го зарибили с над 1000 риби, а те си пускат мрежите :evil:
КОЛЕГИ ОБАЖДАИТЕ СЕ НА 112 ДОРИ АКО ВИДИТЕ ЧЕ НЯКОЙ ПРИБИРА МАЛОМЕРНИ РИБИ :evil:
Аватар
ben_lyusien
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ben_lyusien »

crazybot написа:
ben_lyusien написа: на този кадето се влиза между Негован и Световрачене с тополите
Значи за една година там сме го зарибили с над 1000 риби, а те си пускат мрежите :evil:
КОЛЕГИ ОБАЖДАИТЕ СЕ НА 112 ДОРИ АКО ВИДИТЕ ЧЕ НЯКОЙ ПРИБИРА МАЛОМЕРНИ РИБИ :evil:
колега звъним но няма фаида а мрежара си е местен с бял Опел комби и вътрешна гума за лодка всеки ден е там :axe: :axe: :axe: :axe:
gogoh
новобранец
новобранец

Мнение от gogoh »

Вчера на път за София минах през Веринско. Останах приятно изненадан. Един колега беше извадил четири толстолопа - около 4-те килограма. Докато чакаше за толупите ловеше костур. Сигурно беше извадил над 3 кг с прилична големина.
mario67
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mario67 »

Какви са условията на Веринско?
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
barim
новобранец
новобранец

Мнение от barim »

mario67 написа:Какви са условията на Веринско?
5лв на пръчка и уж имало някакво ограничение май до 3кг риба, обаче аз като ида костурите са все по един пръст дребосъци, а пък толстолопи никога не съм виждал
gogoh
новобранец
новобранец

Мнение от gogoh »

barim написа:
5лв на пръчка и уж имало някакво ограничение май до 3кг риба, обаче аз като ида костурите са все по един пръст дребосъци, а пък толстолопи никога не съм виждал
Да - 5 лв. на пръчка. Няма ограничения за количеството. На стената излизат костури по една педя (~ 20 cm). Толстолоп има, Видях 4 извадени с тегло 3 - 4 кг, но доколкото разбрах се ловят с намачкани кроасани. Колегите, които ги бяха извадили не бяха от най-приказливите и не споделиха опита си.
Ribko
фен клуб-скобар

Мнение от Ribko »

Колеги някой да е ходил на Слаковци скоро, да каже как е ? :D
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
todoroshko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от todoroshko »

gogoh написа:
barim написа:
Да - 5 лв. на пръчка. Няма ограничения за количеството. На стената излизат костури по една педя (~ 20 cm). Толстолоп има, Видях 4 извадени с тегло 3 - 4 кг, но доколкото разбрах се ловят с намачкани кроасани. Колегите, които ги бяха извадили не бяха от най-приказливите и не споделиха опита си.
Тактитката е следната... тапа... на 50 санта от нея пружина с 2 куки(с много къси поводи да са по 5-6 санта).Захранката е следната: 10-20 кроасана шоколад(да са хубави.. смисъл пресни,щото захранката става по-месеста и стои повече на пружината) - степчета(ягода,ванилия,малина),2-3 капки от някакъв по-силен аромат,малко галета(всеки ползва различно - някой слагат захранка шаран,някой кюспе,или трици - мисля,че тва ти трябва да си го избереш) и сичко това в едно.На куките на пружината сложи по едно топче стириопор(цветни - жълти,зелени,червени,според зависи) и предимно вечер(специално за Веринско - забелязъл съм,че на различните гьолове рибата кълве по различно време) м/у 22:00 и 6-7 сутрин.Това е... ако имаш късмет ще хванеш.
Ribko
фен клуб-скобар

Мнение от Ribko »

Врънах се от Слаковци за 5 часа хванах...... кебапчета+картофи и бира... :lol: :lol: обстанивката е приятна, но явно няма риба от около 25-30 души ни една риба-едра риба (само дребни на плувка)
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

На 22.09. направихме напълно неуспешен тегел по Арката и Струма около с.Прибой. Няма вода, няма и риба, повъртяхме се и отидохме на Лобош за проба. В района на стената играеше навсякъде, наловихме среден уклей, имаше и много гелета, явно малки рибки има много.

Изображение

Когато стигнахме на обяд беше тихо, но после духна яко - никаква пречка за риболова.

Изображение

Изображение

Риба има, но боклуците са в чудовищни количества, отдавна не бях виждал такова сметище, имах чувството че никой през последните месеци не е взел и собствения си отпадъци. Ако не беше последната възможност за деня нямаше да ловя в боклуци до глезените. Този път не събрах нищо, което не е от мен!!!

Изображение

Изображение
magichko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от magichko »

някой прясно инфо за яз. красава ? защото навсякъде пише различно.. и от преди 2 месеца..
Изображение
fishing_and_ko
новобранец
новобранец

Мнение от fishing_and_ko »

На Бистрица има и сом и шаран. Въпрос на късмет кой какво ще хване, това е за рибарите на 1 год. Вчера единия шаран който извадиха беше над 3кг., иначе повечето са около 2 - 2,5
Последно промяна от fishing_and_ko на Чет Сеп 23, 2010 4:34 pm, променено общо 1 път.
magichko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от magichko »

fishing_and_ko написа:На Бистрица има и сом и шаран. Въпрос на късмет кой какво ще хване, това е за рибарите на 1 год. Вчера единия шаран който извадиха беше над 3кг., иначе повечето са около 2 - 2,5

и къде на бистрица ? като там водоема е наполовина празен.. ако няма и друг
Изображение
todoroshko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от todoroshko »

Вчера от 2-та гьола на челопечене(кариерта с потъналия кран и рибарниците на военните) - нищо... а както и гледах никой не ловеше.Накрая решихме да видим на Богров(неплатеното) какво става - отиваме... всеки вика 1-2 рибета за цял ден.Ами викаме да пробваме и ние все пак за какво сме отишли... в крайна сметка се оказа,че за 2 часа хванахме около 40 червеноперки и 1 каракуда.На фона на това,че никой - нищо не ловеше направо си беше супер.
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”