Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Учудващо .....
Модератор: sapuna
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Учудващо .....
Здравейте колеги , незнам дали е нормално , но днес хванах две мренчета около 35 -40 мс екземпляри на жито. Чак се учудих като извадих първата до сега не беше ми се случвало на през риболовната ми практика такова нещо 

- Бисо
- сериозен играч
Re: Учудващо .....
Бре,момци....??!
Не ви знам отколко време ловите риба,,ма до преди преди 5-6 години,вареното жито бе Култова стръв,и подхрана.То, моа и сея да работи,ма неа кой да натиска на него...
Не ви знам отколко време ловите риба,,ма до преди преди 5-6 години,вареното жито бе Култова стръв,и подхрана.То, моа и сея да работи,ма неа кой да натиска на него...
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
Аз на жито преди 2 год ловях на река Велека , хващаха се само дребни кленове , а мряната не го пипна.
тбК
- Бисо
- сериозен играч
Лелеманибегай.......и в коя част ва Велека се проба да хванеш Неква мрена....????! 

Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
Там където се отсяда в 1 хотел на име '' РИБАРНИКЪ ''. Мрени си има обаче се хващаха на торен червеи на дъно.
тбК
- Бисо
- сериозен играч
Са,ако треа да съм честен,.......неам никва идея де се намира тоя хотел....№1 РибарникЪ.....па и ми звучи по начин,дет ми кара никога и да не искам да знам,па и ме кара да се съмнявам,че наистина рибите са мрени......
-
- фен клуб-скобар
защо се учудвате аз съм ловил мрени на жито ,и то на жито излизат само тупалки.само не помним кой сезон беше най-удачно да се лови на тая стръв.направо бех забравил за житото ,събота че го пробвам по струма.
-
- научил се да хвърля
Приятел, на Велека мряна никой не е виждал там има морунаш, който се хваща на жито. А и хотели на Велека няма защото е защитена местност.Malemi написа:Там където се отсяда в 1 хотел на име '' РИБАРНИКЪ ''. Мрени си има обаче се хващаха на торен червеи на дъно.
ПАЗЕТЕ ПРИРОДАТА ЧИСТА!
-
- вече хвърля и на тежко
никак не е учудващо. преди години на яз. Негованка сме я "убивали" мрената на жито и то 2 години поред 

На 30 километра от малко Търново. Направех е един хотел с таковав име '' РибаникЪ'' буквата е ''Ъ'' не е по моя грещка. Има огромни басеини , в които се развъждат пъстърви и щарани. Има си и път към гората които извежда на река Велека. Там съм хващал мрените и пъстрърва съм хващал , но това е друг въпрос
тбК
-
- ще става разбирач
за бялата мрена е нормално жито ноаз имам по-странен случай ... черна мрена на рачешко месо... 

-
- и господ не е толокова добър
А щарани хващал ли сиMalemi написа:На 30 километра от малко Търново. Направех е един хотел с таковав име '' РибаникЪ'' буквата е ''Ъ'' не е по моя грещка. Има огромни басеини , в които се развъждат пъстърви и щарани. Има си и път към гората които извежда на река Велека. Там съм хващал мрените и пъстрърва съм хващал , но това е друг въпрос

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Точно така е. Има мряна, има и пъстърва във Велека на това и над това място. И природата е страхотна там. Тази година не съм минавал от там - не ми остана време. А това, че някой не знае за какво става въпрос .... сигурно щото си мисли, че реката извира маааалко след края на плажаMalemi написа:На 30 километра от малко Търново. Направех е един хотел с таковав име '' РибаникЪ'' буквата е ''Ъ'' не е по моя грещка. Има огромни басеини , в които се развъждат пъстърви и щарани. Има си и път към гората които извежда на река Велека. Там съм хващал мрените и пъстрърва съм хващал , но това е друг въпрос