Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Тролинг по Дунава
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Тролинг по Дунава
Тайната на този воблер,независимо от цвета е,че като го вдигнеш срещу слънцето и свети в лилаво!
И другите цветове работят,но повече за бяла риба,а синият е трепач за щуки и едри костури.За жалост не се произвежда вече,но може да се намери по нета!7см.гази до 4.5м.,5см.-3.3м.,4см.-2.7м.!
Виж,коя дълбочина ти трябва за твоя риболовен район.Щуките са най-агресивни в момента и се съсредоточи в тях,на бялата и трябва малко по-студена вода за да тръгне и тя да полудява!Успех! 

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
В момента договарям доставка от и-бей на разни рапали.
Днес пак потролихме, но както и очаквах, явно мълвата се е разчула, та не бяхме единствени:
Ентусиаст един си потролваше, даже хвана и щука пред нас.

Почнахме да обикаляме щукарски места:

...но уви, за тези няколко часа, само едно расперче на ГГЗ-то:

Днес пак потролихме, но както и очаквах, явно мълвата се е разчула, та не бяхме единствени:
Ентусиаст един си потролваше, даже хвана и щука пред нас.

Почнахме да обикаляме щукарски места:

...но уви, за тези няколко часа, само едно расперче на ГГЗ-то:

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Е,конкуренцията задължава да ставаш все по-добър и те кара да мислиш повече!Без конкуренция,няма развитие!Тролиш воблери за спининг и все си близо до брега,но големите държат дистанция и обичат смелите воблери!Лодката ти дава предимството да се отдалечиш достатъчно от брега и обхвата на спинингисти и дъничари!Така немаш излишни нерви от оплитане и псувание,перкай към то средата и ще сполучиш!Завиждам ти,че Дунава ти е на една ръка разтояние!Възползвай се,максимално!

- GODzillata
Хех....спечелих търг в ибей и взех 2 2 RAPALA GSR-5 GLASS SHAD RAP CRANKBAITS за 7$. 

бях ти писал да опиташ тролинг с жива риба а не да се мъчиш да откриеш каква рапала или друга пластмаса имитира риба - ще видиш че е по ефикасно - ето нещо такова
http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... 500&page=1
- GODzillata
xoxo написа:бях ти писал да опиташ тролинг с жива риба а не да се мъчиш да откриеш каква рапала или друга пластмаса имитира риба - ще видиш че е по ефикасно - ето нещо такова
Веднага си вкарах в меморито

Какво ще кажеш обаче за следните варианти - 1. Джиг глава с кука през уклей и 2. Дражкович?.....да влача на тези 2 монтажа?

не знамGODzillata написа:...........следните варианти - 1. Джиг глава с кука през уклей и 2. Дражкович?.....да влача на тези 2 монтажа?

- GODzillata
Тези куки....хм, т'ва си е за монтаж на пружина за шаран....и к'во?....просто висят около рибето ли?xoxo написа: не знам- пробваи. аз тези използвам - важното е куките да са с мек конец и да не са забиват в рибетата за да "играят".. освен телените щипки които се опитах да нарисувам се продават и едни пластмасови чашки с нещо като контри в която се пъха главата на рибата но и те са с свободни куки на мек повод

Да ги лепна с двойно-лепещо?..........има едни китайски монтажи - с около 8-10 куки...свободно висящи около пружината..., а за тия "пластмасови чашки" знам, май ги имам в един комплект....ще ги снимам и кача тук, за да обсъдим монтажите.

кире днес тролих 4 щуки 2 от които над 1кг и после 3 распера ама само единия по голям 2.2кги трите на спинер
дунавски маниак
- GODzillata
Нали щеше да прибираш лодката?mario68 написа:кире днес тролих 4 щуки 2 от които над 1кг и после 3 распера ама само единия по голям 2.2кги трите на спинер

Оня, дето оня ден е тролил, е хванал и щука 4 кг.

Дунава качва, така че ще се появят още расперски места. Открих 2 ями, пълни с риби отгоре до долу. Май са бели риби...и трябва да се проверят, така че, когато си свободен, недей да излизаш сам, защото е скучно

Не ги знам тези китаиски монтажи. аз ползвам готови вързани на owner - специално за тази цел, като дължината е до средата на рибето или малко повече. 2 куки са напълно достатъчни и така се мяткат свободно и няма празно. интерсно е че куките са малки но с дебело стебло. бях писал плетено влакно/braid / но в действиделност то е някакво многожилно с сложна оплетка - не знам какво е но издаржа на зъбати риби.GODzillata написа:...има едни китайски монтажи - с около 8-10 куки...свободно висящи около пружината...
- GODzillata
Въпреки силния вятър, днес реших пак да се пробвам, като този път бях взел и живи рибки:

Еко-то не прощаваше:

Резултат: 7 щуки, като 2 изпуснати.
В общи линии все такива размери:

Хохо, ето за тия неща говорих:

Не успях да пробвам живите рибки и ги пуснах. Много вятър и вълни.....друг път.
Тази тема ми е най-голямата грешка....от ден на ден (от репортаж след репортаж) троловете с лодки се множат и то все на местата, които разпознават по снимките.

Еко-то не прощаваше:

Резултат: 7 щуки, като 2 изпуснати.
В общи линии все такива размери:

Хохо, ето за тия неща говорих:

Не успях да пробвам живите рибки и ги пуснах. Много вятър и вълни.....друг път.

Тази тема ми е най-голямата грешка....от ден на ден (от репортаж след репортаж) троловете с лодки се множат и то все на местата, които разпознават по снимките.

- G.Petkov
Този зелен цвят да не е видински? Ако отговора е " да", как се кандидатства при вас? Имам някакви връзки в региона.
- GODzillata
Цветът не е видински, а годзилскиG.Petkov написа:Този зелен цвят да не е видински? Ако отговора е " да", как се кандидатства при вас? Имам някакви връзки в региона.

Добре си дошъл, ще става дума за неща по тази тема.