Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
-
- ще става разбирач
Re: Инфо за р. Струма!
Има хора, за цяло лято не можем да фанем толкоз! 

- fishingman
- вече хвърля и на тежко
Здравейте , вчера ходих на р. Струма м/у с.Четирци и с.Пастух и всички колеги ,които срещах бяха разочаровани и си тръгваха с пс..ни. Вярно за 4 часа хванах 28 мрени 2 хубави клена 3 пръскача и 3 късания но рибата тръгна чак към 4.5-5ч. иначе епизодични удари. Интересното бе ,че риба по дъното не се виждаше да бляска и да играе на повърхността. Водата е станала още по-бистра , а нивото е без промяна.
- dandi1383
- фен клуб-скобар
Някой има ли инфо за Струма около Сандански, че от понеделник отивам за 5 дни и мисля да ги пробвам ???
http://vbox7.com/play:e154fd5e77" onclick="window.open(this.href);return false;
Вчера бях на Сандански, излязоха бая мренки, но не бяха достойни за живарника и се върнаха да плуват във водата .. с 2 думи не е от най-добрите излети
имаше доста колеги и на плувка и на муха, но незнам при тях дали е имало слука. Иначе реката е бистра и нивото й не се е покачило
Наслука, колега !

Някои си развяват байрака, а други бикините.
-
- новобранец
Здравейте колеги. Някой ходил ли е скоро на Бяло поле? Какви са отзивите за там. Смятам да направя един излет след това ще напиша как е вървял риболова. На всички обичащи Струма - на слука.
- dandi1383
- фен клуб-скобар
sashaa5758 написа:Здравейте колеги. Някой ходил ли е скоро на Бяло поле? Какви са отзивите за там. Смятам да направя един излет след това ще напиша как е вървял риболова. На всички обичащи Струма - на слука.
Дочух че копаели и непрекъснато минавали камиони до реката. Развалили са местата и не давало нищо.
това е само по слухове, нямам лично наблюдение.
http://vbox7.com/play:e154fd5e77" onclick="window.open(this.href);return false;
- tcekata
- вече хвърля и на тежко
Дано да са само слухове , иначе много жалко за района. Това бяха любимите ми места за риболов до преди 3 години. Имаше много риба по тези места , излизаха хубави скобари , а пък мряна ловях понякога по 20 - 25 кг на ден и то все едри.Водата беше кристално чиста ,не като под Благоевград и ми доставяха голямо удоволствие излетите по тези места. Но като започнаха да вадят баластра над моста , пясъкът затрупа камъните по дъното и рибата чувствително намаля. Над моста имаше също много хубави места за риболов , но направо унищожиха реката няколко километра нагоре. От тогава не съм ходил на Бело Поле , нито имам някаква достоверна информация. Надявах се нещата да са се променили , към добро естествено.dandi1383 написа:Дочух че копаели и непрекъснато минавали камиони до реката. Развалили са местата и не давало нищо.
това е само по слухове, нямам лично наблюдение.
Колега , ако ходиш за риба по тези места , пък дори и да не ловиш , драсни няколко реда за да добием представа за състоянието на реката . Предварително ти благодаря!sashaa5758 написа:Здравейте колеги. Някой ходил ли е скоро на Бяло поле? Какви са отзивите за там. Смятам да направя един излет след това ще напиша как е вървял риболова. На всички обичащи Струма - на слука.
Последно промяна от tcekata на Съб Сеп 18, 2010 6:50 pm, променено общо 1 път.
Не знам за колегата, но аз редовно съм по тези места и това което описа за пресевната е точно така. Няма ден във който да не се копае и реката е постоянно като боза сега като спадна нивото явно не може много да се разнесе мътилката и за това вече към зелендолския мост е що годе добре. Риба малко напоследък, но пък и хора малко а за мен второто е по-важно. Спасението е над пресевната където също има добри места.tcekata написа: Колега , ако ходиш за риба по тези места , пък дори и да не ловиш , драсни няколко реда за да добием представа за състоянието на реката . Предварително ти благодаря!
скобара е риба проклета

-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
И събота и неделя ли копаят ?
- tcekata
- вече хвърля и на тежко
Колега , благодрство за инфото.pojara28 написа:
Не знам за колегата, но аз редовно съм по тези места и това което описа за пресевната е точно така. Няма ден във който да не се копае и реката е постоянно като боза сега като спадна нивото явно не може много да се разнесе мътилката и за това вече към зелендолския мост е що годе добре. Риба малко напоследък, но пък и хора малко а за мен второто е по-важно. Спасението е над пресевната където също има добри места.
Вчера пообиколих малко по реката , нивото е същото , все така бистра. Нямаше много рибари по реката и не можах до добия представа кълве ли рибата. На доста места , предимно по-плитки бързеи , се блескаха хубави мрени ,явно усетиха захлаждането на времето и ще започнат да се хранят по активно ,надявам се. Ето и някоя снимка от вчера :

-
- ще става разбирач
Ех искрено ви завиждам за хубавата река и прекрасните места ние тука в Габровско отдавна нямаме такива места р.Росица се затлачи няма ги дупките няма я рибата и т.н
-
- новобранец
Колеги какво е положението по реката около Пастух,Земен?? ?
За тези места не знам, но около Благоевград реката е все още малка и бистра. Обаче за добро или лошо не мени нивото си. Рибата като цяло е активна и по точно скобара, от към мряна слабо. И това което мога да добавя освен че
"скобаро си сака леб и овнер фуна 16" си сака и бързей поне за сега.
"скобаро си сака леб и овнер фуна 16" си сака и бързей поне за сега.
скобара е риба проклета

- tcekata
- вече хвърля и на тежко
Вчера след обяд имаше много рибари около с. Пастух , не можах да си намеря подходящо свободно място и се наложи да ходя чак до Бобошево. Може би заради почивния ден имаше толкова колеги, но дали кълвеше рибата там нямам информация . Реката е много бистра и малка. Ето някоя снимка да добиеш някаква представа за състоянието на реката под параклиса .Flirtadjiika написа:Колеги какво е положението по реката около Пастух,Земен?? ?

За Земен нямам представа. Лових един път преди време под моста при Земен. Толкова пръскачи не бях виждал до тогава ,а аз нали съм си фен на белия червей, направо ми скъсаха нервите. Хванахме и по някоя балканка , но пръскачите си бяха хит , не даваха на плувката да се изправи.
При Бобошево излизаха изключително едри мрени . Колегата срещу мен хвана една , не съм виждал отдавна толкова голяма. Но не можах да я снимам , защото вадех ей тоя гладник , с чужда кука на устата.

По тези места винаги има скобари .Не излязоха трофейни , но всички бяха прилични - около кило. Вчера под мен, на около 50 метра по-надолу имаше няколко колеги, който доста често прибягваха до кепа. Тъй че, риба има и който може си лови. И си кълвяха до тъмно , ей го последния.

-
- новобранец
Еми събота и неделя ще съм по реката и ще гледам да пусна малко инфо ....иначе тоз твоя е голям красавец
тези дни се очертават бая СБОРИ
насам натам дано рибарите отпуснат малко из селата та да освободят малко място по таз река