Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

САФРИД - 2010
Модератори: emo vasilev, alekst
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Re: САФРИД - 2010
PAKO,още важни моменти има ве братле.
1 - чепарето
2 - кунките дето го клатят.
Колкото и да е глупав улова на сафрид - пак си иска изкуството да напълниш чепарето.
1 - чепарето
Колкото и да е глупав улова на сафрид - пак си иска изкуството да напълниш чепарето.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Добро утро колеги ,в събота в 7.00 бяхме в морето времето идеално морето тава .Влязохме пред Германката и въртяхме от там до Колкита .Пред геманката само дребна граца пред колкита и малко дребен чернокоп .Взехме около две -три кила граца (което за нашия регион засега си е прилично)след което естественно си я приготвихме и с доста количество
я излапахме
.В неделя се подготвихме за риболов влязахме си отново на същото място и се започна едно тегаво вадене на по една две рибки (солетки) към 10 часа вдигна насечена вълна бяхме взели в лодката и една девойка която взе нещо да става по-руса отколкото си е и леко леко към 11 приключихме с неделния риболов ,нито бирата си изпихме нито сандвичите и кюфтетата си изядохме в лодката(на бунгалата не им простихме де).Но извода е че рибата още не е пристигнала при нас(гледах и тея дето влачат същата скръб и около нас и около черноморец ).По не си направихме готин уикенд.Поздрави от бургас и лека и ползотворна седмица 

Колега със сигурност беше повече от 10 но не я тегля с кантар и закръглям беше една кофа дюкме 12литрал.
Лошото е че имаше колеги с по 1 кило и разправят че няма.
Лошото е че имаше колеги с по 1 кило и разправят че няма.
Тези допълнителните моменти хич не ги коментирам, щото то се е изписало много по темите тука, и се предполага че хората които четат ако не прилагат писаното, то поне са решени да пробват различни чепарета и майсторлък при рибаренето. Аз лично за последните 10тина години все си мисля че имам едни от най-хубавите чепарета, но постоянно се стремя да се усъвършенствам. И ако се върна дори 2 години назад, виждам колко много са ми се променили такъмите които използвам в момента. (защото чета много, гледам много и после експериментирам много и винаги съм отворен да науча и да изпробвам нещо ново).КИРО написа:PAKO,още важни моменти има ве братле.
1 - чепарето
Но си много прав и за чепаретата, щото често се случва рибата единия ден да харесва зелени ламета, ама на другия ден рехава работа на зелените а пък се скъсва на златисти, а пък след 2 дни и тях не ще и само на розови или червени нагъва здраво, а другите ги бара от време навреме. За това аз лично имам поне 2-3 вида такъм и се пробва.
И ето давам пресен пример от вчера. Аз общо имах 7.1 кг риба(това показа катарчето), а колегата с който постоянно сме заедно и почти винаги хващаме еднакво реши 2 дни подред да работи с малко по-дебело чепаре и едни нови ламета(да не изяждали тънкото влакно леферите). След около 5 часа работа и след като му казвах поне 3 пъти да го махне туй чепаре и да си връзва куки като му ги отнесе чернокопа... он си смени чепарето и започна да си пълни кофата. В крайна сметка той имаше около 3.5-4кг пак за същото време и пак на същите места, а той не е по-слаб рибар от мен(е не че аз съм много нещо, даже все още се уча и така за последните 24 години).
Та просто давах пример за раликата в такъмите.., и затова че си напълно прав по тези две точки.
addicted to the wind !
- tiho_roev
- разбира нещата
- Обратна връзка:
определено има сафрид но не е много едър и много важен момен освен всичко по горе казано е до го срещнеш .Защото на последия риболов на болата доста колеги го чакаха да дойде и след това нямало итн.

и натова ако мукажат че няма здраве му кажи.За протокола на човек 8-10кг

Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Правилно колега и аз бях там в събота(видях те като правиш снимката) сафрида по скоро е прилична граца и само около 1/3 от улова е едър сафрид, имахме и по десетина чернокопа-размер 20см.tiho_roev написа:определено има сафрид но не е много едър и много важен момен освен всичко по горе казано е до го срещнеш .Защото на последия риболов на болата доста колеги го чакаха да дойде и след това нямало итн.
В събота от 8.00 до 11.30 трима около 12 кила.Повечето е граца,а сафрида е определено по малко.Наложини се да си тръгнем по рано,но наши познати ни информираха,че след 15 часа са взели много добре.
-
- научил се да хвърля
Днес пред Галата даде много слабо,от 7 до 11 чс.две шепи граца.
Слязохме и към Фичоза ама и там същата работа.
Както някой беше писал,много тегав риболов

Слязохме и към Фичоза ама и там същата работа.
Както някой беше писал,много тегав риболов

Но си много прав и за чепаретата, щото често се случва рибата единия ден да харесва зелени ламета, ама на другия ден рехава работа на зелените а пък се скъсва на златисти, а пък след 2 дни и тях не ще и само на розови или червени нагъва здраво, а другите ги бара от време навреме. За това аз лично имам поне 2-3 вида такъм и се пробва.
Айде и аз да се из...а на метеното
За цвета можем да си говорим до утре.
Ако се сещаш защо рибата яде рано сутрин и надвечер, ще се светнеш защо подбира цветът на чипарето.
Оставям те замислен.....за малко
Айде и аз да се из...а на метеното

За цвета можем да си говорим до утре.
Ако се сещаш защо рибата яде рано сутрин и надвечер, ще се светнеш защо подбира цветът на чипарето.
Оставям те замислен.....за малко

Днес в Бяла от 9.00 до 12.00 часа, 9,800кг сафрид и граца смесено ,като съотношението е 2 към 1 в полза на грацата.Само да уточня че бях с лодка ,на около 3-3,5 км от брега.
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч

Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека

-
- новобранец
- Обратна връзка:
Писането на български е задължително
КИРО
КИРО
Вчера следобед на Вълнолома отвънка риба имаше / граца/ но и много лоша вълна, заливаше спокойно първото стъпало а понякога и второто. Някои се пробваха от второто стъпало с дългите сопи и си вземаха, но всичко това за един час. След това отсече и спря. Мен ме достраша и си влязох на Морска гара / на по-тихото/. Да ама вътре трагедия, от 18ч до 19:30ч само 5 граци. Носех си цървей за яланкат и от 20ч. до 21ч. - три граци. Подарих си цървейте на едни приятели и си отидох. Не ми беше ден , ама нищо гъз път видял
-
- учете се от него
В Поморие много вятър и без кълване, колегите които бяха накацали по тетраподите и на края на кея се ''похвалиха'' с неколко граци и една изядена кукаPe6o_Tikvata написа:![]()
![]()
Здравейте колеги някой пробвал ли е нощен риболов на сафрид в Поморие и Бургас на славянка???Благодаря ви за отговорите
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Пробвах за ''бабакит''

За Бургас на Славянка се носят едни легенди за ........ 3-4 чернокопа за цяла вечер, но дали е верно

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч

пс. Колега strijok аз бях този с изядената кука

Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.