Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Лодки и сонари
naRiba.com

Форум

Проблем с Humminbird rf15
Модератори: emo vasilev, Кърцата
Проблем с Humminbird rf15
Колеги здравейте проблемът ми е такъв
Ползвам си сонара и сам доволен ,но до последния риболов,
сондата или самия сонар не знам когато пусна сондата във водата ми показва само градусите не ми показва нито релеф нито дълбочина
и преди ми го е правил този номер и когато доближа сондата до сонара на 2 см почваше да отчитчита и тръгваше
а сега само като е на 2 см мръдна ли го по на далеч и пак 0 метра далбоко и само градуси отчита
някои да даде савет шот не знам какво да правя само да кажа че сонара е със зелена сонда
Благодаря не тези които ще помогнат с няква информация!
Ползвам си сонара и сам доволен ,но до последния риболов,
сондата или самия сонар не знам когато пусна сондата във водата ми показва само градусите не ми показва нито релеф нито дълбочина
и преди ми го е правил този номер и когато доближа сондата до сонара на 2 см почваше да отчитчита и тръгваше
а сега само като е на 2 см мръдна ли го по на далеч и пак 0 метра далбоко и само градуси отчита
някои да даде савет шот не знам какво да правя само да кажа че сонара е със зелена сонда
Благодаря не тези които ще помогнат с няква информация!

- alcora
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Помощ проблем Humminbird rf15
Вероятността да ти е свършила батерията на сондата е мнооого голяма !
Сменяш сондата или подменяш батерията в сондата , мисля , че тук някъде във форума беше описано много добре как става това !
По рано сондите струваха по 120 лв. но вече се намират по 30-35 лв. така , че ти решаваш какво да правиш

Сменяш сондата или подменяш батерията в сондата , мисля , че тук някъде във форума беше описано много добре как става това !
По рано сондите струваха по 120 лв. но вече се намират по 30-35 лв. така , че ти решаваш какво да правиш

Най-вероятно не е от батерията.В сондичката има два проводника запоени в единия край към трандюсер, а в другия към платка. Точно тия жички са доста халтави при мен те правеха проблем. С помоща на дебел нож раздели сондичката по шева внимателно. За да отделиш платката пиновете, които правят контакт и карат сондата да работи се нагряват внимателно с поялник и платката се издърпва. Тогава се заменят проводниците с по здрави и слагаш нова батерия. Събираш сондата и залепваш шева с добър силикон. Надявам се ме разбра.Не е трудно но върха на поялника трябва да е тънък и остър.
find where lies small
Всъщност погледни тук има и снимки ще ти стане по-ясно. viewtopic.php?f=43&t=10453#p98258
find where lies small
Re: Проблем с Humminbird rf15
Ами не жиците са си добре, не е от тях батериата е сменена преди известно време , сега я мерих с мултицета 3 волта и малко си показва коете ще рече не е мръднала презапоих жиците и пак същото показва само температурата на водата
трябва по някакъв начин да разбера сонар ли е сонда ли е
най лесно е да се види с нова сонда но пък тук идва въпроса от къде?
Има ли някой от софия с такъв сонар (зелена сонда)
трябва по някакъв начин да разбера сонар ли е сонда ли е
най лесно е да се види с нова сонда но пък тук идва въпроса от къде?
Има ли някой от софия с такъв сонар (зелена сонда)
- bigfisherman
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Колега намери оторизиран сервиз, предполагам вносителите на марката ще те ориентират и им го занеси за тест, ще ти кажат точната причина и цената за отстраняване, ако можеш сам да я отстраниш действай, ако не ... нека го ремнтират там. Ще минеш с някой лев за диагностиката, предполагам не повече от 10тина-20лв. но пък ще знаеш точната болежка на фиш файндера! Иначе има да се луташ ... Успех!
Ще го занеса няма проблем стига да има каде .
Някой случайно да знае каде?
Или някой ако има сонар с такава зелена сонда може да се пробва дали е в сондата или в самиа сонар
Някой случайно да знае каде?
Или някой ако има сонар с такава зелена сонда може да се пробва дали е в сондата или в самиа сонар
Да не проблема да е в антената на сондата погледна ли я дали не е разпоена
find where lies small
Ами мисля че си беше ок.
Пак ще я отворя да погледна
Пак ще я отворя да погледна