Къде се намирам:
Обяви
Продава / Купува (нериболовни)
naRiba.com
Форум
Обяви
Продава / Купува (нериболовни)
Сладки голдънчета
-
ivailu1992
- научил се да хвърля

Сладки голдънчета
На 22.08.2010г. се родиха 9 малки голдънчета - 2 женски и 7 мъжки.Ще бъдат предадени на новите си собственици след навършени 45 дни ,обезпаразитени и ваксинирани.Женски - 250лв., Мъжки - 300лв.
Телефон за връзка:0888392219,0887334270
скайп:bonzito3
За снимки и повече информация пишете на скайпа.
Телефон за връзка:0888392219,0887334270
скайп:bonzito3
За снимки и повече информация пишете на скайпа.
- cookies
- научил се да хвърля

Re: Сладки голдънчета
Колега,пиши от къде си
сложи някоя и друга снимка на малките да ги видим.
http://www.puffin.bg Риболовен магазин! http://www.facebook.com/pages/puffinbg/ ... 0492608711
- sundy
- новобранец

- Обратна връзка:
Някакви документи за произход
Изследвания за дисплазия, бруцелоза и т.н. на родителите? Да са живи и здрави и да попаднат на добри стопани, но без да се заяждам е редно да има повече инфо и за документите, които придружават малките жълти топки и доказващи породната принадлежност и здравословния статус на родителите (относно генетично предаваните заболявания естествено)...
Надпис в каубойски бар:"Моля, не стреляйте по пианиста - свири колкото може!"
-
ivailu1992
- научил се да хвърля

От с.Белцов съм (до гр.Бяла) обл.Русе ,а за снимки пишете ми на скайпа - bonzito3
-
ivailu1992
- научил се да хвърля

Ето снимки на малките голдънчета :
http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... 500&page=1
-
carp777
- учете се от него

- Местоположение: НАКАТА Пловдив,Хасково,яз.Ивайловград и после обратно
- Обратна връзка:
Сладки са наистина:

Catch /for pleasure/ And /photo for memory/ Release /for future/ Pro
Не помня от кога съм рибар................... но помня,че се зарибих отдавна.
Последен шарко:63 см ,5 кг от река Тунджа в Ямбол.
-
ivailu1992
- научил се да хвърля

Мерси колега за съдействието.carp777 написа:Сладки са наистина:
-
GALAB
- научил се да хвърля

Колега , на въпроса на колегата sundi , няма ле да отговориш , защото и мен това ме интересува
NASLUKA
-
ivailu1992
- научил се да хвърля

Документите за които става въпрос се изискват за родословни кучета.А до колкото за това ,че са чистопородни голдъните си имат белези,които го доказват.За майката и за бащата гарантирам,че не са боледували от никоя от изброените болести ,даже не са боледували от нищо.
А между другото кученцата порастнаха и стават все по-хубави и сладки:
А между другото кученцата порастнаха и стават все по-хубави и сладки:
- sundy
- новобранец

- Обратна връзка:
Наистина са големи сладури като всички бебета-кучета... но единственото доказателство, че принадлежат към определена порода и са от здрави родители, колкото и да сте почтени и сигурни в това са именно документите за произход, т.е. родословието. Преди човек да купи куче обикновено подхожда емоционално и едва след това се замисля защо са му поискали тази (дори малка) сума за красиво жълто (кафяво, петнисто и т.н. -жълто в конкретния случай) пале, което впоследствие се оказва също толкова красиво и приятно жълто куче, но ужасно прилича на онова приятно жълто куче в съседния двор или дори без двор... Още по-кофти, ако се наложи да се лекува първо от една, после от втора, трета и т.н. болести, недай си боже да се оперира от нещо което може би ще облекчи болките му, а може би не.... и всичко това, защото стопаните на красивите иначе мама и тати на това куче не са си направили труда да проучат правилата за развъждане на определената порода и тъй като страшно много си харесват кучетата и кучетата са се харесали (как иначе) помежду си са решили просто "да ги пуснат", за да скрепят междусъседската си дружба или да направят малко бизнес или просто "за здраве" на кучката (респ. мъжкия)... Нищо лошо, но откъде мислите се пръкват ония хубави жълти (нищо лично - може и черни, бели или петнисти) бездомници, срещу които роптае повечето българин, па дори кучкарин??? Съжалявам, ако тона ми е остър, но след като нямат родословия тези кученца колкото и да ми харесват не могат да се нарекат голдън ретривъри - просто красиви жълти кученца, на които пожелавам добри и отговорни стопани, които да ги кастрират и да ги обичат до края на живота им... Същото препоръчвам и за мама и тати, но това зависи от вашата отговорност. Ако въпреки липсата на документи за произход на родителите сте си направили труда да им направите изследвания за бруцелоза и рентгенови снимки за дисплазия ще ви поздравя и отново ще препоръчам да ги кастрирате - от плодене пари не можете да направите, а ако сте достатъчно разумни ще разберете, че многото кучила няма да направят кучетата ви по-добри или по-ценни - те са си вашите любими кучета, които независимо дали раждат или не няма да допринесат нищо за породата като цяло...
П.с. Предварително ще кажа (очаквам определения за "снобите" с породисти, "състезателни", изложбени и т.н. кучета), че имам две кучета, едното от които прибрано от улицата, тотално разглезено и обичано и вече на 11г. - КАСТРИРАНО още в младша възраст и малиноа (белгийска овчарка) на 9г с доказан произход, но без собствен документ (родословие) и незаплождал, независимо от запитванията. Мога да кажа, че съм отговорен стопанин - а вие?
П.с. Предварително ще кажа (очаквам определения за "снобите" с породисти, "състезателни", изложбени и т.н. кучета), че имам две кучета, едното от които прибрано от улицата, тотално разглезено и обичано и вече на 11г. - КАСТРИРАНО още в младша възраст и малиноа (белгийска овчарка) на 9г с доказан произход, но без собствен документ (родословие) и незаплождал, независимо от запитванията. Мога да кажа, че съм отговорен стопанин - а вие?
-
ivailu1992
- научил се да хвърля

До Сънди : Много ясно, че съм отговорен стопанин , защото ако видиш как ( при какви условия) живеят тези кученца и майка им сам ще разбереш.Тя се кучи за втори път ,като първият беше през зимата и тогава винаги в помещението където са кученцата печката е била запалена.А затова дали са голдъни мисля че дори и от снимката се вижда.А ако някой иска кученце с родословие,изследвания,ренгенови снимки и т.н. може да си купи ,но единствената разлика е че то трябва да е от рзвъдник и че ще струва най-малко 600лв.
А като оставим на страна този лек спор - във връзка с обявата искам да кажа,че останаха 4 мъжки и 1 женско кученце.
А като оставим на страна този лек спор - във връзка с обявата искам да кажа,че останаха 4 мъжки и 1 женско кученце.
Не искам да се заяждам , но един приятел си купи кученце от същата порода уж от съвестни стопани и после се оказа че има някакво характерно заболяване на задните стави на тази порода и парите които даде за операции са най-малкия проблем , просто такива кучета без нужните документи не бих си взел .
- sundy
- новобранец

- Обратна връзка:
Заболяването се нарича дисплазия и се предава генетично до към 9 поколения... т.е. дори да имате здрави и прави кучета за родители не можете да гарантирате, че и техните родители и прародители са здрави - ето защо са родословията и клубовете и правилата за развъждане. Има и други заболявания, които се предават по генетичен път, един вид наследствени и ако не сте сигурни, че кучетата които заплождате не носят този ген (а единственият начин да го узнаете е родословието, в което са указани резултатите от изследванията на всички упоменати поколения -мин.4) значи рискувате да пръкнете не толкова здрави кученца, което съответно е мъка за тях и за стопаните им. Ето защо се намесих в темата, не за да се заяждам - страшно обичам кучетата, но съм виждала прекалено много красиви кучета които боледуват... Дано не ви се случва 
За дисплазия кучетата се снимат , преди да се пуснат за разплод , родословието само по себе си не гарантира дали кучето няма такова заболяване.
Аз имам аляски маламут на 9м и ме задължават да го снимам за дисплазия и да имам поне 3 оценки от изложби при различни съдий преди да го пусна за разплод , като достигне възраст. А иначе си има всички документи.
Доколкото знам за дисплазия снимат в синия кръст софия и издават сертификат цената е 120 лв .
В защита на продавача ще кажа , че за тея пари толкова ,който иска с документи да брои 1000+ лв за куче .Мой съвет е да си снима кучетата / родителите/ за да няма проблеми за в бъдеще.
Аз имам аляски маламут на 9м и ме задължават да го снимам за дисплазия и да имам поне 3 оценки от изложби при различни съдий преди да го пусна за разплод , като достигне възраст. А иначе си има всички документи.
Доколкото знам за дисплазия снимат в синия кръст софия и издават сертификат цената е 120 лв .
В защита на продавача ще кажа , че за тея пари толкова ,който иска с документи да брои 1000+ лв за куче .Мой съвет е да си снима кучетата / родителите/ за да няма проблеми за в бъдеще.