Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Като за наЧало
Модератор: sapuna
Опасявам се,че това ще е най-посещавания като четене,и най-малко като писане,подфорум.Едва ли някой пастърваджия ще си каже местата,даже има и такова негласно споразумение,демек не се пита за такива работи.А иначе моето впечатление е само от платени водоеми-глупава,хищна американка и сивен!
Хвърляш на рибка или бял червей и като опъне влакното-вадиш!
Като за месарница става,като спортен риболов-не!
Естествено не ангажирам никого с мнението си.

Естествено не ангажирам никого с мнението си.

О.К.Смятам обаче,че няма да се получи,повярвай ми.chapara написа:Мислиа,че е излишно да говориме,за платени локви в които даргат рибата гладна за да си Я продадат преди да е умриала от задушаване,визирам Негован,кадето вече ниама пастурва.Интересно е за свободни водоеми да говориме и за реки,там никак не е като месарниcа,по често моге да си КАПО

- Диканаров
- кандидат преподавател
риболов на пъстърва.
Колега Чапара, моето най добро място за пъстърва бе р. Ретиже. Реката е в Пирин. Под Папаз гьол има каскада от малки езерца и в тях на ручейник съм ловил на воля балканка. Лошото е , че много бракониери се въртят там. Лесно идват с лифта до Безбог и не спазват никакви правила. Преди години, когато лифт нямаше и планината бе труднодостъпна, имаше риба и романтика. Старите хижи, които ги разрушиха лавини, нямаха и ток постоянно, но какво преживяване бе риболовът. 

Колега, не можеш ли да ползваш някаква по-читава кирилица, че тая твоя фонетица ли е, методица ли е, направо ни изкълчва очните ябълки? Нищо лично, ха-хаchapara написа:Преди 10 дни се каъвах с лифта до Безбог,сега всиъко е замразнало,но на пролет ще опитам на там,моге би ще имам работа за ниаколко месеcа на там.Тази зима изкарах там 6 месеcа но зимата даваше само на рибарника,ха ха :П

Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
- ivan_yo
- разбира нещата
И рекички с пъстървица има ама за това ще говорим по-нататъка нека първо разнищим кога и каксе лови тази риба.
АЗ лично я ловя на комбинация : първо нанизвам мамареца на който откъсвам последния прешлен с двата косъма на него и след него нанизвам ручейник
Забравих да кажа че мамареца нанизвам чак над куката, така че той остава подвижен на влакното досами куката.Така в 70% кълваниятта при засичане мамареца излита сякаш по влакното нагоре и остава непокътнат. Сменям само ручейника и ......За сега толкоз.......
АЗ лично я ловя на комбинация : първо нанизвам мамареца на който откъсвам последния прешлен с двата косъма на него и след него нанизвам ручейник
Забравих да кажа че мамареца нанизвам чак над куката, така че той остава подвижен на влакното досами куката.Така в 70% кълваниятта при засичане мамареца излита сякаш по влакното нагоре и остава непокътнат. Сменям само ручейника и ......За сега толкоз.......
ИМА НЯМА АЗ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ПРОВЕРЯ-СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Ммммммммм , точно по таз причина се и ще се крият даващите пъстръвка реки а именно риболова и на стръв
Докато при риболова на други риби е почти невъзможно да се унищожи рибонаселението на даден водоем сал с въдица то при пъстървата не е баш тъй
На една малка рекичка и трябват двама запознати с риболова на таз риба и я обезрибяват за седмица
Е отдогодина пак си има популация но доста по-крехка
Нищо впротив риболова на пъстърва със стръв по езерата и язовирите но по реките .........

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- ivan_yo
- разбира нещата
На язовир я търся предимно на блеснаchapara написа:С правописа някак щте се помъча,не съм ПС спецялист за да не ви строша очните гнезда!
Ми гледам,че се хванахте само за реките,аз от река почти не в.зимам риба ,ако не е трофеи.
Даите да развиеме темата за язовирите,да не обезрибяваме реките,които повечкото са резерватни.
На мен ми е интересно как стои въпроса с дунавската пъстърва,не съм ходил по Дунава,с морската?
На река и аз вземам само само трофейните. По принцип на река ловя с куки с почти унищожена контра за да мога да пускам дребните без да ги убивам по тоя начин. Е, нужно е внимателно откачване и пак понякога има брак.
ИМА НЯМА АЗ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ПРОВЕРЯ-СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ
-
- новобранец
-
- новобранец
- AL KAPONE
- кандидат преподавател
marko stoichev написа:abe limoni nau4ete se da lovite pastarvata i da q nathitrqvata a za trofeni pastarvi na reka 6te vi kaga da se u4ite ot nas mestnite rodop4ani i pastarvadgii nai golqmata balkanka mi e 1980grama na reka trigratska

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Хе хе , Марко , малце са ти грешни данните
и тая
на река съм я фащал па е почти кило више от представите ти за най-гоуема речна балканка
п.п. верно земи та земи да си оправиш писуванията щот никой не е длъжен да ти се кьорави на маймуница
а относно местните то най много пъстърва съм фащал в реки къде месните викат

на река съм я фащал па е почти кило више от представите ти за най-гоуема речна балканка

п.п. верно земи та земи да си оправиш писуванията щот никой не е длъжен да ти се кьорави на маймуница

Тука риба нема !!!

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов