Като за наЧало

Модератор: sapuna

joco

Мнение от joco »

Опасявам се,че това ще е най-посещавания като четене,и най-малко като писане,подфорум.Едва ли някой пастърваджия ще си каже местата,даже има и такова негласно споразумение,демек не се пита за такива работи.А иначе моето впечатление е само от платени водоеми-глупава,хищна американка и сивен! :oops: Хвърляш на рибка или бял червей и като опъне влакното-вадиш! :evil: Като за месарница става,като спортен риболов-не! :!: :twisted:
Естествено не ангажирам никого с мнението си. :oops:
joco

Мнение от joco »

chapara написа:Мислиа,че е излишно да говориме,за платени локви в които даргат рибата гладна за да си Я продадат преди да е умриала от задушаване,визирам Негован,кадето вече ниама пастурва.Интересно е за свободни водоеми да говориме и за реки,там никак не е като месарниcа,по често моге да си КАПО
О.К.Смятам обаче,че няма да се получи,повярвай ми. :oops:
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

риболов на пъстърва.

Мнение от Диканаров »

Колега Чапара, моето най добро място за пъстърва бе р. Ретиже. Реката е в Пирин. Под Папаз гьол има каскада от малки езерца и в тях на ручейник съм ловил на воля балканка. Лошото е , че много бракониери се въртят там. Лесно идват с лифта до Безбог и не спазват никакви правила. Преди години, когато лифт нямаше и планината бе труднодостъпна, имаше риба и романтика. Старите хижи, които ги разрушиха лавини, нямаха и ток постоянно, но какво преживяване бе риболовът. :lol:
docenta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от docenta »

chapara написа:Преди 10 дни се каъвах с лифта до Безбог,сега всиъко е замразнало,но на пролет ще опитам на там,моге би ще имам работа за ниаколко месеcа на там.Тази зима изкарах там 6 месеcа но зимата даваше само на рибарника,ха ха :П
Колега, не можеш ли да ползваш някаква по-читава кирилица, че тая твоя фонетица ли е, методица ли е, направо ни изкълчва очните ябълки? Нищо лично, ха-ха :D :D :D
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

Риболовна академия "Негован"
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Аз съм съгласен,Доценте,това си е баш маймуница.Ще помоля всички във форума да се стараят поне малко като пишат и да не се излагат,най-малко.Нищо лично!
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
ivan_yo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivan_yo »

И рекички с пъстървица има ама за това ще говорим по-нататъка нека първо разнищим кога и каксе лови тази риба.

АЗ лично я ловя на комбинация : първо нанизвам мамареца на който откъсвам последния прешлен с двата косъма на него и след него нанизвам ручейник

Забравих да кажа че мамареца нанизвам чак над куката, така че той остава подвижен на влакното досами куката.Така в 70% кълваниятта при засичане мамареца излита сякаш по влакното нагоре и остава непокътнат. Сменям само ручейника и ......За сега толкоз.......
ИМА НЯМА АЗ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ПРОВЕРЯ-СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Ммммммммм , точно по таз причина се и ще се крият даващите пъстръвка реки а именно риболова и на стръв :idea: Докато при риболова на други риби е почти невъзможно да се унищожи рибонаселението на даден водоем сал с въдица то при пъстървата не е баш тъй :? На една малка рекичка и трябват двама запознати с риболова на таз риба и я обезрибяват за седмица :? Е отдогодина пак си има популация но доста по-крехка :? Нищо впротив риболова на пъстърва със стръв по езерата и язовирите но по реките .........
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
ivan_yo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivan_yo »

chapara написа:С правописа някак щте се помъча,не съм ПС спецялист за да не ви строша очните гнезда!
Ми гледам,че се хванахте само за реките,аз от река почти не в.зимам риба ,ако не е трофеи.
Даите да развиеме темата за язовирите,да не обезрибяваме реките,които повечкото са резерватни.
На мен ми е интересно как стои въпроса с дунавската пъстърва,не съм ходил по Дунава,с морската?
На язовир я търся предимно на блесна

На река и аз вземам само само трофейните. По принцип на река ловя с куки с почти унищожена контра за да мога да пускам дребните без да ги убивам по тоя начин. Е, нужно е внимателно откачване и пак понякога има брак.
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

Колеги, тато пълен лаик в риболова на пъстърва да попитам: коя риба тук се счита за трофейна? :roll: И какви са факторите и/или показателите които я определят като такава?
Незнам дали мястото на въпроса е тук но виждам , че като за наЧало всеки си пише разни неща пък нали с питане и до Цариград се стигало :wink:
Аватар
ivan_yo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivan_yo »

а пък за мене е тази над 35см. :wink: АЗ пъстървата нея измервам на грамаж а на дължина разбирай(сантиметри). :wink:
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

Леко се ориентирах :D Добра долна граница си си сложил...над 35 см за БГ ми звучи..трофейно! Мерси за отговорите :smt023
marko stoichev
новобранец
новобранец

Мнение от marko stoichev »

МОДЕРИРАНО!!!ПИШИ НА КИРИЛИЦА!!!barutchiata
marko stoichev
новобранец
новобранец

Мнение от marko stoichev »

МОДЕРИРАНО!!!ПИШИ НА КИРИЛИЦА!!!barutchiata
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

marko stoichev написа:abe limoni nau4ete se da lovite pastarvata i da q nathitrqvata a za trofeni pastarvi na reka 6te vi kaga da se u4ite ot nas mestnite rodop4ani i pastarvadgii nai golqmata balkanka mi e 1980grama na reka trigratska
:shock: ТОВА ДЕТО ГО ПИШЕШ ДОБРЕ........АМА ПИШИ НА КИРИЛИЦА :idea: ЩОТО ЩЕ ТЕ ИЗТРИЯТ МОДЕРАТОРИТЕ И НЯМА ДА СИ ПОЛЕЗЕН НА НИКОЙ! ПАНИМАЕШ :wink:
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Хе хе , Марко , малце са ти грешни данните :lol: :lol: :lol: и тая
Изображение
на река съм я фащал па е почти кило више от представите ти за най-гоуема речна балканка :lol: :lol: :lol:

п.п. верно земи та земи да си оправиш писуванията щот никой не е длъжен да ти се кьорави на маймуница :idea: а относно местните то най много пъстърва съм фащал в реки къде месните викат
Тука риба нема !!!
:lol: :lol: :lol:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”