Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Риболов на "влачене" из българските водоеми...
Модератор: bobopeli
- milanov84
- научил се да хвърля
Риболов на "влачене" из българските водоеми...
Колеги, лично според мен това е най-приятният метод на риболов. Изпълнен с много емоции и красиви гледки. В тръпнене на откриването на "сезона" предлагам да споделим, любимите си водоеми и похвати... Лично за мен най-благоприятни са: "Жребчево", "Ивайловград" и "Искър", в реда на изброяването им. Когато е още началото на "сезона", търся рибоците предимно към устията. Започвам с по-големи и по-дълбоко газещи воблери, и при липса на резултат ги намалям... Като се позатопли и рибата се пръсне, намалям дълбочината и започвам големите разходките...
Ще ви помоля да споделим: кой, кога открива сезона; какви воблери използва; предпочитани местообитания; скорост и тъй нататък...
Ще ви помоля да споделим: кой, кога открива сезона; какви воблери използва; предпочитани местообитания; скорост и тъй нататък...
-
- ще става разбирач
Re: Риболов на "влачене" из българските водоеми...
Колега тази година успях да се оборудвам за влачене и ще ми е за севте.Дай повече подробности и тънкости.
и аз искам да разбера още някой неща
- milanov84
- научил се да хвърля
Явно ще трябва да изчакаме топлото време. В неделя бяхме на яз.Искър. От 10-тина лодки, никой не се похвали с улов... Ползвахме и плитко и дълбоко газещи воблери. Почти всички модели на "рапала" за бяла, ама не...
Та ако някой колега някъде е засякъл нещо нека сподели местонахождението и нещо за воблерчетата...

Та ако някой колега някъде е засякъл нещо нека сподели местонахождението и нещо за воблерчетата...

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Миналата неделя бях на Цонево в района на Ченге (Аспарухово). Резултатът - 1 бяла (1200 гр.) на туистер. На воблер още не искаше (4 лодки без удар). На туистер един от колегите изкара 2 риби от които едната към 3 кг.
Нашите реформи са като да ви заменят якето за тениска и да ви кажат: честито ви палто!
В момента дава най добри резултати на яз.Ивайловград но не на влачене а на силиконови рибки жълти и червенки с жълтичко. Излизат Бели Риби от кило до пет. За тези пет дни които бях нямаше колега да не изкара риба. Кой повече кой по малко. Има само една подробност,че ти трябва сонар за да намериш скалите и резултата ти е в кърпа вързан. Аз например за един предиобед изкарах девет. След отбраната ги почвам пак ! 

Ай,Ай,Ай, Сега ще чакаме до падането на забраната. Шансовете ни са на Негован и на Крапец, Севлиевско, но май трябва да се постопли малко!
-
- новобранец
След забраната на тролинг е най добре! 

Нека спазваме риболовните закони,за да има и утре риба!!!
aiiiii po4vam gi belite dnes si kupih 10 voblera i si popalnih kolekciqta za nowiq sezon.minlata sedmica bqh na iskara 5 br. po 1,200- 1,500 , nasluka na vsi4ki.
Според мене трябва да се ограничи този вид риболов до минимум, да неказвам да го забранят напълно, защото покрай влаченето колегите с лодките опъват и много мрежи по язовирите, пък и не само заради това. Примерно съм си захранил мястото и някой с лодката мине, че ми събере въдиците. Направо ми иде да го гръмна!!! 

-
- ще става разбирач
Ами ,гръмни го деzumod написа:Според мене трябва да се ограничи този вид риболов до минимум, да неказвам да го забранят напълно, защото покрай влаченето колегите с лодките опъват и много мрежи по язовирите, пък и не само заради това. Примерно съм си захранил мястото и някой с лодката мине, че ми събере въдиците. Направо ми иде да го гръмна!!!

А от кога язовира или дадения водоем е на шаранджийте , и като захраниш място получаваш натурален акт за него ?zumod написа:Според мене трябва да се ограничи този вид риболов до минимум, да неказвам да го забранят напълно, защото покрай влаченето колегите с лодките опъват и много мрежи по язовирите, пък и не само заради това. Примерно съм си захранил мястото и някой с лодката мине, че ми събере въдиците. Направо ми иде да го гръмна!!!
На мен пък ми писна о т шаранджийски въдици вкарани на 300м навътре в язовира.
А отнасно влаченето благодарение на него са хванати доста дънни мрежи
- spookymiro
- ще става разбирач
За да инвестираш в лодка, мотор и воблери значи не си на границата на оцеляването. Много рядко ще се намери тролингист, който да опъва мрежи. По скоро мрежите и комбайните се закачат на воблерите и тогава играе ножицата.
От друга страна, шамандурите дето поставят колегите риболовстващи от брега, освен че пазят шаранджийските въдици, често пазят и комбайни (сари) а и играят ролята на тапи.
И на мен не ми е приятно да обикалям шамандури изтеглени на триста и повече метра навътре и да ме принуждават да влача на по-голяма дълбочина отколкото бих искал, ама го правя. Освен това като си тръгна, не зарязвам във водата разни пластмасови шишета играли ролята на импровизирани шамандури.
Поздрави!
От друга страна, шамандурите дето поставят колегите риболовстващи от брега, освен че пазят шаранджийските въдици, често пазят и комбайни (сари) а и играят ролята на тапи.
И на мен не ми е приятно да обикалям шамандури изтеглени на триста и повече метра навътре и да ме принуждават да влача на по-голяма дълбочина отколкото бих искал, ама го правя. Освен това като си тръгна, не зарязвам във водата разни пластмасови шишета играли ролята на импровизирани шамандури.
Поздрави!
Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.
- тони котев
- научил се да хвърля
Колега, ако не сме ние,мрежарите ще се разпищолят 2пъти повече.Аз лично съм нарязал три мрежи до сега,толкова съм закачил.Обикновено който се е качил в лодката да влачи,пуска 2-3ти от улова си.Поради маломерие или разбиране за риболов.Така поне е с моите тролингприятели.Да отправяш безпочвени обвинения най малкото е обидно .Не знам дали ако хванеш риба 62 кг. ще я пуснеш обратно,но Жорката от Софето тая година го направи на Ивайловград за което евала и поклон.zumod написа:Според мене трябва да се ограничи този вид риболов до минимум, да неказвам да го забранят напълно, защото покрай влаченето колегите с лодките опъват и много мрежи по язовирите, пък и не само заради това. Примерно съм си захранил мястото и някой с лодката мине, че ми събере въдиците. Направо ми иде да го гръмна!!!