Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
- fishingman
- вече хвърля и на тежко
Re: Инфо за р. Струма!
Браво цека и на мен ми се иска да ги пробвам, но нещо в последно време, такова не остава. 

петък и събота бехме на баража ма още е рано явно за там,излезнаха по некои морунаж предимно нощеска на светеща,по некоя мрена и кленчета ама слабо

- dandi1383
- фен клуб-скобар
Здравейте!!!
В петък се прибрах от 5 дневна почивка на Сандански.
Отделих един ден за риболов. Тъй като никога не бях ходил по на долу от симитли не знаех местата и затова предишната вечер отделих 1 час за разузнаване. Слязох под жп гарата до въжения мост и се разходих до вливането на Санданска Бистрица. За през седмицата имаше доста рибари ама малко риби. С кой и да говорих секи се оплакваше, кой хванал некоя маломерна мренка, кой некой маломерен БЕЛЯК (клен). В сряда сутринта по тъмно отидох на вливането на бистрица в струма разпънах болото забърках подхранката 1 пакет unika река, една бисквита, трохите от 1 хляб и 100г. изпънат бял. Докато бърках захранката бях оставил въдицата с бял на куката във водата на метър от брега и по едно време плувката тръгна вдигнах въдицата и нещо доста натежа, но без да се съпротивнява. Оказа се костенурка с доста добри размери. За щастие не беше глътнала и я освободих жива и здрава.
Захраних 5-6 топки и почнах да ловя.За стръв бял и троха. Излязоха 7 мренки около 15 см, 3 мерни клена, 1 каракудка и мнооого пръскачи. Общо взето ниищо. Наидваха много хора почнаха да пляскат около мене и си тръгнах. Та това беше от риболова около Сандански. Интересно ми беше че ловяха на царевица , на грозде и на все странни стърви.
В петък се прибрах от 5 дневна почивка на Сандански.
Отделих един ден за риболов. Тъй като никога не бях ходил по на долу от симитли не знаех местата и затова предишната вечер отделих 1 час за разузнаване. Слязох под жп гарата до въжения мост и се разходих до вливането на Санданска Бистрица. За през седмицата имаше доста рибари ама малко риби. С кой и да говорих секи се оплакваше, кой хванал некоя маломерна мренка, кой некой маломерен БЕЛЯК (клен). В сряда сутринта по тъмно отидох на вливането на бистрица в струма разпънах болото забърках подхранката 1 пакет unika река, една бисквита, трохите от 1 хляб и 100г. изпънат бял. Докато бърках захранката бях оставил въдицата с бял на куката във водата на метър от брега и по едно време плувката тръгна вдигнах въдицата и нещо доста натежа, но без да се съпротивнява. Оказа се костенурка с доста добри размери. За щастие не беше глътнала и я освободих жива и здрава.
Захраних 5-6 топки и почнах да ловя.За стръв бял и троха. Излязоха 7 мренки около 15 см, 3 мерни клена, 1 каракудка и мнооого пръскачи. Общо взето ниищо. Наидваха много хора почнаха да пляскат около мене и си тръгнах. Та това беше от риболова около Сандански. Интересно ми беше че ловяха на царевица , на грозде и на все странни стърви.
http://vbox7.com/play:e154fd5e77" onclick="window.open(this.href);return false;
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
От моя приятел - бате Цецо знам, че грозде, диви черешки, дренки и др. са в основата на успеха му с големите кленове.dandi1383 написа:, на грозде и на все странни стърви.
-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Наред с изброените плодове не по-малко и щипоци обичат кленовете,на малко оловце без плувка се постигат хубави резултати по реката
- tcekata
- вече хвърля и на тежко
Най-големите кленове, които съм виждал да хващат колеги по р.Струма , са именно на плодове - джанка , череша и черница.Голяма част от живота ми е минал по тази река, тъй че съм виждал доста. За първи път видях колега да лови на джанка под стария мост в с.Невестино , преди повече от 30 години. Беше ме напушил един смях , едвам се сдържах , като гледах как колегата мята една жълта джанка с диаметър 25 - 30 мм.
Но след не повече от час , извади клен какъвто не бях виждал до тогава, някъде към 2 -3 кг. 

-
- новобранец

P.S. Неделя бях на риба ,но явно нещо си бе казало "не" скъсах....заваля ме дъжд....тъкмо стигнах в колата и той спря бях вир вода ....така и риболова неможа да се осъществи....но скобарите още си ги има ,незнам защо но не са ми от любимите....ще изчакам да захладнее малко

- tcekata
- вече хвърля и на тежко
Flirtadjiika написа:Значи колеги преди риба.....през плод и зеленчук-а!!! хихи
![]()
P.S. Неделя бях на риба ,но явно нещо си бе казало "не" скъсах....заваля ме дъжд....тъкмо стигнах в колата и той спря бях вир вода ....така и риболова неможа да се осъществи....но скобарите още си ги има ,незнам защо но не са ми от любимите....ще изчакам да захладнее малко
При вас лошото време през излетите става нещо като тенденция , та да попитам от любопитство: планирате ли излетите си след подробно запознаване с прогнозата за времето или нещо ви е подгонил каръка?

Днес се канех да ходя за риба и чаках инфо от теб , каквото обеща и някоя снимка евентуално , но явно ще трябва да ходя за риба неинформиран .

Това май не ти попречи да отпрашиш по дефилетоtcekata написа:............., но явно ще трябва да ходя за риба неинформиран .
-
- новобранец
Колега прогнозите за времето за идните дни ще са кофти време придружено от кофти настроени(поради липсата на подходящи обувки за калта) аз лично чакам октомври
казват че тогава рибата била "активна" ще видим тази работа
успех ти желая на теб и да качиш снимки(няколко)
Не качвам снимки защото апарата ми .....по горе е описано какво му се случи....поплува!

Не качвам снимки защото апарата ми .....по горе е описано какво му се случи....поплува!

- fishingman
- вече хвърля и на тежко
Днес имах поредния успешен излет на р.Струма хванаха се добри риби. Докато грееше слънце кленовете бяха активни и няколко прашки бели червеи ги дръпнах пред мен, почти нямяше пускане без удар. Малко по късно като червеите отминаха по-надолу пачнаха да се обаждат хубави мрени и като я засечеш влакното свири, все едно си закачил скобар но набива кам дъното. Към 17.30ч. близо до брега срещу мен започнаха да играят скобари все едно хвърляш камъни един след друг, но аз нямах шанса да хвана, но и не ми бе това цилта. Като си тръгнах срещнах Цеката той сподели ,че преди няколко дни там на това място дето съм ловил е видял видра. По Струма се навъдиха много тези гадини, вече на риба трябва да ходим и с оръжие.

-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Някой да има инфо как е реката около с.Железница ,дъждовете не бяха много ,но все пак си имаше...
- tcekata
- вече хвърля и на тежко
ivo_stoev написа:Някой да има инфо как е реката около с.Железница ,дъждовете не бяха много ,но все пак си имаше...
За Железница нямам представа , но днес ходих привечер преди с. Пастух , реката си беше бистра и съвсем малко е качила ниво.Водата е доста студена. Мряната кълвеше доста вяло ,поне при мен, но пък кленове около 25 - 28 см, излязоха доволно, а скобара си кълве нормално. Ето и някоя снимка :

-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Много мерси ,колега !
Не съм я пробвал реката ,но вчера колегите се брояха на пръстите на едната ръка - от Кулата до Благоевград

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...