Търся савет

Модератори: Павел Иванов, sestrata

t1nter
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Търся савет

Мнение от t1nter »

Здравейте колеги, имам потръка филстар х-боло акция 10 -40 грама искам да започна тоя вид риболов какви блесни да си зема искам да ловя кефал.
Станимир Бегов
разбира нещата
разбира нещата

Re: Търся савет

Мнение от Станимир Бегов »

Квито и да вземеш ,все ще ти е трудно :!:
Аватар
stancom
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stancom »

Като за начало Моска 3 и 4 номер и Мепс аглия 2 и 3 номер. Бели и жълти.
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

Дали ти е поТръка или не .. няма да стане работата така. Вземи си спининг пръчка ако искаш да усетиш истинската магия на този риболов. Успех !
живко георгиев
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от живко георгиев »

е как с болонеза ще ходиш на спининг ???? вземи си един спиниг , има евтини доста ( като за начало ) и пробвай . ако не ти хареса не си купувай по скъп . има доста видове спининги . попитай сестрата той ще ти обясни
LynyrdSkynyrd
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от LynyrdSkynyrd »

Аз съм виждал да се лови с директен на дъно, с фидер на плувка, с плувкарски телескоп на търмък, като директния и телескопа дори видях как се чупят по време на риболова, та само болонезе с блесна само не съм виждал, ама не е невъзможно.
Изображение Изображение
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

Аз съм виждал как с болонеза 4м., монофилно влакно и малка блесна накрая се вади щука/писалка/.За ставането става,ама...
sandista написа: Вземи си спининг пръчка ако искаш да усетиш истинската магия на този риболов. Успех !
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

t1nter,така и не мога да усетя дали се бъзикаш или си го написал от обикновено незнание.Но няма значение,колегите подхождат меко към написаното от теб и абсолютно добронамерено са ти казали доста истини.Чувствам се лично засегнат от твоя подход,защото дори аз преди 4 години с цялата си тъпотия и незнание,не измислих такава гротеска - с боло да се хвърля блесна.То за пробването може.Ама същото е да пробваш да си извадиш зъб с дрелка или капсул-детонатор,или да си избършеш задника със шкурка-не,че не може,ама резултата не само няма да ти хареса,ами и удоволствие няма да има.Чети,бе приятел,има толкоз изписано с каква пръчка се хвърлят блесните,че просто няма нужда от такива въпроси.
lovo-бай СТОЯН
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lovo-бай СТОЯН »

t1nter написа:Здравейте колеги, имам потръка филстар х-боло акция 10 -40 грама искам да започна тоя вид риболов
Eпа летоска ,юли месец-не искаше ли да ловиш с тва боло, на плувка. :roll:
Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
vene mitov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от vene mitov »

stancom написа:Като за начало Моска 3 и 4 номер и Мепс аглия 2 и 3 номер. Бели и жълти.
Колега Моска 3и4 :? Човека ще лови кефал :wink:
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

t1nter написа: искам да започна тоя вид риболов
Ако не те мързи,прочети това . :idea: http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=5&t=20534
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
Аватар
stancom
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stancom »

vene mitov написа:
stancom написа:Като за начало Моска 3 и 4 номер и Мепс аглия 2 и 3 номер. Бели и жълти.
И ще ги хвърля с боло с акция 10-40, по малки изобщо няма да може да хвърли. Между другото с моска 4 си се лови кефал.
nabeden ribar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nabeden ribar »

t1nter написа:Здравейте колеги, имам потръка филстар х-боло акция 10 -40 грама искам да започна тоя вид риболов какви блесни да си зема искам да ловя кефал.
Ако имаш малко макаре примарно 1000 модел до към 240 гр. (такова е моето виждане за боло макара) по-добре си вземи да речем това http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=7156 - не е скъпо и ще ти върши работа. Блесни ползвам на мепс аглия номера предимно 0, 1, 2, моска номера 1, 2, 3 обло листо, моска номер 3 продълговато листо. Основни цветове - бял (сребро), жълт (бронз), меден.
P.S. Докато пушех се сетих нещо много яко и мисля да "разбия фантазиите" на горе изказалите се :D :mrgreen: :rolleyes: :!: . Спокойно и ефективно можеш да ловиш кефал с болото и те съветвам да пробваш! Освен блесните си вземи няколко малки и с различен цвят цикади! Техниката е следната: с болото ще имаш голям обхват, просто потабяш примамката и изтегляш леко нагоре, пускаш надолу и пак изтегляш нагоре! В бързей можеш просто да задържаш или леко да изтегляш. Можеш да ползваш и блесните! Перспективни места са около камъните и покрай брега, между водораслите, по-дълбоките и бавни бързеи и така нататък. В безветрено време може да ползваш дори муха пускайкия да се носи по течението!
Аватар
баш_майстора
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от баш_майстора »

vene mitov написа:
моските вървят с един номер нагоре
т.е. моска 3 отговаря по скоро на мепс 2 :wink:

п.п. аз също съм започнал да спинингувам с 4 метра боло :oops:
не че го препоръчвам де :)
Последно промяна от баш_майстора на Чет Сеп 30, 2010 2:57 pm, променено общо 1 път.
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
dodo16
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dodo16 »

P.S. Докато пушех се сетих нещо много яко и мисля да "разбия фантазиите" на горе изказалите се :D :mrgreen: :rolleyes: :!: . Спокойно и ефективно можеш да ловиш кефал с болото и те съветвам да пробваш! Освен блесните си вземи няколко малки и с различен цвят цикади! Техниката е следната: с болото ще имаш голям обхват, просто потабяш примамката и изтегляш леко нагоре, пускаш надолу и пак изтегляш нагоре! В бързей можеш просто да задържаш или леко да изтегляш. Можеш да ползваш и блесните! Перспективни места са около камъните и покрай брега, между водораслите, по-дълбоките и бавни бързеи и така нататък. В безветрено време може да ползваш дори муха пускайкия да се носи по течението![/quote]
Дааааа. Туй ще да се пробваааа. :)
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”