Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

МАРИЦА-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
Re: МАРИЦА-всичко за и по реката
Здравейте,колеги искам да си закупя големи силиконови шадове по около 20-30 см ,но не знам от къде може ли да ми кажете? Защото гледам руснаците,доста ги тачат.

- tiktak
- ще става разбирач
Малко по надолу има едно сляпо ръкавче. Държи щука. Там пробва ли?
- batjoro76
- научил се да хвърля
Имаше двама колеги с тапи и пера и не ми се пляскаше, наистина изглежда надеждно.tiktak написа:Малко по надолу има едно сляпо ръкавче. Държи щука. Там пробва ли?
-
- учете се от него
- Местоположение: НАКАТА Пловдив,Хасково,яз.Ивайловград и после обратно
- Обратна връзка:
Аз днеска за 2 часа от 5 до 7 въртене на блесна и воблер нищо.Покрай мен на тапи един колега за цял ден пак нищо.На плувка не зима,само дребни.Забелязах да вадят прилични кефали на фидер.
Тва е в района на моста на ВХВП.Иначе бая народ има по марица и си мисля че би трябвало.......ама.....

Тва е в района на моста на ВХВП.Иначе бая народ има по марица и си мисля че би трябвало.......ама.....

Catch /for pleasure/ And /photo for memory/ Release /for future/ Pro
Не помня от кога съм рибар................... но помня,че се зарибих отдавна.
Последен шарко:63 см ,5 кг от река Тунджа в Ямбол.
- Don4o_62
- учете се от него
Миналата година пак така изведнъж рибата спря да взема на изкуствени.Тая не че е вземала кой знае колко
,но пак се повтаря същото положение.Изглежда малко като захладнее и също като пуснат отгоре студена вода повече,може би я пресича.Но по вероятно малките рибки,който са храна за големите, се скатават по плиткажите от студената вода и другите отвикват да ги гонят навътре.Късна есен съм гледал малки вирчета отстрани на големите,черни от дребна риба.Та може и това да е причината изведнъж да спира на изкуствени.Но рибите си знаят най добре,а ние само гадаем поредните валати
Счупения връх го поправих,но пробвах два варянта.Първия беше с поставяне на парче от вибростъкло отвътре,а отвън за основа един тънък стоманен тел.Всичко това превързано с копринен конец и залято със смола.Става така,но леко подава при по голям натиск,но мен не ме устройва,че нали гоним все големи риби
.Ето какво представлява

По принцип е здраво на снадката понеже е подсилено два пъти,но на мен нещо не ми хареса и премахнах счупеното парче и пак монтирах водача.Стана това.

Този път ми хареса.Малко е по голяма акцията,но малки няма да хващам,а само големи

Счупения връх го поправих,но пробвах два варянта.Първия беше с поставяне на парче от вибростъкло отвътре,а отвън за основа един тънък стоманен тел.Всичко това превързано с копринен конец и залято със смола.Става така,но леко подава при по голям натиск,но мен не ме устройва,че нали гоним все големи риби

По принцип е здраво на снадката понеже е подсилено два пъти,но на мен нещо не ми хареса и премахнах счупеното парче и пак монтирах водача.Стана това.
Този път ми хареса.Малко е по голяма акцията,но малки няма да хващам,а само големи

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

- tiktak
- ще става разбирач
От тази сутрин за час и половина:

Четири удара - два отразени. 50% успеваемост
. Всички на моя личен фаворит за тази година - аглиа 2 бронз. И за да не каже някой че имам само една блесна
, ето днешните опитани примамки : започнах с едно екс рап-че, минах през "щукоубиеца" хъски джърк, едно салмо, голди, аглиа 3 златно с червено и черно. Накрая си сложих бронзовата аглийка и зза половин час четири удара. Тва е, случайности няма.

Четири удара - два отразени. 50% успеваемост

- batjoro76
- научил се да хвърля
Следобед пак направих бърза разходка до реката,нивото се е вдигнало малко от вчера ама фанах някоя рибка.

Закачих и една малка зъбла около 40см. на една сребриста Моска и си я пуснах да расте и нея.

Е тва беше, че падна батерията на тела.
П.П: Колегите да кажат как е със сома, да купувам повече сомски примамки.

Закачих и една малка зъбла около 40см. на една сребриста Моска и си я пуснах да расте и нея.

Е тва беше, че падна батерията на тела.

П.П: Колегите да кажат как е със сома, да купувам повече сомски примамки.

При мен се получи същия проблем но по моя вина - счупи се върха м/у 2-ри и 3-тия водач. Купих от магазина ново връхче без водачи - универсални такива продават няколко размера. Пуснах го от задния краи през пръчката и така го изрязах че остана прът в пръта около 15 см. Нялях го обилно със секундно лепило. Отгоре , точно където е края на пръта и излиза новото връхче му надянах едно пласмасово капаче от игла за спринцовка което изрязах да влиза много плътно точно където е "снадката". Пак обилно залях със секундно лепило. Накрая си прехвърлих водачите от счупеното връхче на новия връх и .......сега ме е страх да я ползвам за блеснарка и затова я направих на плувкаркаDon4o_62 написа: Счупения връх ....

- batjoro76
- научил се да хвърля
Може,може, удари в слепия ръкав още на първото хвърлянеtiktak написа:batjoro76 написа:
Адаш, тя тази е мойта от сутринта ве. Признай си, нямаше ли набодено в гърлото.

Па и един кефал измъкнах от там,бая поодраскан беше ам не съм го снимал че не беше убавец

- danev69
- сериозен играч
Жоре,ако си решил да купуваш давай смело,на сомските примамки може и е много вероятно да закачиш и трофейна щука. За миналата седмица имам само два излета . Остана ми само въртянето. Местото,което си харесал е много добро,ама така смятат и токаджиите от Садовоbatjoro76 написа: Колегите да кажат как е със сома, да купувам повече сомски примамки.

човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
- Don4o_62
- учете се от него

Коце,нещо издаваш фронта.Аз като дойда отсреща и не те видя,ще ми стане скучноdanev69 написа: За миналата седмица имам само два излета .

Ония риби дето си ги видял,защо не ги пробваш на дъно с някаква жива стръв.Меткаш 2 дънни,една на рибка другата на грозд църви,а през това време въртянето да си продължава

- danev69
- сериозен играч
Напоследък ходя през ден. Вчера извъртях един валат за 3-4 ч. . Към края на седмицата мисля да измеря температурата на водата. Имам доста приятели които обикалят за щука,те също не са доволни от миналата седмица. Скоро не съм видял нито чул някъде да се обърне сом. Мисля ,че тези резки аномалии с атмосферното налягане са причнината хищниците да не са активни. Очакват се доста дъждовни дни,но пък налягането го прогнозират,че ще е стабилно,така че на който му се върти във дъжда мисля,че ще остане доволен. На слука на всички.Don4o_62 написа: Коце,нещо издаваш фронта.Аз като дойда отсреща и не те видя,ще ми стане скучно.
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
- Don4o_62
- учете се от него
Ако става с чадър,съм на ряката
.Само че как ще го държа
.
Да не ставам песимист,но май свърши сезона на воблерите.Миналата година пак така отряза от един път.Дано да греша

Да не ставам песимист,но май свърши сезона на воблерите.Миналата година пак така отряза от един път.Дано да греша

Абе вярно от веднъж,се изпари рибата,бая време никой не е хванал нищо,интересно.Don4o_62 написа:...........отряза от един път.Дано да греша