Къде се намирам:  
  Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Спинингов риболов
 Спинингов риболов

naRiba.com

Форум
 Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Спинингов риболов
 Спинингов риболов

Какво има по Тунджа ?
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Божидар Стойков
- ще става разбирач 
Какво има по Тунджа ?
Здравейте колеги! Имам роднини в с. Устрем... Тунджа е на близо и искам да отида малко да помятам спининг. Та искам да ви попитам каква риба излиза в този район който съм оградил (в червено е пътя). Ето снимката: http://img295.imageshack.us/img295/1829/20793833.png Друг път не съм ходил на Тунджа и за това незнам.... Благодаря ви предварително:
http://img295.imageshack.us/img295/1829/20793833.png

http://img295.imageshack.us/img295/1829/20793833.png

Re: Какво има по Тунджа ?
много разнообразни има в Тунджа - сом , щука , щаран , таранки и още зависи в кои участък ловищ и на какво

тбК

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър 
Малемчо , молим тъ , спри съ ! Човека пита за спининг а не за шаранчета и таранки   То като гледам и Обичащият не го е разбрал напълно амъ ...
  То като гледам и Обичащият не го е разбрал напълно амъ ...
Има всичко ! Клен , щука , сом , распер ... Закачваш една Моска №3 бела и си ловиш

То като гледам и Обичащият не го е разбрал напълно амъ ...
  То като гледам и Обичащият не го е разбрал напълно амъ ...Има всичко ! Клен , щука , сом , распер ... Закачваш една Моска №3 бела и си ловиш

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- Божидар Стойков
- ще става разбирач 
За щуката тази блесна дали ще върши работа:

Или тази:

А за кефала мисля да сменям воблерите докато удари нещо?

Или тази:

А за кефала мисля да сменям воблерите докато удари нещо?

На същата блесна съм вадил много щуки , тя е спеацилано за тази риба и е голяма , може да я използващ без да слагащ метален повод !

тбК

Колега, миналата година въртях Lusox - капо. Последните няколко излета и тази година въртях ( когато щуката взимаше яко ) - пак капо. За сметка на това на чиста англиа 4-ка и на англиа лонг 3 взима доволно. Но като цяло, в областта където си отбелязал щука не търси толкова много, колкото распер, клен и някой бял рибок( преди година няколко км по надолу има извадена 6 кг бяла риба ). За клен най-много удари имах на yo-zuri l-minnow 44 M92, за распер/клен блесна black fury 3-ка( черна на жълти точки ), бяла риба - на Хорнет или Ugly( лично аз там не съм хващал такава, но от други колеги знам ). Можеш и за сом да пробваш, но едно че трябва да знаеш местата( а не като мене да изпокъсаш дума ти блесни ), и второ - тая година от към сом на Тунджа е много слаба работата, за сметка на това в Турция чух че хващали доволно xD

Поклон - http://www.youtube.com/watch?v=T1lBoEeUiGk !

- dakataegotin
- научил се да хвърля 
Не го лъжете човека,между Устрем и Лесово няма да хване щука,там са главно бързеи.Но може доволно да си налови клен и някой друг распер

Ако нямаш любов не ми казвай какво друго имаш!

- 
				krasi-84
- разбира нещата 
Ахам,и кат му глътне до гъзо една 500-700гр ,ще иде и блесната и рибатаMalemi написа: може да я използващ без да слагащ метален повод !
 То с метален под 40см е рисковано да се мята в тази река,а за без да не говорим.
 То с метален под 40см е рисковано да се мята в тази река,а за без да не говорим.Относно късането на примамки,няма как да се избегне,хората цял живот ловят в тази река и пак продължават да късат.
За местата,щука в момента има навсякъде,едрите са в подмола,масовите(35-50см) са навсякъде в реката.
пп.На този етап,закачаш едно Джако 4,5см и гледаш да го водиш успоредно на брега.
- Божидар Стойков
- ще става разбирач 
Колега някъде край Несебър, Поморие или Бургас... има ли ги "Джако"krasi-84 написа:
пп.На този етап,закачаш едно Джако 4,5см и гледаш да го водиш успоредно на брега.

- 
				krasi-84
- разбира нещата 
В Елхово и Ямбол ги има,не ти е много далече.

40 см с блесна...това трябва да се видиkrasi-84 написа:То с метален под 40см е рисковано да се мята в тази река,а за без да не говорим.

Имай на предвид, че Джакото си е доста "еднодневка" и трябва да си вземеш няколкоКолега някъде край Несебър, Поморие или Бургас... има ли ги "Джако"

Поклон - http://www.youtube.com/watch?v=T1lBoEeUiGk !

- Божидар Стойков
- ще става разбирач 
аз по принцип имам доста в колекция но нямам ДжакоSleeper написа:40 см с блесна...това трябва да се видиkrasi-84 написа:То с метален под 40см е рисковано да се мята в тази река,а за без да не говорим. Имай на предвид, че Джакото си е доста "еднодневка" и трябва да си вземеш няколкоКолега някъде край Несебър, Поморие или Бургас... има ли ги "Джако"
Имай на предвид, че Джакото си е доста "еднодневка" и трябва да си вземеш няколкоКолега някъде край Несебър, Поморие или Бургас... има ли ги "Джако"
Поздрави!

- 
				Kiro Gorskiq
- новобранец 
Ами ето по-точно какво се хваща на спининг точно в този район(+-5км)http://ivo6a.com/index.php?topic=9.0

ALWAYS ONE FISH AHEAD

- 
				krasi-84
- разбира нещата 
Как ти звучи това-изваждам 800гр щука,гледам примамката я няма,отварям и устата,Шалоу Шад Рап 9см+15см повод,дълбооооооко в гърлото,само крайчето на вирбела стърчеше от устата и.Сега си представи,че това е щука не 800гр а 8 килограма и е нагълтала толкова дълбокоSleeper написа:40 см с блесна...това трябва да се видиkrasi-84 написа:То с метален под 40см е рисковано да се мята в тази река,а за без да не говорим.