Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от лодка
naRiba.com

Форум

С лодка в морето
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Re: С ЛОДКА В МОРЕТО
В Събота поради ангажименти влязохме около 16-часа и....дрямане това пред кръста до нос свети Стефан около Агалина пообиколихме и пред геманката на воладата кадето близо до нея хвърлят за арган ударихме малко граца и викам си щом има грациелка ще се покаже някаде наоколо и забатко ,както и стана около 17.30 започна тук таме да се обажда обаче тегаво поради вятъра и вълната които бързо ни снасяха от мястото кадето се въртеше рибата.Ни плаваща котва ни нищо не помагаше а лошото че само там удряше и докато минем ч вземем по 1-2 парчета и отминем докато се качим обратно то станало 19 и се стъмни и излязохме да си приготвим улова.Та равносметката по около 20-тина парчета едър 23-24 + на човек аз ловях на ламе виолетово с много малко бяло куки 3 номер с дълго рамо и рехаво в смисъл не претрупано . В Неделя влязохме около 7 часа обаче силен вятър СИ вълна насечена завъртяхме пак около камъка пред Германката взехме по около 6-7 бройки обаче си беше направо неприятно а и имахме работа за довършване отвън и половихме малко граца около далян чайка и излязохме .Радващото е че се появи и при нас чернокопа само време да даде.Поздрави от Бургас и ползотворна седмица

- Моряка
- кандидат преподавател
Днес с Киро пак пред Галата и навътре към 20-ти метър.В` началото вълната малка

но докато влизахме и взе да дига.Това клипче е за Любака :sunglasses2:
[youtube]<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Jx_Y-cdfnMY?fs ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/Jx_Y-cdfnMY?fs=1&hl=bg_BG" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>[/youtube]
В морето рибата рядка,отвреме навреме граца,но имаше и едро :dancingHappy_i

Чернокоп изобщо не удари,за жалост.По едно време скъсах пилкера и две куки и продължих с 8 на чепарето.После се преместихме до 101 буй

На влизане май бяхме единствена лодка,на излизане в залива вече имаше 2-3 лодки.Че гимнастиката си беше тегава и с този краен резултат към къщи

но докато влизахме и взе да дига.Това клипче е за Любака :sunglasses2:
[youtube]<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Jx_Y-cdfnMY?fs ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/Jx_Y-cdfnMY?fs=1&hl=bg_BG" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>[/youtube]
В морето рибата рядка,отвреме навреме граца,но имаше и едро :dancingHappy_i

Чернокоп изобщо не удари,за жалост.По едно време скъсах пилкера и две куки и продължих с 8 на чепарето.После се преместихме до 101 буй

На влизане май бяхме единствена лодка,на излизане в залива вече имаше 2-3 лодки.Че гимнастиката си беше тегава и с този краен резултат към къщи

А сега де? 

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
И малко повече инфо от мен
Водата бе 18.5* , но от дъното рибата и оловото си идваха определено с по-голяма температура.
( меря на ръка де )
Имах мерак да опъна към корабите,но лодката се движеше на ръба на възможностите,
и не ми се рискуваше.Маестрото също беше на борда,ама нямаше късмет за добър улов,
както и ние.
За преследване на рибата - мисия невъзможна.
Иначе резултатите щяха да са много по-добри.
На моменти сонара отчиташе амплитуда на вълната от 1,3м
А аз си мисля, че беше доста по-голяма.
Водата бе 18.5* , но от дъното рибата и оловото си идваха определено с по-голяма температура.
( меря на ръка де )
Имах мерак да опъна към корабите,но лодката се движеше на ръба на възможностите,
и не ми се рискуваше.Маестрото също беше на борда,ама нямаше късмет за добър улов,
както и ние.
За преследване на рибата - мисия невъзможна.
Иначе резултатите щяха да са много по-добри.
На моменти сонара отчиташе амплитуда на вълната от 1,3м
А аз си мисля, че беше доста по-голяма.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Ама как да си стоиш в къщи кат знаеш, че рибата е в морето
че били големи вълните мерака и той е голям
Днес видях 2 лодки близо до фара на края на вълнолома от вътршната страна . Мислех вятъра да не би е докарал зъбатия и да вадят, но не се виждаше каква игра играят, но клатеха чепаретата ..

Май, май се се завъртял накой чернокоп, защото и аз бях на яхт клуба и ми направи впеч. че няколко лодки се завъртяха на фара. Отидох да видя на зеленото фарче какво ловят и в кофичките видях няколко сериозни зъблиовци уловени на бомбарда,а за лодките....май клатеха чепаретаMARLIN написа:Ама как да си стоиш в къщи кат знаеш, че рибата е в мореточе били големи вълните мерака и той е голям
Днес видях 2 лодки близо до фара на края на вълнолома от вътршната страна . Мислех вятъра да не би е докарал зъбатия и да вадят, но не се виждаше каква игра играят, но клатеха чепаретата ..
Колеги, в момента пред нос Галата се е образувало малко "селце".
Наслука!
Наслука!
и скубят ГРАЦАААААААААААААOrkata написа:Колеги, в момента пред нос Галата се е образувало малко "селце".
Наслука!
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

- КИРО
- Обратна връзка:
Ама граца да видиш,даже и кандидат сафрид не е.Е,после и малко прилична почна се показва.
На моряка излезе един отхапан сафрид (по-късно от него и снимките ).
При мен едно чепаре на топка излезе,така и не видях това йедру какво беше.
После на поворотния - граца.
Към Траката - граца.Към 15 си тръгнахме,че удари южняка и взе да вдига малко вълна.
Като излязох,се обадих на Албена ( и те бяха пред двореца ),показал се малко и едър сафрид.
На моряка излезе един отхапан сафрид (по-късно от него и снимките ).
При мен едно чепаре на топка излезе,така и не видях това йедру какво беше.
После на поворотния - граца.
Към Траката - граца.Към 15 си тръгнахме,че удари южняка и взе да вдига малко вълна.
Като излязох,се обадих на Албена ( и те бяха пред двореца ),показал се малко и едър сафрид.
- Моряка
- кандидат преподавател
Абе има чернокоп,ама не му видях очичките.А днеска още със заставането пред Галата и

Сонара не мълчи :dancingHappy_i

Даваше много доволно с малко търсене,по едно време един колега вика на Киро
-Празна кука имаш ли
-Само една
Че даваше си ,ама викаме да потърсим по едро и малко навътре,понамаля но като дръпна по едно време тежко тежко и олекна,резултата само глава

На Киро му удари яко и оплете чепарето,явно има го зъбатия ама утре ще е.И дракончета разни,да не е без хич

Албенчето и те влязаха,но отпрашиха към Рубин,ние също към поворотния,общо взето даваше,като го намериш и то добре.Взе да дига вълна и дръгнахме обратно,аз използвах скарата :eyeballs_icon: вкусно е :super:

Абе много доволен излет

Сонара не мълчи :dancingHappy_i

Даваше много доволно с малко търсене,по едно време един колега вика на Киро
-Празна кука имаш ли
-Само една
Че даваше си ,ама викаме да потърсим по едро и малко навътре,понамаля но като дръпна по едно време тежко тежко и олекна,резултата само глава

На Киро му удари яко и оплете чепарето,явно има го зъбатия ама утре ще е.И дракончета разни,да не е без хич

Албенчето и те влязаха,но отпрашиха към Рубин,ние също към поворотния,общо взето даваше,като го намериш и то добре.Взе да дига вълна и дръгнахме обратно,аз използвах скарата :eyeballs_icon: вкусно е :super:

Абе много доволен излет
А сега де? 

- КИРО
- Обратна връзка:
Добре работи чепаре 8-ца,с малко перо от юрдек,и едно ламенце. 

Днес пред Галата,на борда на капитан КИРО слаб риболов,но обстановката и компанията беше перфекна
вземахме по нъакоя друга граца,малко сафрид,и малко чернокоп,рибата беше малко но поне имаше Едене и пиене
ето малко снимки

-
- научил се да хвърля
Тая "Кока-Кола" май май ми прилича на червено винце а?

Скарата на лодката много ме кефи
Ама тази риба не я ли чистите преди да я метнете на барбекюто ? Или с виното няма значение
Поздрави и другия път някоя снимка с много изпечен чернокоп може и лефер 

- КИРО
- Обратна връзка:
Като метнеш сафрид на скара,не го чисти.
Като се опече вече,тогава се чисти много лесно.
За догодина тази скара ще я направим и за чернокоп.
Все още чернокопа не налита на чепарето,има много граца.
Чернокопа държи между 17 и 22м,но се иска голямо търсене.
Като се опече вече,тогава се чисти много лесно.

За догодина тази скара ще я направим и за чернокоп.
Все още чернокопа не налита на чепарето,има много граца.
Чернокопа държи между 17 и 22м,но се иска голямо търсене.