Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

ЛЕФЕР И ЧЕРНОКОП - 2010
Модератори: emo vasilev, alekst
- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: ЛЕФЕР И ЧЕРНОКОП - 2010
бат Върбане,от скали ли замяташе с чепарето или от лодка?може ли малко повече подробности,защото чесно казано не съм виждал някой да взема толкова едър чернокоп от скали ?
Качествени чепарета Borkata

-
- научил се да хвърля
Незнам защо но си мисля, че масовото нашествие няма да се състои около Варнаpluv4o написа:Бе чакам го...И аз съм наточил зъбки,не само зъбатата рибка.Моряка написа: Чакаме масово нашествие и при нас пак

Навярно след седмица - две, когато времето се подобри ще ни се наложи да търсим чернокоп и зарган малко по на юг.
Но все пак ще видим ..... може и да не съм прав

pluv4o написа:Бе чакам го...И аз съм наточил зъбки,не само зъбатата рибка.Моряка написа: Чакаме масово нашествие и при нас пак
абре Адаш то с чакане не става

НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

моето мнение е, че тази година, всичките риби избиха на лодките по-късно с около 3-4 седмици, не знам защо така се получи, но като се започне от каята и се стигне до чернокопа...
според мен след 2-3 седмици трябва да има нашествие на чернокопа за лодкарите. Но най-много да ни пропусне това явление, или времето да е боза и да не дава да се влиза за дълго време.
Днес бащата се обади че бил на Тюленово. Голям вятър, прилична вълна и риба доволно от камъните, но повечето граца (но имало и много мазни сафриди). КАза че чепаретата били почти на макс. и не давало да потъне. Аз лично се надявам след този боллук на граца да дойде и зъбатия.
според мен след 2-3 седмици трябва да има нашествие на чернокопа за лодкарите. Но най-много да ни пропусне това явление, или времето да е боза и да не дава да се влиза за дълго време.
Днес бащата се обади че бил на Тюленово. Голям вятър, прилична вълна и риба доволно от камъните, но повечето граца (но имало и много мазни сафриди). КАза че чепаретата били почти на макс. и не давало да потъне. Аз лично се надявам след този боллук на граца да дойде и зъбатия.
addicted to the wind !
-
- новобранец
- Обратна връзка:
От скалите на с.Варвара, и аз не бях хващал толкова големи чернокопи . Може би защото никога не съм хвърлял с чепаре специално за чернокоп. Обикновенно си хвърлям с чепаре за сафрид, и не съм хващал по-големи от 10-12 см чернокопи. Този път обаче , амбициран от снимки на колеги от форума,лових с чепаре за чернокоп,куки номер 3,влакно 25/30 ,тъмна перушина с малко ламе. Яд ме е че отидох чак към 18 часа, и то се стъмни много бързо . При опита ни по обяд да влезнем с лодка си измокрихме дрехите, и чакахме да ни изсъхнат. Ако бяхме отишли по рано сигурно щяхме да хванем много повече. Много яко дърпаха, удряше на около 12-15м от скалите,дълбочината е около 7-8 метра. Друго не знам какво да ти кажа, ако е хубаво времето в края на месеца пак сме там.BorisK написа:бат Върбане,от скали ли замяташе с чепарето или от лодка?може ли малко повече подробности,защото чесно казано не съм виждал някой да взема толкова едър чернокоп от скали ?
- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
благодаря.аз онзи ден като бях на германката хванах 3 кила граца.2-3 пъти изкарах отхапана по средата риба и веднага вързах същото чепаре за което говориш само че куки 5 номер.нъцки откъм чернокоп,на тия огромни куки пак хващах граца:)
Качествени чепарета Borkata

-
- новобранец
- Обратна връзка:
Явно е било късмет, да се покажат толкова близо до скалите. Ще ги дебнем със сонара другия път, ако даде времето. Нямам търпение, че ми влязоха под кожата. Само за тях се сещам постоянно. Ако някой ги издебне ще се обади.
Добро утро колеги ,гледам темата малко запустяла че си рекохме вчера с пичовете ,дай да влезем с лодката че да има ко да пишем утре
.Сутринта към 7.00 влязохме при слаб западен вятър .Повъртяхме се около Свети Стефан над Созопол ама тук таме по някой сафрид и граца което ни доведе на мисълта че и чернокопа ще е някаде тука.Пуснахме се на дрейф и около Германката почнахме да взимаме по някоя риба (доста едър 22+) И така до около 11 направихме по около 50-тина риби на човек. След 11.00 рязко спря а и вятъра духна доста силно пак западен и малко югозападен със силни пориви а бе въртеше си го вятъра и изпихме си пиенето изкълвахме си мезето и към 13 решихме да излизаме когато на Колокита набарахме пасаж от сафрид ...ама сафрид мутант като тая гръцката скумрия кадето я продават на Краснодар
Направихме набързо към 3-кила на човек и вече доволни от излета излязохме да повторим
ама с прясна рибка.Чепаретата бяха моето с виолетово ламе и малко бяло псотно наредено,колегите с класическо ,перушина кафеникава с беличко,техните вземаха по-добре на сафрида куки номр 3-ти ,ами това е от мен .Поздрави и успешна седмица 

-
- новобранец
От утре излизам в отпуск и с братчето смятаме да пощъкаме по южното черноморие към приморско, но ако ни писне може да прискочиме и до Варвара надявам се и ние да имаме подобен късметbat Varban написа:От скалите на с.Варвара, и аз не бях хващал толкова големи чернокопи . Може би защото никога не съм хвърлял с чепаре специално за чернокоп. Обикновенно си хвърлям с чепаре за сафрид, и не съм хващал по-големи от 10-12 см чернокопи. Този път обаче , амбициран от снимки на колеги от форума,лових с чепаре за чернокоп,куки номер 3,влакно 25/30 ,тъмна перушина с малко ламе. Яд ме е че отидох чак към 18 часа, и то се стъмни много бързо . При опита ни по обяд да влезнем с лодка си измокрихме дрехите, и чакахме да ни изсъхнат. Ако бяхме отишли по рано сигурно щяхме да хванем много повече. Много яко дърпаха, удряше на около 12-15м от скалите,дълбочината е около 7-8 метра. Друго не знам какво да ти кажа, ако е хубаво времето в края на месеца пак сме там.

И ако времето е добро от вторник до събота смятаме да не пропускаме

-
- новобранец
- Обратна връзка:
Браво колеги, ако сте правили снимки ги пускайте, да изплакнем очите . Предполагам че темата беше замряла, защото времето се скапа. Сега гледам данните от метростанция Ахтопол от 12ч днес, дават го 15.4 градуса/вятър 2 мс/вълнение 1 бал. Изглежда културно, почвайте ги. Наслука. 

Здравейте, някой около Варна излизал ли е днес? Утре смятам да вляза и ако някой има инфо, няма да е лошо да сподели.Киро , в тебе ми е надеждата 

- var4o
- вече хвърля и на тежко
Здравейте момци.
Някой имали сведения,за хавата около Балчик.
За да знам какво да правя.
Някой имали сведения,за хавата около Балчик.
За да знам какво да правя.

-
- научил се да хвърля
ходи за риба брат! 

днес следобед от 16 до 18 на германката с лодка имаше по някой чернокоп (20см). аз хванах 10, по лодките наоколо хващаха и повече. кука номер 3 и светлосиво чепаре. на тъмно чепаре не искаше сякаш. сутринта май е давало повече според местните рибари. утре времето май отново ще е благосклонно, който има време да отива!
- var4o
- вече хвърля и на тежко
Много добър отговор брат,ама от София ми иде далечко.spetro написа:ходи за риба брат!

Аз за това питам за да знам дали да тръгвам.