Любимия воблер!

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Re: Любимия воблер!

Мнение от GODzillata »

Andrey_76 написа:
GODzillata написа:Ех, лесно ви е на вас по язовирите...
Да бе да :D Аиде да се сменим малко. Една река с риба има и ти си на нея. Ама догодина ще дойдем на гости :D
Винаги сте добре дошли! :drinkers:
Една река, но с малко подходящи места...най-вече за бяла и сом....мнооого трудно.
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
тони котев
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от тони котев »

Troli Rapala написа:Най-добрият учител в тролинга е да се довериш на себе си и да достигнеш до рибите сам,без готови рецепти и да трупаш опит,като си избираш воблерите отново сам!Има някакви готови рецепти,но не винаги дават резултат.Тролингът е най-активният риболов,щот трябва постоянно да търсиш рибите,а ги намира самият воблер!Сега рибите са от 6метра надолу,но пак има изключения,да удари на 5 метра!При друг риболов привличаш рибите със звук или миризма,а тук ти трябват познания за конкретния хищник и съответната тактика да ги достигнеш.Лично аз,разчитам не само на воблера,но и на определена тактика,така не опирам само до късмета за крайният резултат!Тук за разлика от кльонка,рибите винаги кълват,но не се знае само-КЪДЕ ТОЧНО? :D :D :drinkers:
Общо взето точно казано.Возих се в чужда лодка няколко години.Имахме добри попадения,но от както се качих в моята лодка,подкарах по моя си начин и в момента,да не прозвучи като хвалба,доста по добри риби хващам.Както казва Троли всеки си намира начина сам,ако може,разбира се.
ULDO1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ULDO1 »

=====================
Последно промяна от ULDO1 на Вто Ное 09, 2010 5:45 pm, променено общо 1 път.
Аватар
val
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от val »

Какво да кажа и с какво да се похваля. Когато решиш да споделиш нещо(полезно за колегите) се намира някой всезнайко, който ти секва мисълта .
Всеки може да сподели по нещо, полезно и да се научим на нещо ново , а това ще ни донесе повече емоции. В момента сме на тема експерименти: Как да свалим воблера на необходимата дълбочина с минимални загуби на играта Как да пуснем блесна на 10м. И т.н. За воблерите е ясно не можеш да разчиташ на един цвят през цялата година.
Един въпрос: как влияе счупването на една от тройките<как променя играта>?
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Troli Rapala написа:Най-добрият учител в тролинга е да се довериш на себе си и да достигнеш до рибите сам,без готови рецепти и да трупаш опит,като си избираш воблерите отново сам!
Лично аз,разчитам не само на воблера,но и на определена тактика,така не опирам само до късмета за крайният резултат!Тук за разлика от кльонка,рибите винаги кълват,но не се знае само-КЪДЕ ТОЧНО? :D :D :drinkers:
По 1-вия отговор се видя до къде стигнах сам.....никакъв напредък и което е най-жалко в мисълта. :oops:
По 2-я отговор....нямам нито отговор-нито картина. :evil: :oops: Уж ги зная къде точно са сомовете и сомските места. :roll:
В случая се дразня повече не от тролинга,който не ми се вижда чак толкова динамичен,а от празната ми глава. :rolleyes: Нямам никаква тактика,идея или каквото го наричате....возя се,като куфар и само сменям играчките.
Верен е също факта,че когато аз тролех и Колосите в този риболов не хващаха(явно не съм нацелил времето).Но как така Гуджо си хващаше сом на всеки язовир и по всяко време....явно си има нещо.Него съм го учил на кльонк и още го полагам,като се обърка с нещо.Но той за учител не става.Прави неща дето после не може да ми ги обясни.В случая за това пиша....някой да обясни нещо.Поне кинопрегледа от някой филм да видя.Не моем да повярвам,че съм чак такова Саше. :mrgreen:
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

Емо що са праиш са? :wink: Ти па ако не си извадил сумати мустакати...кой? :drinkers:
Изображение
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

stich написа:Емо що са праиш са? :wink: Ти па ако не си извадил сумати мустакати...кой? :drinkers:
Е то в това ми е проблема,че съм извадил.Но при тролинга имам 3 дребни от тази година.Е вярно е,че от 3-пъти не винаги се става педераст. :oops: Но пиша,защото ми е интересно какво не зная......а има толкова много неща да науча(не се бъзикам в момента).Просто не ми се вози в лодката без грам мисъл и идея.Трябва поне да си фантазирам нещо,че правя.
Ето Тролката си прави филма още пътувайки в колата.....тактика,воблери,места,цветове,размери.Толкова ли съм прос,та не моем да сглобим моя пъзел :!: :?:
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Emo-83 написа:...не моем да сглобим моя пъзел :!: :?:
Щом знаеш сомските места при кльонкане, какъв е проблема оттам да минаваш и на тролинг? :roll:
Хвърляш воблера зад лодката - пък к'вото докачи. :lol: Едни миналата година изкараха шаран 15 кг. закачен за опашката. :wink:

Направо не знам к'во се оплаквате за язовирите....малък водоем, веднъж да го обходиш и знаеш кое къде е, докато при Дунава всичко се мени всяка година, при различни нива нещата също са различни.....мъка, мъкааааааааа!!!
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Ей,Вал пиша тук от 5години и колкото,и да се крия съм споделил хиляди неща,за да се появиш ти па да ме наречеш "болен мозък" и "всезнайко".Не Умейко съм!Отсвирвам те завинаги! :wink: Емо,ти наблягаш само на сома и там ти е грешката!Преди да стигнеш до него специално на тролинг,трябва да усетиш взаимовръзката между хищниците в даденият момент на гьола и от там да съдиш,къде е рибата,която търсиш!Там долу има голяма и постоянна динамика между хищник и жертва!Насочвайки се само,към сома ти убягва цялата картина на драмата под водата! :D
Аватар
steaven
новобранец
новобранец

Мнение от steaven »

Искам да похваля един модел на Рапала и аз,DOWN DEEP HUSKY JERK GFP,КОЙТО ТАЗ ГОДИНА МИ СЕ ОТЧЕТЕ С НАД 25 БЕЛИ И ТО ХУБАВИ. Имам го и в други три разцветки,резултатът им е 1:3 в полза на GFP.
сВОБОДНА рИБАРСКА пАРТИЯ - Не се оставяйте да бъдете мамени от други политически партии. Елате при нас!
Аватар
makiavelli
новобранец
новобранец

Мнение от makiavelli »

steaven написа:Искам да похваля един модел на Рапала и аз,DOWN DEEP HUSKY JERK GFP,КОЙТО ТАЗ ГОДИНА МИ СЕ ОТЧЕТЕ С НАД 25 БЕЛИ И ТО ХУБАВИ. Имам го и в други три разцветки,резултатът им е 1:3 в полза на GFP.
Мдаа и аз съм доволен от тия Хъскита, но ти каза за разцветката а не каза размера?
По добре да си мъртъв и да ти е гот отколкото жив и нищо да не ти е наред!
Аватар
steaven
новобранец
новобранец

Мнение от steaven »

На 9-ки,имам и 7-ки от тях,лично според мен тази година целогодишно рибата се държеше по дълбоко от други години. Предполагам ,че съм газил 5-6 метра, при 2-3 км/ч по сонар. На плитък воблер под 2.5 метра тази година,нямам бяла,само костур и кефал.
сВОБОДНА рИБАРСКА пАРТИЯ - Не се оставяйте да бъдете мамени от други политически партии. Елате при нас!
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Troli Rapala написа: Емо,ти наблягаш само на сома и там ти е грешката!Преди да стигнеш до него специално на тролинг,трябва да усетиш взаимовръзката между хищниците в даденият момент на гьола и от там да съдиш,къде е рибата,която търсиш!Там долу има голяма и постоянна динамика между хищник и жертва!Насочвайки се само,към сома ти убягва цялата картина на драмата под водата! :D
Троли,пишейки от толкова години,требе да ме познаваш.Картина винаги съм имал.Имам и сега.Само при тролинга съм гипс,защото нямам случки.От там ми се губи интереса.Возия на неква лодка.Все едно съм свалил пичка и сега я омайвам,белким ми каже Да.Личната ми драма се превърна в траги-комедия. :wink: Но щом казваш,че там долу стават карамболи и битки....значи е така.Сега се причислявам към тиловаците без стратегия за днешната манджа с пушка в ръка. :idea: :rolleyes:
Аватар
petro_op
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от petro_op »

Ходих миналата седмица при Лоди и си харесах е това:

Изображение

Балцер Roach - 12 см, 28 гр - гази около 9 метра.
Някой да е дръпкал с нещо подобно :)
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Подариха ми същият,но костур и го слагах 2-3пъти,но нищо!Мисля,че сега му е времето на тоя воблер.Много рядко слагам нещо,което не е Рапала! :oops: :D Емо,казвал съм ти за тактиките на сома,ма забравяш! :D Как заграждат групово,някой залив или стоят по цял ден на метър-два дълбочина и не ебават да гонят воблери.Просто си висят и :D :D ,така до еди-колко си часа. :roll: Ще участвам и аз с некой воблер в темата...... :drinkers:
Публикувай отговор

Обратно към “Тролинг”