ЗАРГАН - 2010

Модератори: emo vasilev, alekst

Заключено
kuku
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: ЗАРГАН - 2010

Мнение от kuku »

Mi7chell написа:Даа колеги очертава се слаба есен за белите риби във Варненско,като изключим чернокопа.
Защо бе човек!? Преди да се вмарангяса времето си даваше риби доволно. Последният път като си тръгвах все още си вадеха зарганчета колегите. Вярно преобладаваха кефаловите но се завъртаха и заргани. При това през човек от мен измъкнаха рядко голям. За вълноломът става въпрос, а там и миналата година по това време нормата беше 8бр(моята). А че времето е кошмарно е видно.
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

Aз миналата година на вълнолома август месец правех по 20 риби на риболов,септември по-малко но по-качествени...но сега не съм и толкова упорит,хвърлям половин час и като не хвана обръщам на граца.
Зарганолог
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

kkiryazov написа:Старата песен на нов глас - проблема не е в това да не изловите всичкия зарган :-D , а да не стане както писа колегата няколко страници по-рано. Днес на рахския залив - по помен 50 и няколко броя и на другия ден - 50 и няколко рибаря рано сутринта на същото място - сами се сетете как от скала 20 м2 хвърлят бомбарди 30 и косур рибаря :). Другото е адската мизерия, която остава след някой от нас. Миналата година като пълен ахмак събирах всички боклуци в регион от няколко квадратни метра и за какво? А сега във вторник на рословутия райски залив до Созопол имаше дори буркан с мариновани чушки - смятай нова стръФ за зарганите. Така, че особено по-диви места и както времето сега е лошо - нъцки. Търсене и проби - ето това е. Със здраве и успехи.

никои не пита за точното място например(6 камък в ляво по козята пътека на бай Иван ) а да се ориентира човек примерно (около Царевец или др. населено място)
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
roko-koko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от roko-koko »

:D До какво води лошото време :D Поздрави на всички колеги ,четящи и участващи (всеки е прав за себе си)живи и здрави ,с пожелание за един приятен уикенд :D :drinkers: :axe:
Ivan_nikolov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Ivan_nikolov »

kuku написа:
Mi7chell написа:Даа колеги очертава се слаба есен за белите риби във Варненско,като изключим чернокопа.
Защо бе човек!? Преди да се вмарангяса времето си даваше риби доволно. Последният път като си тръгвах все още си вадеха зарганчета колегите. Вярно преобладаваха кефаловите но се завъртаха и заргани. При това през човек от мен измъкнаха рядко голям. За вълноломът става въпрос, а там и миналата година по това време нормата беше 8бр(моята). А че времето е кошмарно е видно.

Незнам колега тая година само 3 или 4 риболова съм успял да осъществя не бяха много сполучливи но без зарган не съм се прибирал :) .... да се надяваме времето да се оправи скоро , че да има приятни емоции :wink: :wink:
MARLIN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MARLIN »

Определено тази година откъм зарган е куца. Първите за тази година ги дръпнах на 30 май и си викам почна се от рано :wink: е да ама не. Още не съм видял нито един пасаж а кое време сме.. Друга година са ми омръзвали да ги чистя , пържа или мариновам :lol: Дано избие надявам се...
kuku
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kuku »

Mi7chell написа:но сега не съм и толкова упорит,хвърлям половин час и като не хвана обръщам на граца.
Тук се крие истината май :D .
И аз съм преизпълнявал нормата ама по към края на месеца. До колкото си спомням съм те наблюдавал " в акция" и щом аз прибрах 8 то твоите би трябвало да са над 14. Просто времето не е за риболов тая година. Къде водата супа, къде вятър и вълна... .
Иначе пасажи има, предпоследният път морето беше "тава" и като цопне бомбардата зизита скачаха във всички посоки.Тогава не зная колко бяха бройкиге щото аз прибрах само кефаловите а аверът взе тия с човките. Идеята беше да си хванем стръз за зъбати набързо но се пообъркаха плановете. Аз съм оптимист - оправи ли се времето риби ще има :D . Наслука на всички!
Аватар
farfuec
новобранец
новобранец

Мнение от farfuec »

здравеите, аз също си мисля, че е рано за генерални заключения водата не е толкова студена просто времето тр. да се нормализира. Преди да се скапе доволно си даваше на Кранево.
Ivan_nikolov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Ivan_nikolov »

farfuec написа:здравеите, аз също си мисля, че е рано за генерални заключения водата не е толкова студена просто времето тр. да се нормализира. Преди да се скапе доволно си даваше на Кранево.
за водата съм съгласен не е толкова студена . За Кранево не знам , но преди две седмици бях на Болата ами за целия ден 13 заргани ( 3-ма човека ) ... просто беше отчайващо :(
Аватар
farfuec
новобранец
новобранец

Мнение от farfuec »

Ivan_nikolov написа:
farfuec написа:здравеите, аз също си мисля, че е рано за генерални заключения водата не е толкова студена просто времето тр. да се нормализира. Преди да се скапе доволно си даваше на Кранево.
за водата съм съгласен не е толкова студена . За Кранево не знам , но преди две седмици бях на Болата ами за целия ден 13 заргани ( 3-ма човека ) ... просто беше отчайващо :(
ми точно преди 2 седмици духаше един север-североизток и то мъжката. Тогава с един приятел тръгнахме от Шабла та през Болата, Балчик , Кранево и накрая щем нещем в канала за кефалови :rolleyes:
На Кранево даваше след това като се оправи времето.
vvt1970
новобранец
новобранец

Мнение от vvt1970 »

Колеги, не се отчайвайте има още два месеца активен риболов, все ще даде хубаво време!
MARLIN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MARLIN »

E няма да пребираме тъкъмите вече да зимуват :D ясно е ,че ще чакаме... Мисля, че 2006 г. беше по коледа ловяхме зарган . После други колеги вадеха януари месец на торен червей. Някой може да не вярва, но има хора които знаят. Беше много топла зима. Де и тази да е такава :D
ico_dok
новобранец
новобранец

Мнение от ico_dok »

То, че за колегите от морето е рано да прибират такъмите е ясно, но аз ги прибрах тази вечер. Бях на една конференция в х. Сириус на Св. Св. Константин и Елена от 07. до днес, ма то голямо духане бре братя, дори малкото мозък който бе останал в главата ми бе издухан :D Пробвах рибата въпреки невъзможното време: в четвъртък въобще не успях да хвърля, не толкова заради вятъра, а заради вълната - заливаше не само буната ами и моста или както го наричате . Вчера отидох и хвърлях от 15 до 17 часа - как не ме издуха в морето не зная но успях да извадя един отличен зарган на потъваща бомбарда. Днес времето по ставаше и тъкмо се канех да отида към 9 часа, когато пасажерите ми дадоха зор да тръгваме, щото свършили по-рано и така май закрих морския риболов 2010г.
На вас успех!!!!
pdimitrof написа:Или както бех писал в Манията - Заубера, това е сиромашката Стела ..............
Венцислав Чанков
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Венцислав Чанков »

Утре живот и здраве ако не вали се пускам надолу към буните :D.И да има и да няма важното е да се пробва :wink:.
Венцислав Чанков
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Венцислав Чанков »

berk0199 написа:
bat`venci написа:Утре живот и здраве ако не вали се пускам надолу към буните :D.И да има и да няма важното е да се пробва :wink:.
И да пишеш резултата вчера като гледах вълната преливаше 1 буна и нямаше никои
Малък здравей,другия път вместо на разузнаване направо си носи и въдиците :wink:.
Заключено

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”