Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

ЗАРГАН - 2010
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: ЗАРГАН - 2010
Защо бе човек!? Преди да се вмарангяса времето си даваше риби доволно. Последният път като си тръгвах все още си вадеха зарганчета колегите. Вярно преобладаваха кефаловите но се завъртаха и заргани. При това през човек от мен измъкнаха рядко голям. За вълноломът става въпрос, а там и миналата година по това време нормата беше 8бр(моята). А че времето е кошмарно е видно.Mi7chell написа:Даа колеги очертава се слаба есен за белите риби във Варненско,като изключим чернокопа.
Aз миналата година на вълнолома август месец правех по 20 риби на риболов,септември по-малко но по-качествени...но сега не съм и толкова упорит,хвърлям половин час и като не хвана обръщам на граца.
Зарганолог
kkiryazov написа:Старата песен на нов глас - проблема не е в това да не изловите всичкия зарган, а да не стане както писа колегата няколко страници по-рано. Днес на рахския залив - по помен 50 и няколко броя и на другия ден - 50 и няколко рибаря рано сутринта на същото място - сами се сетете как от скала 20 м2 хвърлят бомбарди 30 и косур рибаря
. Другото е адската мизерия, която остава след някой от нас. Миналата година като пълен ахмак събирах всички боклуци в регион от няколко квадратни метра и за какво? А сега във вторник на рословутия райски залив до Созопол имаше дори буркан с мариновани чушки - смятай нова стръФ за зарганите. Така, че особено по-диви места и както времето сега е лошо - нъцки. Търсене и проби - ето това е. Със здраве и успехи.
никои не пита за точното място например(6 камък в ляво по козята пътека на бай Иван ) а да се ориентира човек примерно (около Царевец или др. населено място)
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

-
- вече хвърля и на тежко
kuku написа:Защо бе човек!? Преди да се вмарангяса времето си даваше риби доволно. Последният път като си тръгвах все още си вадеха зарганчета колегите. Вярно преобладаваха кефаловите но се завъртаха и заргани. При това през човек от мен измъкнаха рядко голям. За вълноломът става въпрос, а там и миналата година по това време нормата беше 8бр(моята). А че времето е кошмарно е видно.Mi7chell написа:Даа колеги очертава се слаба есен за белите риби във Варненско,като изключим чернокопа.
Незнам колега тая година само 3 или 4 риболова съм успял да осъществя не бяха много сполучливи но без зарган не съм се прибирал

Определено тази година откъм зарган е куца. Първите за тази година ги дръпнах на 30 май и си викам почна се от рано
е да ама не. Още не съм видял нито един пасаж а кое време сме.. Друга година са ми омръзвали да ги чистя , пържа или мариновам
Дано избие надявам се...

Тук се крие истината майMi7chell написа:но сега не съм и толкова упорит,хвърлям половин час и като не хвана обръщам на граца.

И аз съм преизпълнявал нормата ама по към края на месеца. До колкото си спомням съм те наблюдавал " в акция" и щом аз прибрах 8 то твоите би трябвало да са над 14. Просто времето не е за риболов тая година. Къде водата супа, къде вятър и вълна... .
Иначе пасажи има, предпоследният път морето беше "тава" и като цопне бомбардата зизита скачаха във всички посоки.Тогава не зная колко бяха бройкиге щото аз прибрах само кефаловите а аверът взе тия с човките. Идеята беше да си хванем стръз за зъбати набързо но се пообъркаха плановете. Аз съм оптимист - оправи ли се времето риби ще има

здравеите, аз също си мисля, че е рано за генерални заключения водата не е толкова студена просто времето тр. да се нормализира. Преди да се скапе доволно си даваше на Кранево.
-
- вече хвърля и на тежко
за водата съм съгласен не е толкова студена . За Кранево не знам , но преди две седмици бях на Болата ами за целия ден 13 заргани ( 3-ма човека ) ... просто беше отчайващоfarfuec написа:здравеите, аз също си мисля, че е рано за генерални заключения водата не е толкова студена просто времето тр. да се нормализира. Преди да се скапе доволно си даваше на Кранево.

ми точно преди 2 седмици духаше един север-североизток и то мъжката. Тогава с един приятел тръгнахме от Шабла та през Болата, Балчик , Кранево и накрая щем нещем в канала за кефаловиIvan_nikolov написа:за водата съм съгласен не е толкова студена . За Кранево не знам , но преди две седмици бях на Болата ами за целия ден 13 заргани ( 3-ма човека ) ... просто беше отчайващоfarfuec написа:здравеите, аз също си мисля, че е рано за генерални заключения водата не е толкова студена просто времето тр. да се нормализира. Преди да се скапе доволно си даваше на Кранево.

На Кранево даваше след това като се оправи времето.
Колеги, не се отчайвайте има още два месеца активен риболов, все ще даде хубаво време!
E няма да пребираме тъкъмите вече да зимуват
ясно е ,че ще чакаме... Мисля, че 2006 г. беше по коледа ловяхме зарган . После други колеги вадеха януари месец на торен червей. Някой може да не вярва, но има хора които знаят. Беше много топла зима. Де и тази да е такава 

То, че за колегите от морето е рано да прибират такъмите е ясно, но аз ги прибрах тази вечер. Бях на една конференция в х. Сириус на Св. Св. Константин и Елена от 07. до днес, ма то голямо духане бре братя, дори малкото мозък който бе останал в главата ми бе издухан
Пробвах рибата въпреки невъзможното време: в четвъртък въобще не успях да хвърля, не толкова заради вятъра, а заради вълната - заливаше не само буната ами и моста или както го наричате . Вчера отидох и хвърлях от 15 до 17 часа - как не ме издуха в морето не зная но успях да извадя един отличен зарган на потъваща бомбарда. Днес времето по ставаше и тъкмо се канех да отида към 9 часа, когато пасажерите ми дадоха зор да тръгваме, щото свършили по-рано и така май закрих морския риболов 2010г.
На вас успех!!!!

На вас успех!!!!
pdimitrof написа:Или както бех писал в Манията - Заубера, това е сиромашката Стела ..............
-
- ще става разбирач
Утре живот и здраве ако не вали се пускам надолу към буните
.И да има и да няма важното е да се пробва
.

-
- ще става разбирач
Малък здравей,другия път вместо на разузнаване направо си носи и въдицитеberk0199 написа:И да пишеш резултата вчера като гледах вълната преливаше 1 буна и нямаше никоиbat`venci написа:Утре живот и здраве ако не вали се пускам надолу към буните.И да има и да няма важното е да се пробва
.