Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спининг излети около Плевен.
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Спининг излети около Плевен.
Предлагам в тази тема всички които са от град Плевен и практикуват спининг да споделят своите излети тук в тази тема.
Ако модераторите сметнат темата за неподходяща нека бъде изтрита.
Аз ще започна пръв:
Днес събота,9-ти октомври.Река Искър край село Писарово.
Реката ни посрешна с доста ветровито време,но към обях всичко се нормализира.Реката беще доста качила нивото си сравнение с миналата събота и може би заради това тази събота улова беше по слаб.Хванах една щука която пуснах обратно.Около нас имаше един колега който ме възнагради понеже върнах обратно щуклето
.Ако чете в форума може да ми пише ЛС.
Ето и малко снимки:

Ето това ме избави от днешното капо

Ще се радвам също и ако други колеги споделят къде ходят на спининг около Плевен.
Ако модераторите сметнат темата за неподходяща нека бъде изтрита.
Аз ще започна пръв:
Днес събота,9-ти октомври.Река Искър край село Писарово.
Реката ни посрешна с доста ветровито време,но към обях всичко се нормализира.Реката беще доста качила нивото си сравнение с миналата събота и може би заради това тази събота улова беше по слаб.Хванах една щука която пуснах обратно.Около нас имаше един колега който ме възнагради понеже върнах обратно щуклето

Ето и малко снимки:
Ето това ме избави от днешното капо

Ще се радвам също и ако други колеги споделят къде ходят на спининг около Плевен.
Re: Спининг излети около Плевен.
Браво за излета 
Попринцип около Плевен няма голям избор на места. Например - ясенските блата - едно време бяха добър избор, но вече не. Река Вит я отписвам, там само един път съм правил хубав излет, но бях специално за клен. Преди няколко седмици ходих специално около циментовия - НИЩО, надолу към Дунав уж излиза тук-там нещо, но слабо ! Единствено е останала р. Искър, но от няколкото си скорошни излета там, гледам как всеки е хванал да лови на "спининг" и прибира всичко, това е основно заради малките щукленца.
Пример: разхождам си се по реката (Искър) и на едно място, някакъв п*****ст ми се ухилил до уши и ми казва "много добри ЩУКИ излизат тука на блесна"(човека "ловеше" с пръчка 1,80 залепена с тиксо и макара от на дядо ми годините, чието скърцане ме изнерви доста, но нали важното е да извади всички щуклета от реката, да има кво да ядат циганчетата). Беше ми ясно, че ще са писалки и останах да мятам при него, за да не прибере някое, поне докато съм там. Резултата: облових цялото място изкарах 3, пуснах ги, което много очуди човека. Като цяло е пълно с такива, които прибират всичко, важното, е че не си от тях - БРАВО
.
Като цяло нямаме голям избор, относно места за риболов (основно р. Искър). Утре ще споделя някой -друг излет + снимков материал, защото сега нещо ме мързи.

Попринцип около Плевен няма голям избор на места. Например - ясенските блата - едно време бяха добър избор, но вече не. Река Вит я отписвам, там само един път съм правил хубав излет, но бях специално за клен. Преди няколко седмици ходих специално около циментовия - НИЩО, надолу към Дунав уж излиза тук-там нещо, но слабо ! Единствено е останала р. Искър, но от няколкото си скорошни излета там, гледам как всеки е хванал да лови на "спининг" и прибира всичко, това е основно заради малките щукленца.
Пример: разхождам си се по реката (Искър) и на едно място, някакъв п*****ст ми се ухилил до уши и ми казва "много добри ЩУКИ излизат тука на блесна"(човека "ловеше" с пръчка 1,80 залепена с тиксо и макара от на дядо ми годините, чието скърцане ме изнерви доста, но нали важното е да извади всички щуклета от реката, да има кво да ядат циганчетата). Беше ми ясно, че ще са писалки и останах да мятам при него, за да не прибере някое, поне докато съм там. Резултата: облових цялото място изкарах 3, пуснах ги, което много очуди човека. Като цяло е пълно с такива, които прибират всичко, важното, е че не си от тях - БРАВО

Като цяло нямаме голям избор, относно места за риболов (основно р. Искър). Утре ще споделя някой -друг излет + снимков материал, защото сега нещо ме мързи.
Да така е много такива хора има,но въпреки това аз и баща ми на 22 септември направихме един много добър излет на Писарово,но в момента реката е вдигнала нивото си доста и ''канала'' в който хванахме щуките е залят.Иначе излета се състоеше от 4:50 престигнахме до 7:00 четири сулки и една трофеина 4.290.Сулките бяха върнати,а трофея си е трофеи
хванах я на двуделен воблер Ugly Duckling плуващ,разцветка BS.

-
- новобранец
Аз пък това лято точно там хванах 8 щуки, като 5 от тях бяха на един излет, за съжаление само две от щуките бяха над килограм плюс това е пълно с парашутисти.Преди ходех на старите корита на р.Вит преди Комарево, но май са ги взели и е забранено вече.На Искъра точно в района на с.Писарово ми казаха че токаджийте обикалят редовноThe_Ghost написа:Браво за излета
Преди няколко седмици ходих специално около циментовия - НИЩО...

- vladimir1974
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Браво младежи и за излета, и за щуката и за репортажа,пожелавам Ви много такива успехи.
kasmet
- kocitoto
- ще става разбирач
От София съм, но имам село до Плевен където прекарвам почивките. Ами за 1 месец и малко(почти през ден по искъра)имах най-различни успехи, но от към щука не успях да се представя. Имах извадени околко 20 щуклета на спининг, но най големите бяха около 600-700 гр. По-голямата част върнати в Искъра, а 6 бройки около 500гр. пуснах във водоем наблизо, с надежда за създаване на хубава популация.
Последно промяна от kocitoto на Нед Окт 10, 2010 2:28 pm, променено общо 1 път.
Ловят си двама риба. Единият разправя: -Знаеш ли какво сънувах...Седя си на брега с Анджелина Джоли, а наоколо никой! -И? -И хващам един 5 килограмов шаран....-А тя? -А на нея не й кълвеше, копеле!
Да се включвам и аз вече
, за да не излагаме Плевенските млади рибари
.
Снимките и репортажa ще са от близкия месец, попринцип си ги бях запазил за зимата да ги пускам (ще пусна и още по - нататък, от други места).
Да започна с р. Искър - точното място няма да го споменавам по ред причини(ако някой се интересува ще му го кажа на лично).
От скоро посещавам тази река и смятам, че ще е една от малкото ми дестинации за риболов около Плевен. Снимките от там не са с хубаво качество, тъй като бреговете са отвесни и доста високи, в повечето случай се правя на алпинист за да стигна до реката
. Nokia 5500 sport, може да не снима добре, но поне оцелява след доста давения по различни излети.
След първото ми ходене там и доста изпуснати риби( не че после нямаше пак да плуват обратно, но все пак), постоянно имам кеп в мен.
До тези 2 места слизането беше доста трудно. Някой може да каже, че по задни части може да се слезе бързо, но не е много подходящо, защото на самото място можете да направите максимум 1-2 стъпчици преди да се озовете във водата.

Тук беше в пъти по - добре, дори ставаше за разхождане по брега, докато не се появиха едни крави
.

-------
След някакво измислено странично замятане, не прецених, че трябва да хвърля малко по - ниско и закачих края на клончето ... след, което скъсах.

------
Ходене по целия клон, за да стигна над закачената примамка, но се бяха забили 2 от жилата на 3-ката и там си остана, каквото и да пробвах ( Поне клона не се счупи хаха).

-----
Сега следват снимки на няколко хванати рибки, за съжаление при толкова много маломерни, не ми се снимаха всичките.
Ето го късметлия номер 1:

------
Щукелчо номер 2:

------
Грозник номер 3- Внимавайте много хапе
. Малко ми скача по горнището, ама нали трябва другите да разберат, че съм бил за риба хаха
.

------
Нали имаше една песен ти си само 8 клас
, само че при нея май е - ти си само първи клас

------
Още една, тази не е много фотогенична, ама важното, е че е снимана.

------
Ако се чудите, защо съм толкова мизерен - НЕ, не съм го ловил с ръце, просто ме видя колко съм грозен и реши да скочи обратно във водата, преди снимката. хаха

------
Ето го ДЕБЕЛИЯ ! Хванат на Моска - №5.

------
Надолу ще има няколко красиви снимки. За съжаление не съм снимал всички релийзи, тъй като както казах по - горе местата са страшно стръмни и неудобни за държане на няколко неща едновременно, или съм бил прекалено мръсен, за да и снимам в този момент.
В действие: малка, малка ама вижте как позира, като професионалистка !

------
Телефона ми снима много бавно: пример - държа рибата, след което снимам и чак тогава я пускам
, за да може да снима когато е точно във водата. Този път обаче е излязло така, че рибата ми е в ръката а се виждат няколко пръски от водата. Просто уникална камера има хаха.

------
Пак заради камерата излиза, че направо съм я пребил, ама какво да направя като скача много.

------
Ето и още една щастливка, макар че я няма на снимката, се разбира какво е станало с нея (отишла е в тигана
).

------
Това е от мен за сега
П.С. Рибките бяха много повече, но нямах възможност да ги снимам всичките, както и когато ги пусках. Всички плуват обратно в реката, с изключение на една, която баща ми хвана и е излязла с 3-ката забита в корема, много ме е яд за нея, но ще компенсирам за нея с още много върнати обратно !
П.С. 2. Поздравления за трофея, на ThunD3r
!
П.С. 3. Ето и една моя снимка, ако се срещнем някъде по плевенските водоеми, да се разпознаем

Снимките и репортажa ще са от близкия месец, попринцип си ги бях запазил за зимата да ги пускам (ще пусна и още по - нататък, от други места).
Да започна с р. Искър - точното място няма да го споменавам по ред причини(ако някой се интересува ще му го кажа на лично).
От скоро посещавам тази река и смятам, че ще е една от малкото ми дестинации за риболов около Плевен. Снимките от там не са с хубаво качество, тъй като бреговете са отвесни и доста високи, в повечето случай се правя на алпинист за да стигна до реката

След първото ми ходене там и доста изпуснати риби( не че после нямаше пак да плуват обратно, но все пак), постоянно имам кеп в мен.
До тези 2 места слизането беше доста трудно. Някой може да каже, че по задни части може да се слезе бързо, но не е много подходящо, защото на самото място можете да направите максимум 1-2 стъпчици преди да се озовете във водата.

Тук беше в пъти по - добре, дори ставаше за разхождане по брега, докато не се появиха едни крави

-------
След някакво измислено странично замятане, не прецених, че трябва да хвърля малко по - ниско и закачих края на клончето ... след, което скъсах.
------
Ходене по целия клон, за да стигна над закачената примамка, но се бяха забили 2 от жилата на 3-ката и там си остана, каквото и да пробвах ( Поне клона не се счупи хаха).

-----
Сега следват снимки на няколко хванати рибки, за съжаление при толкова много маломерни, не ми се снимаха всичките.
Ето го късметлия номер 1:

------
Щукелчо номер 2:

------
Грозник номер 3- Внимавайте много хапе

------
Нали имаше една песен ти си само 8 клас

------
Още една, тази не е много фотогенична, ама важното, е че е снимана.

------
Ако се чудите, защо съм толкова мизерен - НЕ, не съм го ловил с ръце, просто ме видя колко съм грозен и реши да скочи обратно във водата, преди снимката. хаха

------
Ето го ДЕБЕЛИЯ ! Хванат на Моска - №5.

------
Надолу ще има няколко красиви снимки. За съжаление не съм снимал всички релийзи, тъй като както казах по - горе местата са страшно стръмни и неудобни за държане на няколко неща едновременно, или съм бил прекалено мръсен, за да и снимам в този момент.
В действие: малка, малка ама вижте как позира, като професионалистка !

------
Телефона ми снима много бавно: пример - държа рибата, след което снимам и чак тогава я пускам

------
Пак заради камерата излиза, че направо съм я пребил, ама какво да направя като скача много.

------
Ето и още една щастливка, макар че я няма на снимката, се разбира какво е станало с нея (отишла е в тигана

------
Това е от мен за сега

П.С. Рибките бяха много повече, но нямах възможност да ги снимам всичките, както и когато ги пусках. Всички плуват обратно в реката, с изключение на една, която баща ми хвана и е излязла с 3-ката забита в корема, много ме е яд за нея, но ще компенсирам за нея с още много върнати обратно !
П.С. 2. Поздравления за трофея, на ThunD3r

П.С. 3. Ето и една моя снимка, ако се срещнем някъде по плевенските водоеми, да се разпознаем

Тъндер на каква примамка удари щуката ?
Поздрави

Поздрави

I am needed on the nature, as well she of me ! Just keep her...
Ако питаш за тази от снимата,тя се хвана на Mepps Aglia TW номер 3 сребриста.Не знам защо,но винаги тази блесна ми е хващала поне по една щука тази година.Препоръчвам я 

-
- новобранец
- Обратна връзка:
Браво за темата,
Ще е чудесно спинингисти да обменят информация за нашия район.
поздрави
Ще е чудесно спинингисти да обменят информация за нашия район.
поздрави
- AL KAPONE
- кандидат преподавател

Супер сте

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
В неделя 10.10.10 ходих на Табаковия язовир и въпреки много ми успехи там с щуката този път пълно капо.Може би заради рязката промяна на времето или заради датата
,не знам,но смених поне 20 примамки и резултата бе нулев.
С колегата The_Ghost сме решили тази събота да проведем съвместен излет очаквайте снимки.

С колегата The_Ghost сме решили тази събота да проведем съвместен излет очаквайте снимки.